reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Zycze wam dziewczyny zabkujacuch dzieciaczkow zeby nastepne malenstwa byly nezproblemowe pod tym katem. Moja oliwka mnie zebami za każdym razem zaskakiwala, nawet nie wiedzialam ze ida także pewnie teraz bede miala potwora zebowego :) przygotowuje sie na najgorsze.

Moj A jest lekko zawiedziony tym ze prawdopodobnie bedzie dziewczynka I wczoraj do mnie podszedl spojrzal gleboko w oczy I zaczal tlumaczyc ze jest najszvzesliwszym czlowiekiem na ziemi I ze on tak zawiedziony to tylko na pokaz I jestem miloscia jego zycia I wogol ze jestem piekna I pociagajaca i ze jest szvzesliwy ze tata zostanie. a ja sluchalam I ladowalam baterie i wciaz sie nadziwic nie moge ze tacy faceci istnieja.

reklama
Kolorowa mama gratuluje zdrowego ślicznego synka.
Czoperka biedny kotek :(
Wszystkim mamom przedszkolaków życzę duzo siły. Bedzie dobrze.
A my dzis o 16 wyjeżdzamy i jutro rano bedziemy na miejscu ale sie cieszę aaaaa :) tylko drogi sie trochę boje jak ją zniosę. A i bardzo często czuję ruchy wy tez tak macie? Czy tylko sporadycznie? Bo mój bobas jak nie fikał to nie fikał ale jak sie rozkręcił to Kopie jak szalony :)
Trzymajcie kciuki za podroz. Pewnie będę starała się was podczytywać i być na bieżąco ale mogę nie odpisywać. Natomiast na pewno trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na informacje po wizytach i mam nadzieje ze wszystkie juz poznacie płeć :)
Marlena nie przejmuj sie gadaniem męża, mój mąż mowi na mnie grubcia :) ale nawet to lubię ;)
Caluski dla was wszystkich :****

Aniay moja mała też wszystkie ząbki przechodziła bezproblemowo tylko te nieszczęsne trójki tak ją męczą:( zazdroszczę podejścia twojego męża mój jak pierwszym razem usłyszał że będzie dziewczynka to odrazu po wyjściu z gabinetu powiedział że napewno będzie drugie więc dobrze że będzie miał tego wymarzonego synka bo na trzecie to ja się już nie zdecyduje;)

Aniay moja mała też wszystkie ząbki przechodziła bezproblemowo tylko te nieszczęsne trójki tak ją męczą:( zazdroszczę podejścia twojego męża mój jak pierwszym razem usłyszał że będzie dziewczynka to odrazu po wyjściu z gabinetu powiedział że napewno będzie drugie więc dobrze że będzie miał tego wymarzonego synka bo na trzecie to ja się już nie zdecyduje;)
U nas może bedzie kolejne... Nie mowie nie, ale podchodze z duza doza sceptycyzmu.
Najgorzej jak bedzie trzecia dziewucha :)
Moj A jest jedynym chlopakiem ze swojej rodziny, i troche jest presji o przekazanie nazwiska :) bzdura dla mnie ale dla niego wazne.

Ma swoje własnie głupie teksty .. Wkurza mnie to ale co zrobic trzeba jakos to przecierpiec
Nie zgadzam.sie do końca z tym podejsciem. Jak czegoś nie lubisz albo cos sprawia Ci przykrosc to powinnaś mu to powiedziec. Facetom sie wydaje ze sa xabawni I nie widza ze nas rania. A my nie mowiac im o tym nie dajemy im szansy sie zmienic.
Jak cie zignoruje I nie przestanie to wtedy mozesz byc zla I dopiero zdecydowac sie przecierpiec.
Daj mu szanse zmienic zachowanie.

@MartynaM wierzę w to, że to syndrom pierwszego dziecka ;) jak widzę znajome które mają dwójkę, to to drugie jest takie spokojne i bezproblemowe ;) u nas ze spaniem ogólnie jest bardzo dobrze, to wiesz (poza takimi akcjami jak dzisiejsza pobudka), ale jest mnóstwo innych rzeczy - uwierz, że mój syn wcale nie jest spokojnym egzemplarzem, mamy po prostu inne problemy. Np u nas jest dramat przy każdym przebieraniu! KAŻDA zmiana pieluchy to walka i ryk. Czasem zadziała jakaś zabawka, czy śpiewana przeze mnie piosenka, ale nierzadko musze poprostu trzymać go siłą. A jak już słyszę o dzieciach które lubią się przebierać to po prostu w to nie wierzę :p Sniadanie też musi być na JUŻ, bo inaczej jest płacz, jęczenie i wieszanie się u mojej nogawki. Próbuję wstawać wcześniej niż on o te 15 min żeby ugotować tę owsiankę i mieć spokojny poranek :p No i oczywiście uwaga musi być na nim skupiona non stop, jak nie to zaczyna robić wszystko czego nie wolno. Ahh no i oczywiście nie znosi sprzeciwu, na każde moje próby asertywności reaguje złością i płaczem. Do tego ma motorek w dupce i nie usiedzi ani chwili. Wyłazi mi z krzesełka do karmienia a potem się po nim wspina żeby wrócić. Kochane te nasze szkraby :D

@Czoperka @MartynaM to ja mam odworotne obawy. moj pierworodny jest cud miod dziecko I naprawde nie mam na co narzekac. zupelnie bezproblemowy I przynoszacy duzo radosci. dlatego smiejemy sie ze drugi bedzie inny o 180 st I dopiero przy nim zobaczymy co to znaczy miec dziecko ;)

reklama
Nie zgadzam.sie do końca z tym podejsciem. Jak czegoś nie lubisz albo cos sprawia Ci przykrosc to powinnaś mu to powiedziec. Facetom sie wydaje ze sa xabawni I nie widza ze nas rania. A my nie mowiac im o tym nie dajemy im szansy sie zmienic.
Jak cie zignoruje I nie przestanie to wtedy mozesz byc zla I dopiero zdecydowac sie przecierpiec.
Daj mu szanse zmienic zachowanie.
Nie ma co dziewczyny podburzać. Maz na pewno nie mowi tego złośliwie. Nie ma co byc przewrażliwionym tez nadmiernie, trochę dystansu ;)

Do góry