reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@katem jestem w szoku,że ktoś kłamie w taki sposób. To ohydne. Sorry, ale straszna kretynka z Twojej koleżanki. I powiem szczerze pal licho jej męża idiotę, ona nawet nie powinna myśleć o takim nieszczęściu.
@ankamaz ,@MamusiaToJa,@HappyBabyMama,@ maryska gratuluję wyczekanych kopniaków[emoji4]
@askl25 nam się udało w pierwszym cyklu starań i kiedy pokazałem test m to taką dziwną minę zrobił. Spytałam czy się nie cieszy,że się udało? A on na to,że chciał dłużej porobić [emoji38].
A ZUS to temat rzeka,ja cały czas czekam na wypłatę zasiłku. Dodatkowo księgowa w pracy powiedziała mi , że prawdopodobnie obetną mi część dodatków, a podobno l4 w ciąży płatne 100 %. [emoji34]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A my chcieliśmy się starać tak, żeby fasolka pojawiła się po wrześniowych wakacjach, a ponieważ wiadomo jak jest z tymi staraniami myśleliśmy że chwilę nam na staraniach zejdzie... W kwietniu był pierwszy cykl. kiedy się nie pilnowaliśmy.... i BACH!!!! dwie kreski!!! Ale byłam zła na początku :p nie sądziłam, ze jesteśmy tacy zdolni i wyjdzie nam za pierwszym razem....

@MartynaM oni nie sprawdzają twojej choroby tylko czy jestes zatrudniona na pewno a nie fikcyjnie np miesiąc przed zajsciem w ciąże, czy nie wykonujesz w tym czasie pracy zarobkowej, czy nie podniosłas sobie specjalnie wynagrodzenia bo wiedziałas o ciazy. Poprostu starają sie jak najmniej ci zapłacić. Na działalnościach szczególnie sprawdzają czy nie jest tak ze pobierasz zasiłek i dalej pracujesz w swojej firmie rozumiesz?
dla mnie ten kraj to taka paranoja że serio nie dziwie się że ludzie tak kombinują żeby mieć za co utrzymać rodzinę

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam.
MamusiaToJa trzymam kciuki za wizyte;)

Askl25 my z mezem sie staralismy za mali byly juz straty...wiec gdy powiedzialam ze jest pozytyw to tak samo ja i on podchodzilismy do tego na spokojnie, poniewaz z zajsciem niemialam problemow, pozniej stawaly sie tragedie, ale gdy po prenatalnych bylo ok i dzidzia miala juz 12 tyg, bardzo sie cieszyl tak samo jak ja;)

Szlag mnie trafi, 2 razy napisałam posta,w tym czasie dwa telefony miałam i skasowany się A taka litanie napisałam o zus-ie. Nienawidzę smartfonów. Laptop w naprawie.:mad:

Dzień dobry kochane!

U nas ciąża była niespodziewana... Dookoła duża znajomych spodziewało sie dziecka albo sie starali i rozmawialiśmy, ze gdyby sie zdażyło, to w sumie byśmy sie cieszyli, ale chcieliśmy sie wstrzymać jeszcze dwa lata i miedzy czasie wziąć ślub. Wyszło jak wyszło... Okres sie spoźnił i ciąża.. Ja byłam na początku w szoku i przerażona jak ja sobie poradzę i,ze inne plany miałam.. Ale mój kochany strasznie sie ucieszył, popłakał sie i uśmiech mu z twarzy nie schodził przez kilka dni[emoji7]

Miłego wtorku i powodzenia na wizytach dzis[emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@gato tez myślę że takie kłamstwo jak koleżanki katem jest straszne ale my będąc w ciąży kłócimy się z facetami o byle bzdurę bo mózgi nam szaleją.a wyobraź sobie ze w momencie kiedy czujesz się totalnie nie atrakcyjna,wymiotujesz,tyjesz i masz świadomość ze jesteś sama z tym dzidziusiem w brzuchu maz ww tym czasie uprawia sex z inna kobieta.wierzę że traci się rozum w takiej chwili i ze to był desperacji akt zwrócenia uwagi na siebie.ja bym się pewnie uniosła dumą ale na 100%nie wiem jaka byłaby moja reakcja.za to jaką ci...trzeba być żeby być ta która sypia z żonatym facetem którego żona jest w ciąży to ja nie wiem.

ZUS temat rzeka, faktycznie zmieniłam pracę ponieważ pracowałam fizycznie na magazynie w 4F za tyś zł miesięcznie na zlecenie nawet najniższej krajowej nie miałam a ze nowy pracodawca wystawił mi taki dochód to mam ku temu kwalifikacje... Trzeba za coś żyć, nic od państwa nie dostajemy. W dodatku jak zaszlam w ciąże to męża zwolnili a miał dobrą pracę. Teraz charuje za 1600 zł i jak tu utrzymać 4 osobowa rodzinę. Poje..... kraj.
A ta dziewczyna co w taki sposób oszukala chłopaka...ja bym tak nie mogła, najgorsze kłamstwo jakie można sobie wyobrazić.

@Briget Jones masz rację. Po prostu w obliczu ostatnich wydarzeń bardzo mnie dotyka takie kłamstwo. Ale rzeczywiście,w kryzysie ludzie ratują się na różne sposoby. A o facecie i tej drugiej pani nie będę pisać,bo to jakiś gatunek podludzi musi być.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wita i u nas była nieplanowana ,na początku nerwy i szok a teraz radość.Koleżanka urodziła chłopca w niedziele a dziś do domu z małym wychodzi zdrowy 3200 aż mi się łezka zakręciła jak zadzwoniła .
A u nas jeszcze tyle.

Do góry