reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@katem jestem w szoku,że ktoś kłamie w taki sposób. To ohydne. Sorry, ale straszna kretynka z Twojej koleżanki. I powiem szczerze pal licho jej męża idiotę, ona nawet nie powinna myśleć o takim nieszczęściu.
@ankamaz ,@MamusiaToJa,@HappyBabyMama,@ maryska gratuluję wyczekanych kopniaków[emoji4]
@askl25 nam się udało w pierwszym cyklu starań i kiedy pokazałem test m to taką dziwną minę zrobił. Spytałam czy się nie cieszy,że się udało? A on na to,że chciał dłużej porobić [emoji38].
A ZUS to temat rzeka,ja cały czas czekam na wypłatę zasiłku. Dodatkowo księgowa w pracy powiedziała mi , że prawdopodobnie obetną mi część dodatków, a podobno l4 w ciąży płatne 100 %. [emoji34]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A my chcieliśmy się starać tak, żeby fasolka pojawiła się po wrześniowych wakacjach, a ponieważ wiadomo jak jest z tymi staraniami myśleliśmy że chwilę nam na staraniach zejdzie... W kwietniu był pierwszy cykl. kiedy się nie pilnowaliśmy.... i BACH!!!! dwie kreski!!! Ale byłam zła na początku :p nie sądziłam, ze jesteśmy tacy zdolni i wyjdzie nam za pierwszym razem....

@MartynaM oni nie sprawdzają twojej choroby tylko czy jestes zatrudniona na pewno a nie fikcyjnie np miesiąc przed zajsciem w ciąże, czy nie wykonujesz w tym czasie pracy zarobkowej, czy nie podniosłas sobie specjalnie wynagrodzenia bo wiedziałas o ciazy. Poprostu starają sie jak najmniej ci zapłacić. Na działalnościach szczególnie sprawdzają czy nie jest tak ze pobierasz zasiłek i dalej pracujesz w swojej firmie rozumiesz?
dla mnie ten kraj to taka paranoja że serio nie dziwie się że ludzie tak kombinują żeby mieć za co utrzymać rodzinę

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam.
MamusiaToJa trzymam kciuki za wizyte;)

Askl25 my z mezem sie staralismy za mali byly juz straty...wiec gdy powiedzialam ze jest pozytyw to tak samo ja i on podchodzilismy do tego na spokojnie, poniewaz z zajsciem niemialam problemow, pozniej stawaly sie tragedie, ale gdy po prenatalnych bylo ok i dzidzia miala juz 12 tyg, bardzo sie cieszyl tak samo jak ja;)

Szlag mnie trafi, 2 razy napisałam posta,w tym czasie dwa telefony miałam i skasowany się A taka litanie napisałam o zus-ie. Nienawidzę smartfonów. Laptop w naprawie.:mad:

Dzień dobry kochane!

U nas ciąża była niespodziewana... Dookoła duża znajomych spodziewało sie dziecka albo sie starali i rozmawialiśmy, ze gdyby sie zdażyło, to w sumie byśmy sie cieszyli, ale chcieliśmy sie wstrzymać jeszcze dwa lata i miedzy czasie wziąć ślub. Wyszło jak wyszło... Okres sie spoźnił i ciąża.. Ja byłam na początku w szoku i przerażona jak ja sobie poradzę i,ze inne plany miałam.. Ale mój kochany strasznie sie ucieszył, popłakał sie i uśmiech mu z twarzy nie schodził przez kilka dni[emoji7]

Miłego wtorku i powodzenia na wizytach dzis[emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@gato tez myślę że takie kłamstwo jak koleżanki katem jest straszne ale my będąc w ciąży kłócimy się z facetami o byle bzdurę bo mózgi nam szaleją.a wyobraź sobie ze w momencie kiedy czujesz się totalnie nie atrakcyjna,wymiotujesz,tyjesz i masz świadomość ze jesteś sama z tym dzidziusiem w brzuchu maz ww tym czasie uprawia sex z inna kobieta.wierzę że traci się rozum w takiej chwili i ze to był desperacji akt zwrócenia uwagi na siebie.ja bym się pewnie uniosła dumą ale na 100%nie wiem jaka byłaby moja reakcja.za to jaką ci...trzeba być żeby być ta która sypia z żonatym facetem którego żona jest w ciąży to ja nie wiem.

ZUS temat rzeka, faktycznie zmieniłam pracę ponieważ pracowałam fizycznie na magazynie w 4F za tyś zł miesięcznie na zlecenie nawet najniższej krajowej nie miałam a ze nowy pracodawca wystawił mi taki dochód to mam ku temu kwalifikacje... Trzeba za coś żyć, nic od państwa nie dostajemy. W dodatku jak zaszlam w ciąże to męża zwolnili a miał dobrą pracę. Teraz charuje za 1600 zł i jak tu utrzymać 4 osobowa rodzinę. Poje..... kraj.
A ta dziewczyna co w taki sposób oszukala chłopaka...ja bym tak nie mogła, najgorsze kłamstwo jakie można sobie wyobrazić.

@Briget Jones masz rację. Po prostu w obliczu ostatnich wydarzeń bardzo mnie dotyka takie kłamstwo. Ale rzeczywiście,w kryzysie ludzie ratują się na różne sposoby. A o facecie i tej drugiej pani nie będę pisać,bo to jakiś gatunek podludzi musi być.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wita i u nas była nieplanowana ,na początku nerwy i szok a teraz radość.Koleżanka urodziła chłopca w niedziele a dziś do domu z małym wychodzi zdrowy 3200 aż mi się łezka zakręciła jak zadzwoniła .
A u nas jeszcze tyle.

Do góry