reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Nie chce się uzalac nad sobą, staram się dawać radę bez pomocy innych, życie dorosłych nie jest łatwe...
Za szczepionki płać, za poród płać bo jak nie to mają Cię w D.... A składki na co idą.
My się długo nie staraliśmy, Tak jak przy pierwszym dziecku raz wystarczył. Zresztą tego nie można nazwać staraniem. Mój ubolewal bo chciałby dłużej takiego luzu. Mój instynkt macierzyński już rok nasilal się, czułam ogromne pokłady miłości i chciałam je na kogoś przelac...
Jutro polowkowe :)

reklama
Hej laski

Trzymam kciuki za wizytujące.
Ja odliczam bo połówkowe juz pojutrze [emoji7] niestety jadę sama bo szef B to jakis buc i z uwagi na to, ze poniedziałek był w Uk wolny to stwierdził, ze w czwartek musi byc w pracy.

Wiecie co... Śniło mi sie dzis, ze urodziłam zwierze [emoji15] małe włochate "cos". Do tego porod był koszmarny jaki krwotok i w trakcie partych decyzja o cc a na koniec jeszcze zamiast dziecka zwierz [emoji24][emoji15]

Jak wasze piersi ? Bo u mnie pojawiło sie swędzenie w okolicy sutków, lekki ból przy dotykaniu i od dwóch dni jakby lekkie wycieki ? Nie wiem czy to juz możliwe ale mam plamy na staniku ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej mamuśki,

Ja tak na szybko i oczywiście z opóźnieniem.

@ankamaz - mam rogala do karmienia z motherhood

@HappyBabyMama pewnie jeszcze chwilę i synek zacznie się bawić w kotka i myszkę.
Niby fajnie, jak maluszki zaczynają kopać. Ale dopuki nie czujesz - to ok bo nie czujesz, za wcześnie na ruchy. Jak zacznie kopać to jak przez chwilę nie poczujesz, to znowu zaczniesz mieć schizę, że nie czujesz, więc pewnie coś jest nie tak. Ja już tak miałam w poprzednią noc. Pobudka na siku a młoda cisza. Rano cisza. Na szybko czekoladę złapałam na śniadanie (Milka collage z suszonym malinami, pycha) bo w biegu do pracy byłam to i młoda się uaktywniła w samochodzie. Rano bombardowała pęcherz, a po południu pępek ;-).

Kurczę, dziewczynę, historie miłosne pierwsza klasa :-)

@kathana - super że z córeczką wszystko dobrze.

Muszę do pracy wracać, doczytam Was później

@maryqska ciężko coś doradzić. Może praca wieczorami i bycie z dala od męża tez może mieć wpływ na dogadywanie się...

@betina79 Gratuluję synka :-)

@Danutka24 podręczniki dla przedszkolaka? Jakaś paranoja...
A zgadzacie się na religię w przedszkolu? Moje znajome miały słabe doświadczenia - osoby były kompletnie nieprzygotowane do pracy z małymi dziećmi. Dzieci miały traumy (ukrzyżowanie itd).

Mimemi ja też kupowałam co roku książki do przedszkola . Są tam całkiem fajne karty pracy odpowiednie do wieku. Teraz młody idzie do zerówki i też mamy książki ćwiczenia plus angielski i religia. Na religie antos chodził w przedszkolu zajęcia i książki bardzo fajne. Pani katechetka nie głosila żadnych herezji ale fajnie opowiadała dzieciom o Kościele o tradycjach świątecznych itp.
Zbieram się zaraz po wyniki do labo a jutro polowkowe

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

[
A zgadzacie się na religię w przedszkolu? Moje znajome miały słabe doświadczenia - osoby były kompletnie nieprzygotowane do pracy z małymi dziećmi. Dzieci miały traumy (ukrzyżowanie itd).
u nas na szczescie nie ma tego problemu, bo nie ma religii w przedszkolu ani w szkole I bardzo sie z tego ciesze. podoba mi sie pomysl szkoly laickiej ktora uczy uniwersalnych wartosci a kwestie religii niech rozwijaja w swoich dzieciach rodzice, jesli maja taka chec

kciuki za dzisiejsze wizyty bo widze ze troche ich bedzie : )

czekamy na relacje!

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na piękne zdjęcia.
U nas synek w pierwszym cyklu, zaraz po ślubie. Na ślubie miałam jeszcze okres :)
A Helenka też z pierwszego cyklu starań, zrobiona w Niemczech. Synka odstawiłam od piersi i od razu Bach. Pisałam Wam, że nawet nie zdążyłam wypić wymarzonego mohito! Ostatni alkohol piłam na ślubie -06.09.2014. Przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać ;)

reklama
Mimemi ja też kupowałam co roku książki do przedszkola . Są tam całkiem fajne karty pracy odpowiednie do wieku. Teraz młody idzie do zerówki i też mamy książki ćwiczenia plus angielski i religia. Na religie antos chodził w przedszkolu zajęcia i książki bardzo fajne. Pani katechetka nie głosila żadnych herezji ale fajnie opowiadała dzieciom o Kościele o tradycjach świątecznych itp.
Zbieram się zaraz po wyniki do labo a jutro polowkowe

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Moja w przedszkolu dowiedziała się od pani katechetki że Mikołaj nie istnieje a kiedyś jak żył to był księdzem a prezenty dają rodzice. Wkurzylam się bo spytała mnie córka dlaczego klamalam.

Do góry