reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Shariotka no to super ze ta dobrze wplywa na niego to przedszkole;)
Kochana a przypuszczasz skad ma autyzm? Bo wiesz mowia ze po szczepionkach...mamy w rodzinie chlopca z autyzmem, fajny chlopak ale kurde niemowi:(

reklama
Shariotka no to super ze ta dobrze wplywa na niego to przedszkole;)
Kochana a przypuszczasz skad ma autyzm? Bo wiesz mowia ze po szczepionkach...mamy w rodzinie chlopca z autyzmem, fajny chlopak ale kurde niemowi:(

Mój pół roku temu nic nie mówił, nie trzymał kontaktu wzrokowego, nie reagował na imię, nie lubił obcych miejsc. Generalnie był zawsze wesoły i uśmiechnięty, przytulaśny, ale jednak w swoim świecie. Dopiero kiedy zaczęliśmy z nim pracować, to zaczął mówić pojedyncze słowa, czasami spoglądał na nas, zaczął pokazywać palcem. A teraz to w ogóle wszystko powtarza, rozumie polecenia, chodzi bez pieluchy. Praktycznie każdy dzień to jakiś przełom, ale też coraz więcej pracy.
Ja już tyle słyszałam teorii na temat autyzmu, a w sumie i tak nikt naprawdę nie wie czy to szczepionki, czy coś innego. W dodatku każde dziecko jest innym przypadkiem. Najgorsze jest to, że coraz więcej pseudospecjalistów żeruje tym na rodzicach, oferując "innowacyjne terapie", które dużo kosztują a mało pomagają. A zawsze można powiedzieć, że to wina dziecka, że wolniej reaguje na terapię. Udusiłabym takich ludzi.
A ten chłopiec u Ciebie w rodzinie, to ile ma lat?

@shariotka to super ze widzisz postępy i ze synek dobrze się odnalazł w przedszkolu.Kurcze nie do wiary ze w dzisiejszych czasach autyzm nadal jest zagadką,a co do pseudo specjalistów to masz sto procent racji,tyle jest terapeutów i pseudo psychologów ze ręce opadają.Także tymbardziej super ze ma dobre pod tym względem przedszkole.
Dobranoc styczniowki:*

Chyba nie wspominałam. Mój młodszy synek ma autyzm dziecięcy. Przed wakacjami zaczął terapię w przedszkolu dla dzieci z autyzmem i muszę powiedzieć, że nie spodziewałam się takich spektakularnych rezultatów w tak krótkim czasie. No a dzisiaj pierwszy raz został na cały dzień i troszkę się denerwowałam, oczywiście niepotrzebnie.
@shariotka a moj jeden z blizniakow (hehe tez mlodszy o 8 minut) ma ZA..., ale straszny z niego slodziak

Piszę bo nie chcę odejść bez pożegnania. Ostatnie dwa dni były najokropniejszymi dniami w moim życiu. Nasz maluszek jest w niebie.
Proszę tylko nie denerwujcie się bo Wasze dzieciaczki to czują. Trzymam za Was kciuki

Piszę bo nie chcę odejść bez pożegnania. Ostatnie dwa dni były najokropniejszymi dniami w moim życiu. Nasz maluszek jest w niebie.
Proszę tylko nie denerwujcie się bo Wasze dzieciaczki to czują. Trzymam za Was kciuki
Moze mozna Ci jakos pomoc? Trzymajcie sie cieplutko w tych trudnych chwilach, jestem z Wami... Gdybys potrzebowala pogadac to pisz o kazdej porze dnia i nocy...:(

reklama
Och bardzo współczuję i życzę dużo zdrowia jak będziesz gotowa to napisz co się stało może nas przed czymś ostrzerzesz ja straciłam już 2 razy

Do góry