reklama
shariotka
Fanka BB :)
Shariotka no to super ze ta dobrze wplywa na niego to przedszkole
Kochana a przypuszczasz skad ma autyzm? Bo wiesz mowia ze po szczepionkach...mamy w rodzinie chlopca z autyzmem, fajny chlopak ale kurde niemowi
Mój pół roku temu nic nie mówił, nie trzymał kontaktu wzrokowego, nie reagował na imię, nie lubił obcych miejsc. Generalnie był zawsze wesoły i uśmiechnięty, przytulaśny, ale jednak w swoim świecie. Dopiero kiedy zaczęliśmy z nim pracować, to zaczął mówić pojedyncze słowa, czasami spoglądał na nas, zaczął pokazywać palcem. A teraz to w ogóle wszystko powtarza, rozumie polecenia, chodzi bez pieluchy. Praktycznie każdy dzień to jakiś przełom, ale też coraz więcej pracy.
Ja już tyle słyszałam teorii na temat autyzmu, a w sumie i tak nikt naprawdę nie wie czy to szczepionki, czy coś innego. W dodatku każde dziecko jest innym przypadkiem. Najgorsze jest to, że coraz więcej pseudospecjalistów żeruje tym na rodzicach, oferując "innowacyjne terapie", które dużo kosztują a mało pomagają. A zawsze można powiedzieć, że to wina dziecka, że wolniej reaguje na terapię. Udusiłabym takich ludzi.
A ten chłopiec u Ciebie w rodzinie, to ile ma lat?
Bridget Jones
@shariotka to super ze widzisz postępy i ze synek dobrze się odnalazł w przedszkolu.Kurcze nie do wiary ze w dzisiejszych czasach autyzm nadal jest zagadką,a co do pseudo specjalistów to masz sto procent racji,tyle jest terapeutów i pseudo psychologów ze ręce opadają.Także tymbardziej super ze ma dobre pod tym względem przedszkole.
Dobranoc styczniowki:*
Dobranoc styczniowki:*
HappyBabyMama
My dojechaliśmy wlasnie do Poznania. Drogi to tu sa fatalne jak wy tu jeździcie po centrum
Nutka trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę. Dobranoc
Nutka trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę. Dobranoc
Anula0000
@Andziulkag81 Ja uzywalam luteine palcem Przypomnialo mi sie, jak moj M. chcial mi ja tym aplikatorem zaaplikowac...Witajcie proszę o info jak używacie- uźywaliscie luteina dopochwowo bo w instrukcji jest że w ciąży palcem a nie aplikatorem. Proszę o info
Anula0000
@shariotka a moj jeden z blizniakow (hehe tez mlodszy o 8 minut) ma ZA..., ale straszny z niego slodziakChyba nie wspominałam. Mój młodszy synek ma autyzm dziecięcy. Przed wakacjami zaczął terapię w przedszkolu dla dzieci z autyzmem i muszę powiedzieć, że nie spodziewałam się takich spektakularnych rezultatów w tak krótkim czasie. No a dzisiaj pierwszy raz został na cały dzień i troszkę się denerwowałam, oczywiście niepotrzebnie.
Truskaweczka2017
Moderatorka
Piszę bo nie chcę odejść bez pożegnania. Ostatnie dwa dni były najokropniejszymi dniami w moim życiu. Nasz maluszek jest w niebie.
Proszę tylko nie denerwujcie się bo Wasze dzieciaczki to czują. Trzymam za Was kciuki
Proszę tylko nie denerwujcie się bo Wasze dzieciaczki to czują. Trzymam za Was kciuki
Anula0000
@Truskaweczka2017 Nie wiem co powiedziec, tak strasznie mi przykro...Piszę bo nie chcę odejść bez pożegnania. Ostatnie dwa dni były najokropniejszymi dniami w moim życiu. Nasz maluszek jest w niebie.
Anula0000
Moze mozna Ci jakos pomoc? Trzymajcie sie cieplutko w tych trudnych chwilach, jestem z Wami... Gdybys potrzebowala pogadac to pisz o kazdej porze dnia i nocy...Piszę bo nie chcę odejść bez pożegnania. Ostatnie dwa dni były najokropniejszymi dniami w moim życiu. Nasz maluszek jest w niebie.
reklama
Andziulkag81
Och bardzo współczuję i życzę dużo zdrowia jak będziesz gotowa to napisz co się stało może nas przed czymś ostrzerzesz ja straciłam już 2 razyPiszę bo nie chcę odejść bez pożegnania. Ostatnie dwa dni były najokropniejszymi dniami w moim życiu. Nasz maluszek jest w niebie.