reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja w pokoiku nie mam ani troszeczkę miejsca na komodę, mam szafę rozsuwaną na całą jedną ścianę, regał z zabawkami, na styk łóżeczko wcisnę, przy pierwszym na rzeczy takie co często się używa miałam taką półeczkę plastikową, tam trzymałam pampersy, zasypkę, witamine , rzeczy do kąpieli itp.
plast-team-44528995.jpg

reklama
Katem a jak masz usg za 4 tygodnie to spoko myślałam ze ty ju sie nie bedziesz widzieć z lekarza do stycznia i juz si przeraziłam ale tak to nie widze w tym aż takiej przesady. Ciśnienie mierz sobie sama i wagę i zgłaszaj jak cos nie tak a najwazniejsze o usg ale skoro bedziesz miała to spoko . Uff ;) he he
Usg mam za 4 tygodnie ale wtedy nie bede sie widziec z lekarzem. Nastepne usg i lekarza mam 16 listopada.
Ktoras pytala czy u nas sie chodzi i do lekarza i do poloznej... tak. Polozna powinna byc czesciej a lekarza co jakis czas tka dla kontroli. U mnie sie okazuje ze lekarza bede miala czesciej.
Co do cisnienia i wagi to musze sobie zakupic cisnieniomierz i wage albo bede jezdzic o jakis czas do przychodni.... martwi mnie ze moze byc tak ze cos sie bedzie dzialo czego ja nie zauwaze i to przegapie.... teraz 2 miesiace nie bedzie mnie widzial nikt i potem do porodu wizyty co miesiac.... w pierwszej ciazy po 30tyg mialam lekarza co 2-3 tyg a tu... porazka. Musze polegac sama na sovie i obserwowac wszyztko. Ewentualnie zostaje mi szpital jak by sie cos dzialo....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

@katem86 łącze sie w bólu mnie rzadkie wizyty u położnej tez martwią :/

Ja zadzwoniłam po swoje wyniki i usłyszałam, ze wszystko ok. Na pytanie skad krew w moczu w takim razie i co z usg zeby sprawdzić czy to nie krwiak. Usłyszałam, ze najważniejsze, ze bakterii nie ma a za 8 dni i tak mam usg to sie dowiem czy wszystko ok :/ I Ze Moze to jakies krwawienie z dróg rodnych oni nie wiedza ale oczywiscie nikt tego nie sprawdzi. Czekam do usg a pozniej lecę do pl takze odwiedzę lekarza w pl. Jedna wielka porażka [emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny,
Znowu mi się nie chce w pracy siedzieć,rozleniwilam się.
Zapisałam się na usg 4d,czy któras z was myślała o tym żeby zrobić takie badanie?uznałam ze chce bliżej poznać bobaska skoro nie bardzo czuje ruchy to sobie przynajmniej pooglądam co tam słychać w brzuchu:)
Polecam po 22 tygodniu, lekarz mi powiedział że najwiecej widac, ja nylam po 18 tym I duzo nie zobaczyłam.
Dziewczyny nie nadrobilam was jeszcze ale musze sie wam wyzalic bo jestem tak zirytowana ze zaraz pekne.... bylam dzis u poloznej na wizycie. Zbadala mi mocz, posluchala serduszka i.... TO WSZYSTKO. malo tego nastepna wizyte mam... uwaga... NA STYCZEN! no macie pojecie? Wlasciewie to jak urodze wczesniej to juz jej moge nie zobaczyc! Co wiecej nawet mnie nie zwazyla. Zwazylam sie sama i kolejny dol... 5kg na plus. Ja sie zalamie.... az mi sie plakac chce....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana jak chcesz to sie do poloznej mozesz co tydzien zapisywac I chodzic. Ale faktycznie poza serduszkiem I moczem raczej nic nie sprawdza chyba ze powiesz ze cos sie dzieje. Mi powiedzialy ze sa pod telefonem, a jak chce to zawsze moge sie umowic.
Do poloznej mozesz zapisać sie tak samo jak do gp. Ja przy nadcisnieniu po 24 tygodniu bede miala usg co 2 tygodnie z konsultacja lekarska. Glowne wizyty masz faktycznie zadko ale nikt Ci nie broni chodzic czesciej. Zwlaszcza jak bedziesz panikowac.
Ja tez bede sie wiecej z lekarzem niz polozna widziec, czeka mnie jeszcze obciazenie glukoza, rozmowa z anestezjologiem I kilka innych atrakcji.
U nas dziś upal 30 stopni a ja umieram
bylismy dzisiaj w magazynie wyprzedazowym argosa, kupiłam kilka rzeczy dla oliwki I plecaczek dla siebie.
Wracajac moje bobo walnelo mnie w pecherz tak że sie prawie posikalam a pozniej chyba kopnelo w zoladek bo nagle mi wszystko wróciło.
Uroki ciazy.

Zapomnialam wam napisać ze u mnie wymioty powróciły i rano od 3 dni mnie targa.co gorsza z taką mocą (uwaga fragment tylko dla tych o mocnych nerwach) ze siknelam w majtki podczas rzygania:errr:ale mija po godzinie od wstania i do wieczora jest ok.
Chciałam dodać zdjęcie brzucha na zamkniętym bo cos sie w kocu pokazał ale powiem szczerze że nie wiem jak się to robi,głupol ze mnie :unsure:może potem z kompa będzie mi łatwiej.
@Marcje bardzo lubię takie mebelki ze skrzynek,super wyglądają także jak zrobisz to się pochwal.

Lolaaa dobrze ze masz wizyte za tydzien z zwiazku z ta szyjka... niema co, lepiej dmuchac na zimne! A i postaraj sie niemiec zaparc, bo to pogarsza jesli masz problem z szyjka...
Ktory tydzien masz? W domu postaraj sie odpoczywac duzo...
Ja juz od paru dni leze plackiem, jeszcze z 2 dni i bede sie troche poruszac ale bardzo oszczednie

HappyBabyMama zazdroszcze ze mozesz sprzatac;) ile bym dala zeby wstac i pomoc M ehhh

Marlena mam nadzieje ze jakos sytuacja sie poprawi, ze uda Wam sie jednak cos wynajac w rozsadnej cenie!

Ankamaz ja piernicze ale ten UP wymysla;/ daj im l4 tak jak ktos tu pisal.

Ja leze grzecznie w lozku a M pojechal z corka na Termy Maltanskie za to ze na wakacje niepojechalismy ehhh, mam nadzieje ze jej sie tam podoba[emoji4]
U mnie juz prawie 21 tydz. Zaparcia mialam straszne ale od dwóch tygodni spokój mam[emoji4] mam nadzieje ze nie będę musiala leżeć bo oszaleje.
Pozdrawiam Was

Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 6033X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas pada. Oblesnie sie zrobilo
Katem
Do dietetyka chcesz isc do przytylas 5kg w ciazy czy masz moze cukrzyce?
Ja ogolnie na opieke w mojej miescinie tez moge glownie narzekac. Badania krew + mocz raz na trymestr. Badanie ginekologiczne 1 raz.
Wiecej sie dowiedzialam na wizycie prenatalnej i teraz w Plocku niz u mojej lekarki przez te 20 tygodni.
Tak samo uderzylo mnie jak zapytalam czy zalozy mi karte ciazy i odpowiedziala ze to dopiero 10 tydzien i co trzecia ciaza konczy sie poronieniem i ze nie woadomo jak to ze mna bedzie bo swoje lata mam...
Mogla powiedziec zaloze pani po 12 tyg i wpiszemy wizyte z 10tyg i darowac sobie statystyki. Bo ja to w sumie wiem, a po co mam sie zamartwiac i stresowac.

Az nie chce do domu wracac :(

Do góry