reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny nie nadrobilam was jeszcze ale musze sie wam wyzalic bo jestem tak zirytowana ze zaraz pekne.... bylam dzis u poloznej na wizycie. Zbadala mi mocz, posluchala serduszka i.... TO WSZYSTKO. malo tego nastepna wizyte mam... uwaga... NA STYCZEN! no macie pojecie? Wlasciewie to jak urodze wczesniej to juz jej moge nie zobaczyc! Co wiecej nawet mnie nie zwazyla. Zwazylam sie sama i kolejny dol... 5kg na plus. Ja sie zalamie.... az mi sie plakac chce....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
Na styczeń? Przepraszam a na kiedy ty masz termin? No paranoja. Nie wiem jak tam u wa jest ale nie mozesz isc do innej położnej? Albo isc gdzies i nie mowić ze byłas juz u lekarza? Tylko ze dopiero zaczęłaś chodzic i noe dawać karty ciazy tylko niech co założą nowa. Nie możecie isc prywatnie i wymagać usg cY tam kolejnej wizyty? Jezu jakaś masakra! Ja w szoku jestem i rozumiem twoje zdenerwowanie. Babę bym rozszarpała. Oni nie sprawdzają stanu zdrowia dziecka? Typu serce nerki itp? Nie interesuje ich czy rośnie prawidłowo czy układa sie odpowiednio? Ja pierdolę - przepraszam ale to jest jakies przegięcie serio! Na styczeń no ja pierdziele jak urodzisz to pójdziesz do niej na kawke opowiedzieć jak było chyba...

reklama
Dziewczyny nie nadrobilam was jeszcze ale musze sie wam wyzalic bo jestem tak zirytowana ze zaraz pekne.... bylam dzis u poloznej na wizycie. Zbadala mi mocz, posluchala serduszka i.... TO WSZYSTKO. malo tego nastepna wizyte mam... uwaga... NA STYCZEN! no macie pojecie? Wlasciewie to jak urodze wczesniej to juz jej moge nie zobaczyc! Co wiecej nawet mnie nie zwazyla. Zwazylam sie sama i kolejny dol... 5kg na plus. Ja sie zalamie.... az mi sie plakac chce....

:O kompletnie nie rozumiem tego angielskiego systemu! Jakieś nieporozumienie ... Współczuję Ci ! Ja mam wizyty (każda z USG) co 3-4 tygodnie i trzęsę portami co tam się dzieje ;/
A z wagą rozumiem Cię, sama też przytyłam 4-5 kg, a ważyłam nie mało przed bo 74 kg, więc już prawie 80 .. po tamtej ciąży została mi dycha, teraz miałam nadzieję, że nie przytyję dużo skoro z większą wagą startuję, a tu się zapowiada masakra .. jak przytyję tyle co w tamtej ciąży, to będę ważyć STO kilo ..

Cos strasznego!! Jak tam mozna w ogole prowadzić ciąże bez sprawdzenia stanu zdrowia dziecka??!! Nie macie tam gdzieś polskich lekarzy albo jakoś prywatnie pójść sie zbadać lub chociaż zmienić położna???

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam usg za 2 miesiace i potem co 4 tygodnie az do daty porodu. Ale do rzadkich usg sie przyzwyczailam.... ale no polozna powinna kontrolowac serduszko dziecka, moje cisnienie, opuchlizny czy zatrzymywanie wody... no jest masa rzeczy ktore powinny byc monitorowane a ona mi ze jak mma usg to to wystarczy. Jak bede u lekarza w 28tyg po usg to poprosze go zeby mnie przyjmowal po kazdym usg zebym miala pewnosc ze wszystko maja pod kontrola. Jak polozna nie chce to moze lekarz mi wizyty ustali.... porazka. A co do kilogramow to ja z synem przytylam 9,5kg a tu juz 5kg w 17tc. Poryczalam sie.... mam wrazenie ze nikogo tu nie obchodzi moja ciaza i wogole moglaby mnie umowic do dietetyka np a nie zostawili mnie sama sobie....

Aniay taki zestaw mam w sypialni, lozko i stoliki nocne;) a komoda swietna, zastanawialam sie nad nia, ale obawiam sie ze wyciaganie ciuszkow z komody niejest takie komfortowe jak z polek...dlatego obstawiam raczej ten dziecaca duza szafe, gdybym miala wiecej miesca komode tez bym kupila;)

Bridget Jones no ja tez licze na usmiech dziecka;) z usg

Katem o ja cie piernicze! Mega wspolczuje sytuavji bo ja tez bym sie tym zalamala!!!!
Brak slow !!!!!

Dzwonilam do naszej regionalnej poloznej, bo widzislam karte ze jest opieka nad ciezarna, wiec dowiedzialam sie ze od 21 tc beda spotkania i mozemy o wszystkim porozmawiac, ciesze sie bo przynajmniej niebede musiala truc mojej lekarce[emoji4] wiec za 3 tyg. Do niej zadzwonie!

Dzień dobry albo i nie!
Maluch właśnie ma drzemkę a ja sobie z nim leżę i tak sobie na niego patrzę. Rozczula mnie mój synek, kiedy śpi, sama słodycz.
Katem a nie jesteś w stanie chodzić prywatnie? Jak dla mnie to chora sytuacja.
Jeśli któraś z Was ma miejsce w pokoju to polecam regał z ikeii sansvik ( zaraz się upewnię, czy dobrą nazwę podałam). Na nim montuje się przewijak. Jest obszerny, czyli wszystkie kosmetyki i duperele mamy pod nosem przy przewijaniu, pielęgnowaniu dziecka. Ja używam do tej pory i nie zamienię na nic :)
Edit: hansvik. J

Hej dziewczyny :)

@katem86 Jak tak można ? To jest oburzające !! Masz tam jakiegos innego lekarza czy położną możesz gdzieś indziej sie zgłosić ?
@aniay komoda śliczna :) Ja wczoraj przywiozłam swoją. Musiałam kupic bo nie miałabym gdzie dać ciuszków:)

Dzisiaj ledwo zdążyłam do pracy bo nie mogłam w nocy spać tak byłam padnięta ale przynajmniej córcia kopie i daje cały czas o sobie znać .. zaczynają się u mnie już bolące plecy przy czym wieczorem musze juz leżeć bo inaczej bardzo boli mnie brzuch :)

Miłego dnia dziewczyny bo jestem w pracy :)

hej,

Załatwiłam dziś ciążowe EKG i jeszcze zostało mi odbębnić dentystę. Przy okazji zapytałam moją lekarkę rodzinną o to doszczepianie na krztuśca i ona powiedziała że pierwsze słyszy o szczepieniu kobiet w ciąży i że ona się tego sama nie podejmie, chyba że mój ginekolog napisze oświadczenie że uważa że trzeba to zrobić. Więc chyba sobie odpuszczę.

Przewijak mieliśmy na łóżeczku i długo był w użyciu. Wolałabym jednak na komodzie. Tak czy siak przewijak u nas musi być :)

@brzusio nie słyszalam że nie można. W pierwszej ciąży nawet dostałam od lekarza preparat pokrzywowo - żurawinowy żeby wspomóc pracę nerek.

@katem86 nie rozumiem do końca... u Was osobno się chodzi do położnej a osobno do lekarza? dziwny system.

reklama
Katem a jak masz usg za 4 tygodnie to spoko myślałam ze ty ju sie nie bedziesz widzieć z lekarza do stycznia i juz si przeraziłam ale tak to nie widze w tym aż takiej przesady. Ciśnienie mierz sobie sama i wagę i zgłaszaj jak cos nie tak a najwazniejsze o usg ale skoro bedziesz miała to spoko . Uff ;) he he

Do góry