reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

To moja lekarka od samego początku a poszłam w 5 tc gdzie nic ani nie widziała ani nie słyszała, mowila ze trzeba byc dobrej myśli i myślec pozytywnie, tak samo jak miałam plamienia tez mowila ze trzeba byc dobrej myśli a bedzie co ma byc. Bardzo mnie to wtedy trzymało na duchu. No i poskutkowało :)
Fajnie juz macie 20 i 21 tc to juz połowa za wami :)
Ja ciagle kończę mieszkanie dziewczyny :) od lutego, ciagle cos:) Dzis pobiegalam po sklepach wnętrzarskich i teraz zdycham. Boli mnie brzuch a plecy to juz wogole nie mowię. I biodro bo chyba mi sie tyłek powiększa ;)
Kolorowa dobrze ze wyniki ok tylko szkoda ze nie wiedza skad krwawienie. Mam nadzieje ze na usg sie wszystkiego dowiesz.
Fajne komody sa w swiat dziecka :) dzis troszke oglądałam bobasowych rzeczy :)
Zeby dodać zdjęcie robisz wyślij plik i wybierz plik :)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas pada. Oblesnie sie zrobilo
Katem
Do dietetyka chcesz isc do przytylas 5kg w ciazy czy masz moze cukrzyce?
Ja ogolnie na opieke w mojej miescinie tez moge glownie narzekac. Badania krew + mocz raz na trymestr. Badanie ginekologiczne 1 raz.
Wiecej sie dowiedzialam na wizycie prenatalnej i teraz w Plocku niz u mojej lekarki przez te 20 tygodni.
Tak samo uderzylo mnie jak zapytalam czy zalozy mi karte ciazy i odpowiedziala ze to dopiero 10 tydzien i co trzecia ciaza konczy sie poronieniem i ze nie woadomo jak to ze mna bedzie bo swoje lata mam...
Mogla powiedziec zaloze pani po 12 tyg i wpiszemy wizyte z 10tyg i darowac sobie statystyki. Bo ja to w sumie wiem, a po co mam sie zamartwiac i stresowac.

Az nie chce do domu wracac :(
Nie mam cukrzycy. Cukier sobie badam w domu bo jestem w grupie ryzyka bo moj tata jest cukrzykiem. Ale nogdy nie mialam podwyzszonej nawet. Ja przy tych plamieniach dluzszy czas lezalam ale niestety jadlam normalnie. Wiedzialam ze mi przybylo ale ze az tyle.... zalamalam sie. Od dzis koniec ze slodkim. Musze sie wiecej ruszac i troche zrzucic.... ja ciaze zaczynalam z duza waga i jak tak dalej pojdzie to to bedzie bardzo niebezpieczne....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie :)znow mam troche do nadrabiania, uffff
ja jakos mam psychiczny dol, wczoraj tez, dzis organizuje szafe Corki, zamowilam Jej sporo rzeczy, bo byly na super przecenach, a juz ze wszystkiego wyrosla

dalej nie czuje ruchow i to mnie martwi bardzo, mam glupie sny, sni mi sie caly czas moje dziecko, ze juz urodzilam, i az sie boje bo mowia, ze jak sie dzieci snia to zle :(

i zaczyna mi sie trzeci raz opryszczka w ciazy !!!!! wtf?

wogole nic nie przytylam co mnie martwi, jedyny plus, ze nadal wymiotuje i to mnie trzyma przy zyciu, ze wszystko jest wporzdku?

ide Was szybko nadrobic, bo znow dzieco zostawilam pod opieka Dziadka, ale dzis pojde z nia na basen (nie wiem czy to dobry pomysl z opryszczka), tzn dopiero zaczyna sie chyba, wiec profilaktycznie smaruje, ale Jej juz obiecalam

@marlena:) wspolczuje sytuacji, duzo stresu macie, ale mam nadzieje, ze wszystko wyjdzie Wam na lepsze, takich mysli sie trzymaj Kochana

Hej dziewczyny,
Znowu mi się nie chce w pracy siedzieć,rozleniwilam się.
Zapisałam się na usg 4d,czy któras z was myślała o tym żeby zrobić takie badanie?uznałam ze chce bliżej poznać bobaska skoro nie bardzo czuje ruchy to sobie przynajmniej pooglądam co tam słychać w brzuchu:)

ja napewno sie zapisze, ale u mnie to dopiero moze za miesiac, jeszcze czekam na polowkowe

Dziewczyny nie nadrobilam was jeszcze ale musze sie wam wyzalic bo jestem tak zirytowana ze zaraz pekne.... bylam dzis u poloznej na wizycie. Zbadala mi mocz, posluchala serduszka i.... TO WSZYSTKO. malo tego nastepna wizyte mam... uwaga... NA STYCZEN! no macie pojecie? Wlasciewie to jak urodze wczesniej to juz jej moge nie zobaczyc! Co wiecej nawet mnie nie zwazyla. Zwazylam sie sama i kolejny dol... 5kg na plus. Ja sie zalamie.... az mi sie plakac chce....
Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

o matko , to choc u nas kiepsko z wizytami to pod koniec ciazy mam co tydzien/dwa tygodnie

@katem86 nie rozumiem do końca... u Was osobno się chodzi do położnej a osobno do lekarza? dziwny system.

u nas jest tak, ze teraz chodze do lekarza co miesiac i to jest tylko rodzinny, a po 6 mcu, do kliniki "ciazy" (czy jak to sie tam nazywa) i tam tylko badaja wage i czy bije serduche, wiec taki system,
choc teraz i tak mam wiecej us niz w pierwszej bo dala mi jeszcze na 28 tydzien, a moja rodzinna porazka, nawet nie powiedziala kiedy mam termin porodu musze z nia teraz porozmawiac i ja wypytac

co do rzeczy to ja mam wszystko po pierwszej, mam fotel taki bujany do karmienia, ale musze uszyc nowe pokrowce, ech, znajac zycie zamowie? a moze ktorej tu sie nudzi z maszyna i zamowie u Was????

mam tez taka szafke ktora mi sluzy za wlasnie przewijak, nie jest typowa, ale super sie sprawdza, wrzuce Wam fotke, jedno co chcialabym kupic to wanienke ze stolazem, ale nie widzialam nigdzie tutaj, i z julka mylismy na stole a teraz nie wiem jak bedzie
1471973423-ahb2ci.jpeg

a krzeso mam w takim stylu, tylko jasne drewno i caly pokrowiec zmasakrowany, bo pralam, wiec yyyyy gabka w srdku sie poprzekrecala i kot pozaciagal
wiec mialam ambicje uszyc, i czekalam az bede w ciazy, a teraz mysle zamowic, ale nie wiem jak drogo mi wyjdzie taka impreza
1471973888-b00bg5.jpeg

Ostatnia edycja:
@katem86 łącze sie w bólu mnie rzadkie wizyty u położnej tez martwią :/

Ja zadzwoniłam po swoje wyniki i usłyszałam, ze wszystko ok. Na pytanie skad krew w moczu w takim razie i co z usg zeby sprawdzić czy to nie krwiak. Usłyszałam, ze najważniejsze, ze bakterii nie ma a za 8 dni i tak mam usg to sie dowiem czy wszystko ok :/ I Ze Moze to jakies krwawienie z dróg rodnych oni nie wiedza ale oczywiscie nikt tego nie sprawdzi. Czekam do usg a pozniej lecę do pl takze odwiedzę lekarza w pl. Jedna wielka porażka [emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No porażka!ale trzeba sie cieszyć że wyniki dobre:)

Hej laski,

Mieliśmy dziś z synkiem fajne popołudnie. Wzięłam go na rower, pojechaliśmy na lody i na fajny plac zabaw. Choć powiem Wam że jechać po tych naszych górkach z przyczepką i zawartością, która waży łącznie ponad 20 kg to nie taka prosta sprawa. Zwykle to mąż z nim jeździ no ale teraz przejęłam ten przywilej ;)

Jeśli któraś ma ochotę na domowe spa i coś dla ciała to polecam siemię lniane Link do: Lniane SPA | Jak dbać o długie włosy? - robiłam wczoraj maskę na włosy, maseczkę na twarz i na stópki. Super :)

Katem, dziwny u Was system, jak już pisałam. Współczuję...

Maryqska nie wierz w takie głupie przesądy... :)

@maryqska nie wierz w takie przesądy bo w ciąży śnią się tak głupie rzeczy ze jakby te nasze sny analizować to żadna ciaza by nie przetrwała.
Dziewczyny z UK ja nie wiem jak tam się dzieci rodzą bo system o którym opowiadacie nie mieści mi się w głowie.Ciekawe czy księżną Kate położna tez odwiedziła dwa razy i kolejne spotkanie zaproponowała w miesiącu kiedy ma się urodzić dziecko.
Po paru próbach chyba udało mi się na zamkniętym wstawić fotę brzucha,w końcu jakiś ciążowy mi się zrobił bo wcześniej tylko tłuszczyk rósł.

reklama
@maryqska nie wierz w takie przesądy bo w ciąży śnią się tak głupie rzeczy ze jakby te nasze sny analizować to żadna ciaza by nie przetrwała.
Dziewczyny z UK ja nie wiem jak tam się dzieci rodzą bo system o którym opowiadacie nie mieści mi się w głowie.Ciekawe czy księżną Kate położna tez odwiedziła dwa razy i kolejne spotkanie zaproponowała w miesiącu kiedy ma się urodzić dziecko.
Po paru próbach chyba udało mi się na zamkniętym wstawić fotę brzucha,w końcu jakiś ciążowy mi się zrobił bo wcześniej tylko tłuszczyk rósł.
To któryś wątek jest zamknięty? Bo nie jestem obeznana z tajnikami tego forum :) ?

Do góry