Ankamaz
Wez L4, platnik UP. Ja tak wzielam, bo mi ostatnio jak juz tu bylam zadzwonili ze maja dla mnie prace.
W polu! Na jakichs jagodach/ truskawkach czy innych pomidorach. Na zlecenie za 5zl/h i mam jutro przyjsc zapoznac sie z oferta. Mowie ze jestem w ciazy dalam zaswiadczenie ,a kobieta ze dalam ale miesiac temu i oni nie wiedza czy nadal jestem w ciazy. I skoro nie ma zwolnienia chorobowego to uznaja mnie za gotowa do pracy.
Ja uwazam,ze skoro nie przynioslam dokumentu o zakonczeniu ciazy to chyba jestem... No ale taka logika u nich.
Powiedzialam ze wysle L4 i poslalam. Teraz bede brala do konca juz bo nie mam ochoty w sniegu i deszczu isc tylko po to aby zlozyc podpis, bo ich oferty pracy mnie nie interesuja.
Swoja droga traz szukaja na sile tej pracy aby jak najmniej rodzin dostalo 500plus na pierwsze dziecko.
Happy
Nadal jestem wyjechana wracam w przyszla sobote lub niedziele. Siedze pilnuje domku,psy karmie i sie relaksuje. No prawie.
Marlena
Wlascicielka nie ma prawa eksmitowac Cie na bruk, zwlaszcza gdy jestes w ciazy a tym bardziej bez okresu wypowiedzenia. Moze poszukajcie czegos pod Katowicami? W koncu Ty zapewne zostaniesz jakis czas w domu z dzieckiem. Jesli tez bedziecie miec dochodu ponizej pewnej kwoty mozecie sie starac o dodatek mieszkaniowy (doplata do wynajmu/czynszu)
W moim przypadku - poza ostatnia przeprowadzki byly tylko na lepsze. Ale teraz pocieszam sie, ze gdziekolwiek nas los nie rzuci to nie bedzie raczej gorzej niz teraz
widc uszy do gory mala.
A ex olej. Niektore tak maja, ze lubia byc upierdliwe jak wszy lonowe i nie moga zniesc, ze cos sie skonczylo.
Ex mojego meza po slubie, jakbylam w ciazy chowala sie w klatce i mnie obserwowala.