reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Hej dziewczyny,parę dni mnie nie było bo byłam na wyjeździe panieńskim mojej najlepszej przyjaciółki a potem ślub i miałam trochę do roboty.
Co do ruchów to ja nic nie czuje,czasem jakieś jakby przepychanie w brzuchu a poza tym niewiele.Na ślubie nikt nie wierzył ze jestem w ciąży bo mało mi brzuch urósł.
Mam nadzieje ze w końcu ruchy się pojawia bo czasem sama zaczynam wątpić czy jestem w ciąży:/
@marlena:) mieszkaniem się nie przejmuj,jak umowa się skończyła to faktycznie wyboru nie macie ale każda zmiana może być zmiana na lepsze wiec napewno znajdziecie jakas fajna miejscowke:)A co do ex to nie mam doświadczenia ale wiadomo ze duzo zależy jak się historia z byłą żoną skończyła.Jakoś sobie nie wyobrażam ze ex z obecną partnerka się mogą przyjaźnic wiec to dość naturalne ze się nie znosicie ale nie ma co się przejmować bo życie idzie do przodu i trzeba z uśmiechem na twarzy wszystko brać. Nic tak nie wku...jak uśmiech wroga także olej babe z uśmiechem na twarzy:)
Ja dalej nic do wyprawki nie kupuje bo nie wiem jaki lokator mieszka w brzuchu.Te rzeczy z lidla o których pisalyscie wyglądają bardzo ładnie ale boję się że będą walki przy koszach i chyba sobie daruje a szkoda ze więcej tych rzeczy nie oferują bo co to za promocję ze człowiek jedzie tego samego dnia popołudniu a tam już nic nie ma.jakoś mnie lidl tym zniechęca. Dziwię się że im się opłaca reklamy danych produktów w tv reklamować skoro w jeden dzień je wyprzedają.
A poza tym idzie jesień wielkimi krokami wiec szaleństwo zamykania lata w słoikach u mnie już rozpoczęte.Ogorki i maliny juz zrobione a teraz czekam na pigwe i papryke;)
Ściskam wszystkie styczniowki:*

Ale się napracowałam. Umyłam okna w całym mieszkaniu a troche ich mam, posprzatałam w całym domu łącznie z myciem mebli i sprzataniem w półkach, posprzątałam i umyłam na balkonie, ugotowałam obiad, a teraz się wykąpałam i odpoczywam bo wszystko mnie boli jakbym miała sto lat :) Pije herbatkę z miodem i piernicze nic już dziś nie robię :)

@Bridget Jones jednak w temacie ex są wyjątki. Ja na początku miałam ciężką przeprawę z byłą żoną mojego W, ponieważ ma z nia nastoletnią córkę i ona uważała, że powinien z tego powodu im pomagać. Także kilka razy w tygodniu był telefon pod tytułem: trzeba skosić trawę, naprawić szafkę, założyć roletę, wyremontować pokój i tak w kółko. Było to tym bardziej denerwujące, że ja wtedy mieszkałam w innym mieście, a ona zaledwie przystanek od mojego partnera. Na szczęście jako kobieta z natury jestem przebiegłaą istotą ;) Doszłam do wniosku, że jeśli będę okazywać zbytnią zazdrość i robić W awantury, to tylko pogorszę sytuację. Także postanowiłam się z nią zakumplować według zasady trzymać przyjaciół blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej ;) Dodatkowym utrudnieniem był fakt, że ona jest ode mnie starsza o 14 lat, ale się udało. Zaczęliśmy się spotykać często we trójkę na piwie, kawie, grille itd. Raz nawet u niej nocowaliśmy. W pewnym momencie nawet ludzie zaczęli siać na nasz temat różne dziwne plotki. Ale w końcu udało mi się znaleźć jej słabe strony: nadużywa alkoholu, jest bardzo sfrustrowaną kobietą i w dodatku była piekielnie o mnie zazdrosna (chociaż już od pona 10 lat nie są razem. Zrobiłam parę mykòw niewidzialnych dla innych i poczekałam, aż sama stopniowo zniszczy wszystko swoją nienawiścią. Obecnie od ponad pół roku mój W się do niej nie odzywa (chyba że akurat nie ma wyboru ze względu na córkę) , a ja jestem z nią jedynie "na cześć", gdy mijamy się na ulicy. Morał z tego taki, że na wredne byłe trzeba po prostu sposobu ;)

Ostatnia edycja:
Lolaaa dobrze ze masz wizyte za tydzien z zwiazku z ta szyjka... niema co, lepiej dmuchac na zimne! A i postaraj sie niemiec zaparc, bo to pogarsza jesli masz problem z szyjka...
Ktory tydzien masz? W domu postaraj sie odpoczywac duzo...
Ja juz od paru dni leze plackiem, jeszcze z 2 dni i bede sie troche poruszac ale bardzo oszczednie

HappyBabyMama zazdroszcze ze mozesz sprzatac;) ile bym dala zeby wstac i pomoc M ehhh

Marlena mam nadzieje ze jakos sytuacja sie poprawi, ze uda Wam sie jednak cos wynajac w rozsadnej cenie!

Ankamaz ja piernicze ale ten UP wymysla;/ daj im l4 tak jak ktos tu pisal.

Ja leze grzecznie w lozku a M pojechal z corka na Termy Maltanskie za to ze na wakacje niepojechalismy ehhh, mam nadzieje ze jej sie tam podoba[emoji4]

Lolaaa dobrze ze masz wizyte za tydzien z zwiazku z ta szyjka... niema co, lepiej dmuchac na zimne! A i postaraj sie niemiec zaparc, bo to pogarsza jesli masz problem z szyjka...
Ktory tydzien masz? W domu postaraj sie odpoczywac duzo...
Ja juz od paru dni leze plackiem, jeszcze z 2 dni i bede sie troche poruszac ale bardzo oszczednie

HappyBabyMama zazdroszcze ze mozesz sprzatac;) ile bym dala zeby wstac i pomoc M ehhh

Marlena mam nadzieje ze jakos sytuacja sie poprawi, ze uda Wam sie jednak cos wynajac w rozsadnej cenie!

Ankamaz ja piernicze ale ten UP wymysla;/ daj im l4 tak jak ktos tu pisal.

Ja leze grzecznie w lozku a M pojechal z corka na Termy Maltanskie za to ze na wakacje niepojechalismy ehhh, mam nadzieje ze jej sie tam podoba[emoji4]
Julia nie ma co tęsknic za sprzataniem. Bedziesz na siłach to posprzatasz nie ucieknie Ci:) lezakuj jeszce i odpoczywaj ile sie da . :)

Hej,

Ja dzisiaj tez zaliczyłam pobudkę tuż po 5. Moje dziecko obudziło się i zaczęło płakać. W końcu usnął a ja zebrałam się do pracy.

@ankamaz kurczę, nie skomentuję UP bo musiałabym użyć słów niecenzuralnych.

@MartynaM mi na razie zaparcia nie dokuczają. Początkowo próbowały. Ja regularnie owsiankę jem. Ale męczyły mnie w pierwszej ciąży i na końcu hemoroid mi wylazł.
Także teraz od razu walczę. I podejrzewam, że trzeba dużo pić. Przynajmniej u dzieci przy zaparciach trzeba podawać wodę. Więc podejrzewam, ze u dorosłych też pomoże.

@LoLaaa jak trzeba założyć to trzeba. Kciuki

Odnośnie terminu. U mnie lek zawsze wykręca na ich kółku. I ostatnia @ miałam 11.04. Z kalkulatorów wylicza mi 16.01 a lekarka podała mi termin 18.01. Ale ona jakoś ostatnim razem też dodała 2 dni .... a wody zaczęły się sączyć w terminie ;-)
Z usg 1 trym wychodzi 15.01

reklama
HappyBabyMama ja lezakoeac juz bede zmuszona do konca ciazy...troche mnie to doluje...ja wiem ze to dla mojego synka ale wiecie nagle z osoby niezaleznej stalam sie zalezna od wszystkiego...ehhh
Mam nadzieje ze ten czas bedzie laskawy i nic zlego sie juz nie wydarzy...

Do góry