reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@marlena współczuje sytuacji z mieszkaniem. Ale głowa do góry, będzie dobrze :) czasami nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)
co do ruchów maleństwa to ja czuję tak mniej więcej ok 10 cm pod pępkiem, raz po prawej a raz po lewej stronie. Maleństwo ma już swoje stałe pory wygibasów, rano zanim wstanę z łóżka, potem ok 15 min po każdym posiłku, a największe wariacje sa wieczorem ok 22-23 jak się położe spać. Wtedy potrafi nawet z 10 min bez przerwy fikac salta ;) i wczoraj pierwszy raz zauważyłam te wygibasy naocznie poprzez falujący brzuch :)

reklama
@marlena:) bardzo Ci współczuję. Troszkę cie rozumiem, bo ja też muszę się wyprowadzić i nie mam jeszcze pojęcia gdzie wyląduję. Z tym , że ja mam czas niby do końca ciąży, ale wiadomo, że będę musiała znaleźć coś wcześniej. A niestety nasze finanse są mocno ograniczone. Dobrze pamiętam, że jesteś z Katowic?

@marlena:) współczuję weekendu ale tak ja dziewczyny piszą ex się nie przejmuj, nawet sobie głowy nie zawracaj głupią babą. Co do mieszkania to byłam w podobnej sytuacji jak byłam w pierwszej ciąży, niby mogliśmy tam zostać do momentiuaż znajdzie się kupiec ale woleliśmy wyprowadzić się wcześniej, żeby później nie robić tego np przed porodem albo z maleńkim dzieckiem. Pomyśl o tym w ten sposób, że nowe miejsce czyli zaczniecie od nowa. Może trafi się Wam mieszkanie o lepszym.standradzie, lepszej lokalizacji albo tańsze. Tego Wam właśnie życzę i obyście szybko coś znaleźli :) trzymam kciuki

@marlena, współczuje sytuacji, ale
musicie tak z dnia na dzień sie wyprowadzić czy dała Wam jakiś okres wypowiedzenia ?

Ja tez już ruchy czuje cześciej, póki co delikatnie ale wczoraj jak już w łożku leżałam to pod pępkiem czułam takie bąbelki delikatne [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@idealka dzięki za radę ! dzisiaj była inna kobieta w tym PUP, ale następnym razem jak będę u 'swojej' to będę gadać konkretniej i wymagać, mój lekarz powiedział, że może mi nawet zwolnienie napisać.

@marlena:) trzymaj się kochana, ex nie zawracaj dupy, jak dziewczyny piszą, złością tylko dasz jej satysfakcję. Trzymam kciuki za nowe, lepsze lokum :)

Hej.
U nas dziś deszczowo i mgliście. Pogoda idealna pod mój nastrój. Mąż mój wjechał dziś do Krakowa na 6 tygodniowy kurs programowania. Będziemy się widywać w weekendy co prawda, ale to i tak dla nas trudna sytuacja. Od kiedy urodził się Adaś, to najwięcej nie widzieliśmy się może z 2 dni. Także synek od rana dziś chodzi po domu i szuka taty. No ale damy radę :)

Shaer
u nas w chińskim nie ma bo pytałam.

Martyna, miałam zaparcia w pierwszej ciąży, teraz na razie nie. Może to kwestia codziennej porannej owsianki i popołudniowego smoothie? Albo jeszcze mnie omijają i dopiero mnie dopadną.

Marlena, niefajnie z tym mieszkaniem, ale na pewno coś znajdziecie. Zaufaj że tak miało być i pewnie na lepiej Wam to wyjdzie :) My też szukamy mieszkanka :)

Synek właśnie zasnął na drzemkę a ja buszuje po internecie i tylko dodaję do zakładek co chcę kupić dla malucha :p niby mam dużo rzeczy po synku ale nie powstrzymam się chyba przed kupowaniem :D powstrzymuje mnie tylko to, że nie znam jeszcze płci.
@Czoperka poszukaj może na allegro :)

@marlena:)tak piszą dziewczyny nie mogą was wyrzucić z dnia na dzień jesthakys okres wypowiedzenia musicie koniecznie porozmawiać z ta babą i nie dac sue zastraszyć postawić na swoim ze ten miesiąc mysi wam dac na wyprowadzenie.a ta ex to nawet sie nie przejmuj jak jest głupia to jej problem:)

marlena:) dziewczyny maja racje, nie ma w polsce takiego prawa zeby lokatorzy musieli opuscic mieszkanie z dnia na dzien. jesli nie macie tego zapisanego czarno na bialym w umowie tak jak to powinno byc normalnie, to I tak mozecie zorbic tak jak HappyBabyMama pisze - postraszyc wlascicielke ze jesli nie pojdzie Wam na reke z okresem przejsciowym (np 2-4tyg) to zglosicie sprawe do urzedu skarbowego.
truskaweczka2017 mam tak samo, mimo ze sporo rzeczy juz mam po pierwszej ciazy to chetnie niektore nowe gadzety dokupie.. mam cala liste nawet co bym chciala tym razem, zobaczymy co maz na to ;)

reklama
@marlena:) bardzo Ci współczuję. Troszkę cie rozumiem, bo ja też muszę się wyprowadzić i nie mam jeszcze pojęcia gdzie wyląduję. Z tym , że ja mam czas niby do końca ciąży, ale wiadomo, że będę musiała znaleźć coś wcześniej. A niestety nasze finanse są mocno ograniczone. Dobrze pamiętam, że jesteś z Katowic?

Tak jestem z katowice ale mieszkania są strasznie drogie na wynajem a tu mielismy po taniochu

Do góry