reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć dziewczyny!
My po wczasach w Zakopanem , było bardzo fajnie. Z powrotem postanowiliśmy zajechać do Częstochowy na Jasną Górę i to był błąd, nie było gdzie nogi wsadzić, tyle ludzi.

Podziwiam was za te przetwory!! Zawsze też chciałam robić soczki, ogóreczki, ale ja to słomiany zapał. No i nie mam za bardzo gdzie trzymać, bo piwnica maluśka i zawalona cała.

Trochę Was nadrobiłam :) tak 'po łebkach'

@kolorowaMama @julia0903 zdrówka i sił wam dziewczyny, odpoczywajcie i dbajcie o siebie!

Ja to w tyciu rekord forumowy pewnie pobiłam, 4 kg , więc ważę już prawie 80 kg. Przez ostatni tydzień brzuch się zrobił większy i taki ciąży bardziej :) do końca ciąży to na taczce będę go wozić :)
Ruchów jeszcze nie czuję, czasem jak mam pełen pęcherz to wydaje mi się, że mnie tam kopie w środku w ten pęcherz, no ale sama nie wiem.

Co do dziewczyn z kryzysami z facetami, oczywiście z przymrużeniem oka :
Zobacz załącznik 768822

reklama
pic-86.jpg

Załączniki

• pic-86.jpg
    pic-86.jpg
    180,4 KB · Wyświetleń: 321
@HappyBabyMama, u mnie w domu zawsze sie robiło przetwory, wiec chyba mam to w genach :) lubię gotować wiec łatwo mi to przychodzi:)

@kamisia, przetwory z pigwy i pigwowca sa extra, czekam tylko na jesień, u moich rodziców wszytsko jest w ogródku.

W tym roku takie przetwory z duża zawartością naturalnej witaminy C przydadzą sie nam wszystkim bardzo jako sposób na przeziębienie w sezonie jesienno-zimowym, dlatego wszystkim przyszłym mamusiom polecam zaopatrzyć sie w tego typu specyfiki :)

Ja już wszystko obrobilam i teraz odpoczywam, a zaraz będziemy oglądać serialiki[emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, ja tylko tak na krótko…

@kolorowaMama współczczuje pobytu w szpitalu, mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy!

Jutro wyjeżdzam na kilka dni nad morze dziewczyny. Na pewno będę Was czytać, tylko pewnie z pisaniem będzie gorzej. Trzymam kciuki za wizyty z początku przyszłego tygodnia! Jak wrócę to na pewno się odzywam. Buziaki!

Dobry wieczór.
My po chrzcinach siostrzenicy. Jestem przejedzona. Mój maluch ma drugi raz w życiu katar. Pewnie złapał coś na basenach w Białce.
@Marcje ja używam od stycznia parasolki cybex callisto i jestem bardzo zadowolona. Gdybym nie miała x landera brałabym priama, bo jestem w nim zakochana! Cena porównywalna do stokke xplory, ale moim zdaniem bije go na głowę.
Miłego wieczoru

reklama
Ja się martwię bo od wczoraj nie czuje córci.wogóle to w tej ciąży tak słabo czuje ruchy pewnie przez to łożysko "przednie":(

Brzusio, ja dopiero od ok tygodnia zaczęłam regularnie czuć ruchy (też łożysko na przedniej ścianie). Najpierw kopniaki pod pępkiem, poźniej, po naszym wypadzie do zoo, wieczorem nic nie czułam, a następnego dnia czułam kopniaki na dole. Także kropeczka zmieniła pozycję w międzyczasie.
Może u Ciebie też maluszek zmienił pozycję?

@kathana my w końcu też kupiliśmy cybex Callisto dla starszaka przed wakacjami. Prowadzi się fajnie. Chociaż chodniki w Polskim "kurorcie" nie były zbyt łaskawe. Ale nie wiem jakie wózki dobrze by się prowadziły na mega dziurach w chodnikach .... Szkoda, że ceny noclegów wyższe niż na południu Europy...

Do góry