reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Czoperka a może na Allegro pelerynki przeciwdeszczowe. Mój jeszcze lubi spacerować w wózku. Nie wyrywa się do spacerów.
Za to po godzinie spaceru w deszczu (hmm sprawdza się wózek z dobrym prowadzeniem jak jedną ręka trzyma się przez bitą godzinę parasol a drugą prowadzi wózek ;-)), zeszło ze mnie powietrze. Nic więcej nie zrobiłam ... A już myślałam, że siły powoli wracają....

@HappyBabyMama popieram w kwestii odczuwania ruchów.

A tak w ogóle czy już maluszki reagują na słodkie. Bo wiem, że jest to dobry sposób, ale przy większych dzieciaczkach.

@julia0903 to fajnie reaguje już Twój maluch. Moja gin właśnie mówiła w pierwszej ciąży, żeby nawiązywać reakcje z dzieckiem przez pukanie do niego. Z synkiem tak robiłam.

@KIKI83 udanego wyjazdu

@maryqska a jak relacje z m? Lepiej?

Miłej nocy

reklama
Dobry wieczór, ja dzisiaj 19+1 I wreszcie moge powiedzieć ze czuje ruchy. Glownie jak siedze albo leze na plecach I glownie po lewej stronie ale też nie zawsze, czasem czuje jak uklucia w plecach a czasem Wogole.
@brzusio też nie widze suwaczkow ale z tego Co ja slyszalam to do 22 tygodnia ruchy moga byc nieregularne, napewno im wievej tkanki tluszczowej tym slabiej I pozniej czuje sie ruchy, tak mi lekarz w Polsce powiedział.

Dobry wieczór, ja dzisiaj 19+1 I wreszcie moge powiedzieć ze czuje ruchy. Glownie jak siedze albo leze na plecach I glownie po lewej stronie ale też nie zawsze, czasem czuje jak uklucia w plecach a czasem Wogole.
@brzusio też nie widze suwaczkow ale z tego Co ja slyszalam to do 22 tygodnia ruchy moga byc nieregularne, napewno im wievej tkanki tluszczowej tym slabiej I pozniej czuje sie ruchy, tak mi lekarz w Polsce powiedział.

Ja tez dzis 19+1 [emoji16] wyliczyli Ci termin na 14 styczeń ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Truskaweczka2017 no właśnie miałam nadzieję, że znajdę w lumpku, ale ostatnio rzadko kiedy uda mi się wyrwać, a to trzeba mieć szczęście żeby znaleźć akurat to czego się szuka :p

@MiMeMi mój młody uwielbia biegać przed domem, ale od czasu pielgrzymki przeżywa znowu jakąś fascynację wózkiem. Więc korzystam, bo lubię z nim spacerować :) obawiam się jednak że to długo nie potrwa więc płaszczyk i kalosze przydadzą się na jesień.

Hej. Nadrobilam was wreszcie.... ja dzis caly dzien leniuchowalam bo mam mega klucie w dole brzucha. Ale tak se mysle ze to wiezadla bo to takie od czasu do czasu. U mnie sie zaczyna 17tc i tez nie czuje ruchow. Ale slucham serduszka codziennie i wiem ze u bąbelka wszystko ok. Uciekam spac bo jutro male zakupki ciuszkowe dla starszaka [emoji6] Buziaczki i pozdrawiam was wszystkie [emoji171][emoji171][emoji171]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

@kolorowaMama to i moje wyliczenie z owu I lekarzy z usg w 12 tygodniu wiec pieknie sie pokrywa co do dnia. Kto wie może nam sie trafia "blizniaki"
Jak sie czujesz?
@katem86 u mnie takie klucia w roznych miejscach to w tej chwili identyfikuje jak ruchy. Może Ci sie fasolek w podbrzuszu ulozyl I kopie.:)

@kolorowaMama to i moje wyliczenie z owu I lekarzy z usg w 12 tygodniu wiec pieknie sie pokrywa co do dnia. Kto wie może nam sie trafia "blizniaki"
Jak sie czujesz?
@katem86 u mnie takie klucia w roznych miejscach to w tej chwili identyfikuje jak ruchy. Może Ci sie fasolek w podbrzuszu ulozyl I kopie.:)

Ja tez wlasnie odczuwam kłucia w rożnych miejscach i sie zastanawiałam czy to przypadkiem nie dzidzia?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja miałam mega kłucia na dole brzucha przez tydzień i okazało sie ze to bobas tak gniecie bo ułożył sie w poprzek. Mimo to ruchów nie czuje a on tak wlasnie mocno nóżki wciskał mi w brzuch:) dopiero wczoraj przestał ale dzis chwilami znowu dokuczał. Jakiś łobuz kombinator mi się trafił :)

Do góry