reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Oby
Brzusio, ja dopiero od ok tygodnia zaczęłam regularnie czuć ruchy (też łożysko na przedniej ścianie). Najpierw kopniaki pod pępkiem, poźniej, po naszym wypadzie do zoo, wieczorem nic nie czułam, a następnego dnia czułam kopniaki na dole. Także kropeczka zmieniła pozycję w międzyczasie.
Może u Ciebie też maluszek zmienił pozycję?
Obyś miała racje:)a który tydzień u Ciebie?

reklama
Właśnie sobie walnęłam maseczkę z glinki na mordkę i już czuję się pięknie, haha :D

MiMeMi, ja ostatnie ciuszki prasowałam w 38 tc jak już miałam skurcze przepowiadające i bardzo mnie to relaksowało :) marudne dziecko + deszcz to najgorszy duet... muszę właśnie mojemu pelerykę przeciwdeszczową znaleźć tylko nie wiem gdzie mają takie rzeczy dla maluchów.

Marcje, u moich rodziców w ogródku też wszystko jest :) na razie pomagam mamie w przetworach a potem przez całą zimę podbieram słoiczki :D polecam też syropki z mlecza :)

Brzusio, dzieci w brzuszkach też mają bardziej leniwe dni - pewnie odpoczywa w weekend więc się nie martw ;) ponoć działa taki sposób żeby wypić coś słodkiego - sok lub colę poczekać trochę i się położyć. Dziecko dostanie cukrowego kopa i powinno dać o sobie znać.

Moj synus po narkozie w piatek i wszystkich tych lekach byl tak pobudzony ze masakra [emoji4]
A mnie bolaly jego wygibasy heh

Ja zaczepiam malego pukam w brzuch a po chwili przewaznie odpowiada mamie[emoji4]

Ankamaz uwielbiam Twoje zdjecie
I kradnę [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Cały czas czytam i sie śmieje, boszzz jak to pasuje do mojej sytuacji .....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z tymi ruchami nie wiem czasem wydaje mi sie ze czuje, ale to tak chwile i jak zacznę sie wiecie zastanawiać, one ustają
Martwię sie, choc jakby sie cos działo to bym juz wiedziała ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@brzusio też polecam Ci zjedzenie lun wypicie czegoś słodkiego. To chyba niezawodny sposób :)
@Czoperka pelerynki przeciwdeszczowe są pewnie np w smyku ale znając życie trochę kosztują. Ja dla swojego synka znalazłam w lumpeksie :D
Moi rodzice mieszkajł na wsi wiąc ja mam zawsze pod dostatkiem świeżych owoców i warzyw :) A w zimó podkradam przetwory :D

reklama
@KIKI83 udanego odpoczynku i ładnej pogody życzę.
Dziewczyny no skoro lekarze mówią ze pierwsze ruchu niektóre kobiety czuja dopiero po 20 tygodniu to na pewno nie jest tak ze od 18 masz czuć regularnie. Pewnie w późniejszej ciazy tak jest ale na pewno nie przed 20 tygodniem. Bobasy maja teraz duzo miejsca i sobie tam pływają i nawet jak si ruszają to możecie ich nie czuć. Dopiero jak sa duze to czuc każdy ich ruch i wtedy mozna sie martwić jak jest mało. Na pewno u dzidziusiow wszystko dobrze. :)

Ostatnia edycja:
Do góry