reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć dziewczyny!
My po wczasach w Zakopanem , było bardzo fajnie. Z powrotem postanowiliśmy zajechać do Częstochowy na Jasną Górę i to był błąd, nie było gdzie nogi wsadzić, tyle ludzi.

Podziwiam was za te przetwory!! Zawsze też chciałam robić soczki, ogóreczki, ale ja to słomiany zapał. No i nie mam za bardzo gdzie trzymać, bo piwnica maluśka i zawalona cała.

Trochę Was nadrobiłam :) tak 'po łebkach'

@kolorowaMama @julia0903 zdrówka i sił wam dziewczyny, odpoczywajcie i dbajcie o siebie!

Ja to w tyciu rekord forumowy pewnie pobiłam, 4 kg , więc ważę już prawie 80 kg. Przez ostatni tydzień brzuch się zrobił większy i taki ciąży bardziej :) do końca ciąży to na taczce będę go wozić :)
Ruchów jeszcze nie czuję, czasem jak mam pełen pęcherz to wydaje mi się, że mnie tam kopie w środku w ten pęcherz, no ale sama nie wiem.

Co do dziewczyn z kryzysami z facetami, oczywiście z przymrużeniem oka :
Zobacz załącznik 768822

reklama
pic-86.jpg

Załączniki

• pic-86.jpg
    pic-86.jpg
    180,4 KB · Wyświetleń: 318
@HappyBabyMama, u mnie w domu zawsze sie robiło przetwory, wiec chyba mam to w genach :) lubię gotować wiec łatwo mi to przychodzi:)

@kamisia, przetwory z pigwy i pigwowca sa extra, czekam tylko na jesień, u moich rodziców wszytsko jest w ogródku.

W tym roku takie przetwory z duża zawartością naturalnej witaminy C przydadzą sie nam wszystkim bardzo jako sposób na przeziębienie w sezonie jesienno-zimowym, dlatego wszystkim przyszłym mamusiom polecam zaopatrzyć sie w tego typu specyfiki :)

Ja już wszystko obrobilam i teraz odpoczywam, a zaraz będziemy oglądać serialiki[emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, ja tylko tak na krótko…

@kolorowaMama współczczuje pobytu w szpitalu, mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy!

Jutro wyjeżdzam na kilka dni nad morze dziewczyny. Na pewno będę Was czytać, tylko pewnie z pisaniem będzie gorzej. Trzymam kciuki za wizyty z początku przyszłego tygodnia! Jak wrócę to na pewno się odzywam. Buziaki!

Dobry wieczór.
My po chrzcinach siostrzenicy. Jestem przejedzona. Mój maluch ma drugi raz w życiu katar. Pewnie złapał coś na basenach w Białce.
@Marcje ja używam od stycznia parasolki cybex callisto i jestem bardzo zadowolona. Gdybym nie miała x landera brałabym priama, bo jestem w nim zakochana! Cena porównywalna do stokke xplory, ale moim zdaniem bije go na głowę.
Miłego wieczoru

reklama
Ja się martwię bo od wczoraj nie czuje córci.wogóle to w tej ciąży tak słabo czuje ruchy pewnie przez to łożysko "przednie":(

Brzusio, ja dopiero od ok tygodnia zaczęłam regularnie czuć ruchy (też łożysko na przedniej ścianie). Najpierw kopniaki pod pępkiem, poźniej, po naszym wypadzie do zoo, wieczorem nic nie czułam, a następnego dnia czułam kopniaki na dole. Także kropeczka zmieniła pozycję w międzyczasie.
Może u Ciebie też maluszek zmienił pozycję?

@kathana my w końcu też kupiliśmy cybex Callisto dla starszaka przed wakacjami. Prowadzi się fajnie. Chociaż chodniki w Polskim "kurorcie" nie były zbyt łaskawe. Ale nie wiem jakie wózki dobrze by się prowadziły na mega dziurach w chodnikach .... Szkoda, że ceny noclegów wyższe niż na południu Europy...

Do góry