reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej dziewczyny, tydzień mi zlecial ekspresowo...nadrobilam Was i pewnie dopiero jak pojde na zwolnienie będę mogla spokojnie z Wami popisac[emoji4] Julia,kolorowa trzymajcie się kobitki wszystko musi być ok. Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. U mnie juz 4 kg na plusie i muszę przystopowac z jedzeniem bo ze 100 kilo przytyje [emoji23] wlasnie czekam na USG żeby zobaczyć kto tam siedzi[emoji4] juz moje 3 podejście to może w końcu na 100% będzie wiadomo[emoji4] Pozdrawiam wszystkie i miłego dnia [emoji8]

Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 6033X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gorąco dzisiaj w Warszawie, a ja cały dzień podgrzewam się jeszcze w kuchni, bo na 17 przyjęcie urodzinowe. Pomiędzy tortem, pavlovą i muffinami, robię przetwory z papryki i ogórków. Jestem wykończona. Mój M parę dni temu grał z synkiem w piłkę i naciągnął sobie ścięgna w łydce, jutro idzie do ortopedy i ogólnie bardzo cierpi i przejmuje się swoim poważnym stanem. Zaczynamy się kłócić kogo bardziej boli i kto czego robić nie może:oo2:.

@kolorowaMama mam nadzieję, że to nic poważnego, napewno będzie dobrze;)

@Shaer to wasze życie, nie teściów, masz prawo mieć swoje zdanie. Szkoda, że Twój mąż ma takie podejście. Może zmieni się trochę jak na świat przyjdzie drugi synek. Oby

@maryqska powiec w oczy mężowi jak się czujesz i czego oczekujesz. Nie cierp w milczeniu i nie kumuluj negatywnych do niego emocji, bo on i tak nie domyśli się w czym jest rzecz. Wyłożenie jak chłop krowie na rowie może pomóc spróbuj.

@aniay kochana czasem dół nas łapie, myślę że wiadomość o drugim rodzeństwie Oli mogła wywołać trochę emocji. Wiem, że już dawno faceta nie kochasz, ale nic nie zmieni faktu, że jakieś emocje były kiedyś, że macie wspólne dziecko, że Twój dzidziuś nie będzie jedynym rodzeństwem Oli. Teraz spróbuj skupić się na swojej fasole i mieć gdzieś wszystko co cię dookoła drażni. Jesteś silna babka. Dasz radę ;)

@katem86 Śliczna dorosła chłopina, gratuluję

Marcje to masz misje z zaprawami[emoji4][emoji4][emoji4]
Mam tesciow nad soba, tesc obiecal zajac sie zakupami, i pomoc przy zaprowadzaniu corki na autobus do szkoly, przyjaciolki obiecuja wpadac na sprzatanie[emoji4] mama tez obok mieszka tylko ze pracuje wiec mam nadzieje ze jakos ogarniemy! Tylko ciezko sie przedtawic bo ja zawsze Zosia samosia[emoji4]

@malina4444 akurat ta wiadomosc mi poprawila humor. Bo on mi zawsze powtarzal ze on nie chce kolejnego dziecka a jego dziewczyna wrecz prZeciwnie. ;)
Poza tym ja mu naprawde dobrze Zycze, tylko mi zal troche jego dziewczyny bo bedzie ze wszystkim sama.
Dzis już lepiej sie czuje psychicznie.
Przesylam cieplutkie tulaski dla wszystkich chorowitek i smutaskow.

@katem86 wszytskiego najlepszego dla synka. Mały przystojniacha z niego.

@Marcje Cybex jest raczej marką premium, przynajmniej cenowo. Ja mam parasolkę Cybex od 3 tygodni i wydaje się ok. Poszukaj recenzji na blogach mamusiek, które testują wózki. Raz gdzieś widziałam o tym wózku.

Ja proponuję przyszykować wyprawkę ok 2 miesiące przed terminem. Poźniej brzuch przeszkadza, plecy bolą przy prasowaniu. Ja ostatnim razem prasowałam 6 tygodni przed i wytrzymywałam przy żelazko 15 minut maks.

Moje dziecko od rana marudzi non stop. Trzyma mnie za spodnie i woła tylko mama. Az w mega deszcz na spacerze byłam, ale łobuz nie usnął.

Miłego dnia

reklama
Cześć niedzielnie. ...deszczowo ale ciepło i nadal w trybie remontowym.ledwo żyjemy ale już bliżej niż dalej.
Marcje ja wczoraj na spontanie wieczorem pojechałam z kumpela za miasto na plantacje malin bo ona chciała kupic kilja kg i chcąc nie chcąc tez kupiłam 3 kg i dziś od 7 robiłam syropki na zimę, jeszcze trochę i zaszaleje z pigwa w syropie bo to lepsze niż cytryna -polecam.
dopije kawusie zapychając się ciastkami i idę dalej do roboty ...

Do góry