reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@kamisia1101 mój tez wczoraj wpadł w znaki zapytania, ze moze troche za pozno sie seximy, ze moze dzidzi to przeszkadza np i w ogóle, ze ciekawe co sobie takie dziecko mysli i czy ma pewno on nie dotyka dziecka [emoji23][emoji85] ahh te chłopy [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W tamtej ciazy moj maz tez sie bal kochac ze mna wlasnie z tego samego powodu a ja moglam go co noc gwalcic :)
Happy
Nie sadze abym sie strula. Jem glownie w domu.Dzis mam apogeum. W tej ciazy mnie dlugo mdlilo i dkugo wymiotowalam. Ale zazwyczaj podeszlo,wyszlo i byl spokoj.Chwila moment jak wydmuchac nos i malenko tego bylo. Potem jajis czas byl spokoj iteraz od nowa.
Dzis wisze nad muszla i doslownie mnie szarpie. Nie moglam przestac. Do lozka ledwo doszlam i nie wyszlam jeszcze. Mam mroczki nawet jak leze i czuje jakbym miala za mala czaszke. Momentami mialam wrazenie jakbym odplywala
Oj wspolczuje, a moze jakies elektrolity by Ci sie przydaly?
Dziewczyny w temacie seksow to takie bardziej szczegolowe pytanie. Jak u Was z pozycjami zeby brzuszka nie uciskac? Ja niestety z mojej ulubionej klasycznej musialam zrezygnowac bo brzuszek scisniety I moj sie teraz boi cokolwiek zaczac zeby mnie nie bolalo. Jakieś sugestie bo mi sie pomysly koncza zeby bylo wygodnie I przyjemnie.
Rowniez polecam lyzeczke :)

Ja juz po wizycie u mojego gina. Krew i mocz ok, za to z biocenozy wyszla mi drobna grzybica, ale mam tez i dobre bakterie w pochwie. Przepisal mi jakies globulki. Dal skierowanie na glukoze mam ja zrobic za 3tyg i usg prenatalne 15.09. Z uwagi na przebieg tamtej ciazy i tego, ze jestem drobna mysli kiedy najlepiej wykonac planowane cc, ale jeszcze bedziemy o tym gadac. Mimo dobrej morfologii powiedzial, zebym brala witaminy, a z tranem jest tak, ze jak ktos ma byc chory to i tak bedzie.

Jak ide szybciej ulica, taka kolka mnie lapie po rawej stronie przy bliznie, ze isc nie moge. Poszlam po pare rzeczy na bazar myslalam, ze do domu nie wroce, ledwo szlam, brak sil, zadyszka. Koszmar

reklama
Cześć dziewczyny, ale Was cieżko nadrobić po dwóch dniach nieobecnosci[emoji5]

@anula, super wieści, strasznie sie ciesze, ze wyniki już masz i wszytsko jest ok!

@HappyBabyMama, na pewno wszytsko ok z dzidzia. W ciazy już niestety tak jest, ze większość czasu jest sie zmęczonym... A w drugim trymestrze miało byc tak pięknie... Jak odzyskasz siły pójdziesz do fryzjera i zrobisz sie na bóstwo :)

@Kamisia, powodzenia w remoncie!

@Olivka, uważaj na siebie nawet z drobna grzybica, żeby sie nie przerodziła w cos poważniejszego. Po globulkach pewnie już bedzie ok:)

U mnie przeziębienie ustało mam nadzieje... Dzis już przyszłam do pracy.
Jeśli chodzi o wymioty, to j w ciazy w ogole tego nie miałam. Może kilka razy mnie zemdliło, a tak to nie miałam żadnych objawów ciazy oprócz obrzmialych piersi... W ogole strasznie mi rosną, już sie patrzeć na nie nie moge:(

Co do spania, to ja rano sie nie moge w ogole obudzić... Cieżko mi sie zwlec z łóżka:/

Kochane, życzę Wam udanego dnia! [emoji295]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli chodzi o seks to teżmam ostatnio z tym problem, bo libido przeważnie na minusie, ale trochę mi żal mojego W bo ma dość duży temperament, na szczęście ani razu nie dał mi odczuć, że coś jest nie tak :) a z pozycjami też bywa różnie, bo w pozycji klasycznej zaczyna mi być niewygodnie, od tyłu często czuje ból bo mam tyłozgięcie macicy :( a na łyżeczkę żadne z nas nie przepada więc za dużego pola do manewrów nie mamy ;)

Współczuję mdłości dziewczyny!

Co do spania, to mnie tylko synek budzi, jeśli nie do śpię jak zabita.

@HappyBabyMama też sobie pomyślałam że może masz niedobór żelaza lub magnezu? no albo uroki ciąży, każda w końcu znosi to inaczej.

@kamisia1101 @kolorowaMama my się seksiliśmy do samego końca przy pierwszym dziecku ;)

@aniay u nas jeszcze normalnie bo brzuch nieduży, także nawet na brzuchu mogę leżeć :p a później trzeba jakieś kombinacje wymyślać, ale to też fajna zabawa :D

@Lindia nie wiem jak nazwać ta pozycję zawsze mowie mojemu m żeby poszedł na kant łózka (wie o co mi chodzi) ale to taka podobna pozycja jabyście na stole to robili :D trochę przypomnia to klasyczną pozycję - przynajmniej kobieta leży i się nie męczy :)
ja na poczatku też miałam libido na zero stwierdziłam że zrekompensuje mu to ustami ale po całej akcji wybiegłam do kibelka (niby nie narzekazł ale po tym miał mała przerwe w czymkolwiek) a teraz jak ja mam mega ochote to on mówi że musimy mnie oszczędzać (na ostatnich badaniach miałam grzybice i twierdzi że to od tego że za często) już się boje pomyśleć co to będzie jak poczuje przez brzuch kopniaki :)

Idealka kochana bardzzo dziekuje za chec pomocy[emoji4][emoji4]
Ja juz jestem w szpitalu po zabiegu... ciesze sie bo corka z M w domu siedzi, bo on albo wtorek albo przyszla niedziela wyjezdza;)
Po zabiegu czuje sie sredio...boli, ciagnie cos, i chyba jak bylam pod narkoza to cewnik zalozyli...bo placze jak siusiu robie, a cos mnie pedzi...mimo ze pic i jesc niemoge heh...te kroplowki tak na mnie dzialaja...
Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej...
Dobija mnie ze lekarze niesa tak optymistyczni jak wy!
Tak jakby niedawali za duzo szans....niewiem tak jakos nie pocieszaja .

Pozdrawiam

reklama
Do góry