reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Cześć dziewczyny :)
Chciałam się przywitać. Mam termin na 23 stycznia i jeśli pozwolicie chciałabym do Was dołączyć:). Jestem już mamą 9-cio letniego chłopca więc różnica wieku będzie duża, ale ja się z niej cieszę. Mam 35 lat i do tej pory tą ciążę znosiłam gorzej niż poprzednią, na szczęście moje samopoczucie polepsza się, więc mam nadzieję, że teraz będzie już ok. Pozwolicie dokooptować się do Waszej grupy?;)
Hej gato! Witaj w stycznioweczkach :happy::rofl::happy:

Wlasnie nie chcialabym zaszkodzic dzidziusiowi a chcialabym go chronic. Skonsultuję to jeszcze z pl lekarzem.
U mnie na early pregnancy unit bylam kilka razy z powodu tych bóli, raz nawet pokłamałam trochę ze mialam lekkie krwawienie aby zrobili scan i i tak nic z tego.. zbadali mocz posluchali czy dziecku bije serce i z zaleceniem brania paracetamolu odesłali do domu...
W poniedzialek wizyta u polskiego lekarza, oby wszystko było ok. I moze się dowiem kogo noszę pod serduszkiem:) wszyscy mowią ze dziewczynka choc ja mam przeczucie ze chłopiec:)

Wlasnie nie chcialabym zaszkodzic dzidziusiowi a chcialabym go chronic. Skonsultuję to jeszcze z pl lekarzem.
U mnie na early pregnancy unit bylam kilka razy z powodu tych bóli, raz nawet pokłamałam trochę ze mialam lekkie krwawienie aby zrobili scan i i tak nic z tego.. zbadali mocz posluchali czy dziecku bije serce i z zaleceniem brania paracetamolu odesłali do domu...
W poniedzialek wizyta u polskiego lekarza, oby wszystko było ok. I moze się dowiem kogo noszę pod serduszkiem:) wszyscy mowią ze dziewczynka choc ja mam przeczucie ze chłopiec:)
No to kiepsko masz na early pregnancy. U mnie naprawde spoko babki sa. Nie panikuja jak ja ale i nie bagatelizuja jak ja sie bardzo denerwuje.... ja nie jezdze do pl lekarzy bo za wizyte z usg to koszt 130f. To w nosie mam. Jak naprawde cos powaznego sie dzieje to jade tutaj i rycze i mi robia wszystko. Tak jak bylo jak mialam krwawienie [emoji16]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Brzusio, oliwka i Weronika trzymam kciuki:) piszcie po wizytach
Jak slysze o tym paracetamolu w ilościach 4 na dzien to mam gęsia skórkę.
Oliwka nie objadlam sie wlasnie bardzo bo sie oszczędzałam tylko chodzi o to ze wiesz u każdego w domu jest inna woda i inne bakterie a ja przez długo weekend byłam we Wrocławiu, w czestochowie, u jednej mamy u drugiej mamy u siostry i każda gdzie indziej mieszka i każda mnie jedzeniem częstowała i tak mi sie wydaje ze moze za duzo tych innych jedzeń :) bo ilości wlasnie duze nie było i wody duzo piłam tylko. No nic zobaczymy dzisiaj co bedzie. A na przyszłość kupie espumisan :)
Marcje co tam cie dopadło kuruj sie za wczasu.
Czekam na wiadomości z wizyt.
Anula powodzenia z gimnazjum. A wiesz juz kiedy wyniki beda twoje? No juz duzo minęło.
Pracusiom życzę miłej pracy
@HappyBabyMama jutro mijaja trzy tygodnie od amnio, dzisiaj dzwonilam i jeszcze nie ma wyniku, coraz bardziej sie denerwuje, dlaczego to tak dlugo trwa...

No to kiepsko masz na early pregnancy. U mnie naprawde spoko babki sa. Nie panikuja jak ja ale i nie bagatelizuja jak ja sie bardzo denerwuje.... ja nie jezdze do pl lekarzy bo za wizyte z usg to koszt 130f. To w nosie mam. Jak naprawde cos powaznego sie dzieje to jade tutaj i rycze i mi robia wszystko. Tak jak bylo jak mialam krwawienie [emoji16]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
To szczesciara jestes ze masz takie sympatyczne babki.
A czy ktoras z Was ma tez bóle brzucga w ciąży?

reklama
Hej dziewczyny, dawno tu nie pisałam bo jakos sił brak po calych dniach pracy ale czytam Was na biezaco.
Ja ciagle bol brzucha jakby przed miesiaczka, w szpitalu nie zrobili zadnych badan mowiac ze to normalne i aby zazywac paracetamol co godzine(!) a mnie strasznie to martwi. W poniedzialek wybieram sie prywatnie do polskiego ginekologa bo jestem z UK.
Dziewczyny a czy Wam proponowano szczepionke przeciw grypie i krztusćcowi? Co o tym myslicie?
W Polsce ponoc sie nie szczepi a w UK to standard

Konsultowałam z polskim lekarzem i mówi że na krztusiec warto bo właśnie podobno często się zdarza w UK.
Co do grypy to tylko powiedziała że warto jak się pracuje z dużą ilością ludzi.

Co do paracetamolu to ja bym nigdy w zyciu co godzine nie brała. Max co 4 godziny przez 24 godziny i jak nie pomoże to zgłosiłabym do lekarza że nie pomaga.
Mi na moje kurcze i bóle podbrzusza pomogło regularne łykanie magnezu. Jeśli nawiedzają mnie bóle teraz to są spowodowane jelitami albo żołądkiem. Z czego jelita często gęsto powalają na ziemię siłą bólu.

Trzymam kciuki z wszystkie dzisiejsze wizytki.

ETA: I to co mówi katem. Panikuj, wymyślaj i przesadzaj. Często dla świętego spokoju cię zbadają.

@gato witamy na styczniówkach.

Do góry