reklama
Hej gato! Witaj w stycznioweczkachCześć dziewczyny
Chciałam się przywitać. Mam termin na 23 stycznia i jeśli pozwolicie chciałabym do Was dołączyć. Jestem już mamą 9-cio letniego chłopca więc różnica wieku będzie duża, ale ja się z niej cieszę. Mam 35 lat i do tej pory tą ciążę znosiłam gorzej niż poprzednią, na szczęście moje samopoczucie polepsza się, więc mam nadzieję, że teraz będzie już ok. Pozwolicie dokooptować się do Waszej grupy?
Marcje
Fanka BB :)
ela2016
Zaangażowana w BB
Wlasnie nie chcialabym zaszkodzic dzidziusiowi a chcialabym go chronic. Skonsultuję to jeszcze z pl lekarzem.
U mnie na early pregnancy unit bylam kilka razy z powodu tych bóli, raz nawet pokłamałam trochę ze mialam lekkie krwawienie aby zrobili scan i i tak nic z tego.. zbadali mocz posluchali czy dziecku bije serce i z zaleceniem brania paracetamolu odesłali do domu...
W poniedzialek wizyta u polskiego lekarza, oby wszystko było ok. I moze się dowiem kogo noszę pod serduszkiem wszyscy mowią ze dziewczynka choc ja mam przeczucie ze chłopiec
U mnie na early pregnancy unit bylam kilka razy z powodu tych bóli, raz nawet pokłamałam trochę ze mialam lekkie krwawienie aby zrobili scan i i tak nic z tego.. zbadali mocz posluchali czy dziecku bije serce i z zaleceniem brania paracetamolu odesłali do domu...
W poniedzialek wizyta u polskiego lekarza, oby wszystko było ok. I moze się dowiem kogo noszę pod serduszkiem wszyscy mowią ze dziewczynka choc ja mam przeczucie ze chłopiec
Truskaweczka2017
Moderatorka
HappyBabyMama
katem86
No to kiepsko masz na early pregnancy. U mnie naprawde spoko babki sa. Nie panikuja jak ja ale i nie bagatelizuja jak ja sie bardzo denerwuje.... ja nie jezdze do pl lekarzy bo za wizyte z usg to koszt 130f. To w nosie mam. Jak naprawde cos powaznego sie dzieje to jade tutaj i rycze i mi robia wszystko. Tak jak bylo jak mialam krwawienie [emoji16]Wlasnie nie chcialabym zaszkodzic dzidziusiowi a chcialabym go chronic. Skonsultuję to jeszcze z pl lekarzem.
Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
Anula0000
@HappyBabyMama jutro mijaja trzy tygodnie od amnio, dzisiaj dzwonilam i jeszcze nie ma wyniku, coraz bardziej sie denerwuje, dlaczego to tak dlugo trwa...Brzusio, oliwka i Weronika trzymam kciuki piszcie po wizytach
Jak slysze o tym paracetamolu w ilościach 4 na dzien to mam gęsia skórkę.
Oliwka nie objadlam sie wlasnie bardzo bo sie oszczędzałam tylko chodzi o to ze wiesz u każdego w domu jest inna woda i inne bakterie a ja przez długo weekend byłam we Wrocławiu, w czestochowie, u jednej mamy u drugiej mamy u siostry i każda gdzie indziej mieszka i każda mnie jedzeniem częstowała i tak mi sie wydaje ze moze za duzo tych innych jedzeń bo ilości wlasnie duze nie było i wody duzo piłam tylko. No nic zobaczymy dzisiaj co bedzie. A na przyszłość kupie espumisan
Marcje co tam cie dopadło kuruj sie za wczasu.
Czekam na wiadomości z wizyt.
Anula powodzenia z gimnazjum. A wiesz juz kiedy wyniki beda twoje? No juz duzo minęło.
Pracusiom życzę miłej pracy
ela2016
Zaangażowana w BB
To szczesciara jestes ze masz takie sympatyczne babki.No to kiepsko masz na early pregnancy. U mnie naprawde spoko babki sa. Nie panikuja jak ja ale i nie bagatelizuja jak ja sie bardzo denerwuje.... ja nie jezdze do pl lekarzy bo za wizyte z usg to koszt 130f. To w nosie mam. Jak naprawde cos powaznego sie dzieje to jade tutaj i rycze i mi robia wszystko. Tak jak bylo jak mialam krwawienie [emoji16]
Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
A czy ktoras z Was ma tez bóle brzucga w ciąży?
reklama
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Hej dziewczyny, dawno tu nie pisałam bo jakos sił brak po calych dniach pracy ale czytam Was na biezaco.
Ja ciagle bol brzucha jakby przed miesiaczka, w szpitalu nie zrobili zadnych badan mowiac ze to normalne i aby zazywac paracetamol co godzine(!) a mnie strasznie to martwi. W poniedzialek wybieram sie prywatnie do polskiego ginekologa bo jestem z UK.
Dziewczyny a czy Wam proponowano szczepionke przeciw grypie i krztusćcowi? Co o tym myslicie?
W Polsce ponoc sie nie szczepi a w UK to standard
Konsultowałam z polskim lekarzem i mówi że na krztusiec warto bo właśnie podobno często się zdarza w UK.
Co do grypy to tylko powiedziała że warto jak się pracuje z dużą ilością ludzi.
Co do paracetamolu to ja bym nigdy w zyciu co godzine nie brała. Max co 4 godziny przez 24 godziny i jak nie pomoże to zgłosiłabym do lekarza że nie pomaga.
Mi na moje kurcze i bóle podbrzusza pomogło regularne łykanie magnezu. Jeśli nawiedzają mnie bóle teraz to są spowodowane jelitami albo żołądkiem. Z czego jelita często gęsto powalają na ziemię siłą bólu.
Trzymam kciuki z wszystkie dzisiejsze wizytki.
ETA: I to co mówi katem. Panikuj, wymyślaj i przesadzaj. Często dla świętego spokoju cię zbadają.
@gato witamy na styczniówkach.