reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Mnie wczoraj jakies dziwne bole brzucha dopadly. Z przyzwyczajenia szlam bardzo szybkim krokiem i to się chyba maluchowi nie spodobalo. Musialam przysiasc na laweczce i chwile odsapnąć. A na ławeczce refleksja że ja przy paru krokach padam a nasza Czoperka pielgrzymke przeszła :D Pózniej szlam prawie tiptopami i bol całkowicie przeszedł. I jeszcze chciałam się pochwalić że dziś równa polowa ciąży 20 tydzień :)

reklama
witam dziewczyny z rana z pracy!
wczoraj mialam tak ciezko I tyle spraw do zalatwienia ze zaczelam tesknie patrzec na kalendarz I doszlam do wniosku ze polowa pazdziernika juz niedlugo to wkoncu odpoczne ; ) a od polowy wrzesnie pracuje chyba z domu, bo coraz mniej checi mam na codzienne dojezdzanie..
@idealka gratuluje wizyty I trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok z nerkami malenstwa.
@HappyBabyMama jesli bol brzucha nie przypomina skurczy regularnych (tzn takiego mocniejszego bolu miesiaczkowego) to chyba nic zlego sie nie dzieje.
@julia0903, @weronika87 powodzenia juz za chwile na wizycie! szybko dajcie nam znac co I jak : )
@Czoperka ja uwielbiam wszelkie smoothies I soki swieze mieszane z roznych owocow. codziennie w pracy pije jakis, wczoraj sie skusilam na mieszkanke: kiwi, banan, jablko, truskawki -ppyyycha :)

siedze sobie przed kompem po sniadanku a maluszek sie ze mna wita boksujac, od razu sie dzien dobrze zaczyna : -)

Obkupilam się wczoraj w lumpku slicznymi chlopiecymi ubrankami. Nie mogłam się powstrzymać. Co tam ze lekarz powiedział chyba chlopiec :D Az mąz sie mnie dopytywal a co będzie jak to jednak dziewczynka a tu wiekszasc ubranka dla chłopca :D Hehee będzie dziewczynka w samochodzikach i spodenkach.

Ja dzis z domu pracuje, bo jakieś przeziębienie mnie dopadło. Drapiace gardło, ból głowy i kaszel od wczoraj:/

Powodzenia dla wszystkich styczniowek, ktore maja dzis wizyty[emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, pamietam, ze już był temat fotelików, ale zapamiętałam tylko maxi cosi. Czy któraś może miała do czynienia z fotelikami marki Cybex ? ?Albo z wózkami [emoji5]

Witam sie z rana [emoji8]

@julia0903 mnie sie brzuch stawia kilka razy dziennie z tego co wyczytałam od 20 tyg mogą pojawić sie skurcze macicy, nie bola i nie sa regularne wtedy jest wszystko ok to macica przygotowuje sie na to trudne zadanie ;) nie denerwuj sie [emoji8] i powodzenia na wizycie :)

@ weronika87 @brzusio za was rownież trzymam kciuki [emoji8]

Ja wstaje i szykuje sie bo jedziemy dzis do Aqua parku pogoda dopisuje wiec trzeba wykorzystać ;) nie piszcie za duzo bo jak wrócę to bede za pewne padnięta [emoji5][emoji5]

@brzudio

reklama
Witam wieczorowo;)

Gratuluje wizyt;)

Aniay to uparciuszek maly ze sie pokazac nie chce hihi;)

Idealka a wy wiecie juz co bedziecie mieli?
Super ze wychwycono to na obrazie bo wiecie zeby to kontrolowac!!

Ja wizyte mam jutro troche strach jest ale malenstwo popoludniu juz ladnie kopniaczki dawalo , teraz czekam na wieczorny koncert[emoji4][emoji4]
Ja tez mam dzis wizyte o 17.20 tylko usg, synek zobaczy swoja siostre, no chyba ze lekarz zmieni zdanie co do plci;)
@MiMeMi , już mi @kamisia1101 o nich pisała. Czytałam o nich i zawierają jakiś specyfik który złuszcza skórę na piętach. Jakoś się boję takich rzeczy :D ale może kiedys się odważę :p

@aniay , @idealka , super wieści :) Idealka, dobrze że teraz to zauważył lekarz :)
Ja uzywalam ostatnio skarpetek regenerum, ale efekt sredni. Moja siostra za to tych silke pil i mowi, ze efekt od razu widac, potem skora schodzi i zostaja ladne stopy. Musze sprobowac. W mojej aptece 12zl
Dziewczyny to normalne jak od kilku godzin dzidzius nie fika? zawsze wieczorem brykal a teraz cisza.... Staram sie nie panikowac, ale zaczynam sie martwic coraz bardziej....
Mi przrd wczoraj ladnie fikala na noc a wczoraj nic nie czulam.
@julia0903 no wlasnie trudno powiedziec jaki to bol trochę jak kłucie trochę nacisk trochę nie wiadomo co i raz na dole po bokach raz wyżej. Dzis od rana tak czuje brzuch nie wiem jak to opisać. Jakbym czuła ze mam cos dużego w brzuchu. Wczoraj sie tez tak dziwnie czułam jakbym była zagazowania strasznie. Mam nadzieje ze to od jedzenia bo kilka dni jadłam w rożnych miejscach u innych ludzi i moze po prostu jelita mi tam szaleją albo cos.
Dostałam wczoraj pierwsza zabawkę od siostry dla Rysia po moim chrzesniaku:) Pamietam jak bawiłam sie z nim ta zabawka jak był malutki a teraz ma 8 lat ;) i zabawkę przejął mój bobasek:) Pozniej wrzucę fotę bo urocza :)
Któraś dzis jeszcze ma to szczescie ze podejrzy malucha?
Jak czujesz, ze sie obzarlas i masz ciezki brzuch moze wez espumisan? Lekarz mowil, ze w ciazy bezpieczny. Jak ostatnio zjadlam fasolki po bretonsku, a wczesniej prawie kilo sliwek, bo mi smakowaly, potem myslalam ze zejde z tego swiata i wlasnie espumisan pomogl dwie kuleczki starczyly.
Dziewczyny, pamietam, ze już był temat fotelików, ale zapamiętałam tylko maxi cosi. Czy któraś może miała do czynienia z fotelikami marki Cybex ? ?Albo z wózkami [emoji5]

My mamy cybex 9-25kg z takim czyms z przodu, ale syn w ogole nie mogl sie ruszac w tym i zdjelismy. Montazu nie ma, bo zapina sie jego i dziecko w pasy z samochodu. Ale teraz chetnie kupilabym recaro.

Do góry