reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Mnie wczoraj jakies dziwne bole brzucha dopadly. Z przyzwyczajenia szlam bardzo szybkim krokiem i to się chyba maluchowi nie spodobalo. Musialam przysiasc na laweczce i chwile odsapnąć. A na ławeczce refleksja że ja przy paru krokach padam a nasza Czoperka pielgrzymke przeszła :D Pózniej szlam prawie tiptopami i bol całkowicie przeszedł. I jeszcze chciałam się pochwalić że dziś równa polowa ciąży 20 tydzień :)

reklama
witam dziewczyny z rana z pracy!
wczoraj mialam tak ciezko I tyle spraw do zalatwienia ze zaczelam tesknie patrzec na kalendarz I doszlam do wniosku ze polowa pazdziernika juz niedlugo to wkoncu odpoczne ; ) a od polowy wrzesnie pracuje chyba z domu, bo coraz mniej checi mam na codzienne dojezdzanie..
@idealka gratuluje wizyty I trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok z nerkami malenstwa.
@HappyBabyMama jesli bol brzucha nie przypomina skurczy regularnych (tzn takiego mocniejszego bolu miesiaczkowego) to chyba nic zlego sie nie dzieje.
@julia0903, @weronika87 powodzenia juz za chwile na wizycie! szybko dajcie nam znac co I jak : )
@Czoperka ja uwielbiam wszelkie smoothies I soki swieze mieszane z roznych owocow. codziennie w pracy pije jakis, wczoraj sie skusilam na mieszkanke: kiwi, banan, jablko, truskawki -ppyyycha :)

siedze sobie przed kompem po sniadanku a maluszek sie ze mna wita boksujac, od razu sie dzien dobrze zaczyna : -)

Obkupilam się wczoraj w lumpku slicznymi chlopiecymi ubrankami. Nie mogłam się powstrzymać. Co tam ze lekarz powiedział chyba chlopiec :D Az mąz sie mnie dopytywal a co będzie jak to jednak dziewczynka a tu wiekszasc ubranka dla chłopca :D Hehee będzie dziewczynka w samochodzikach i spodenkach.

Ja dzis z domu pracuje, bo jakieś przeziębienie mnie dopadło. Drapiace gardło, ból głowy i kaszel od wczoraj:/

Powodzenia dla wszystkich styczniowek, ktore maja dzis wizyty[emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, pamietam, ze już był temat fotelików, ale zapamiętałam tylko maxi cosi. Czy któraś może miała do czynienia z fotelikami marki Cybex ? ?Albo z wózkami [emoji5]

Witam sie z rana [emoji8]

@julia0903 mnie sie brzuch stawia kilka razy dziennie z tego co wyczytałam od 20 tyg mogą pojawić sie skurcze macicy, nie bola i nie sa regularne wtedy jest wszystko ok to macica przygotowuje sie na to trudne zadanie ;) nie denerwuj sie [emoji8] i powodzenia na wizycie :)

@ weronika87 @brzusio za was rownież trzymam kciuki [emoji8]

Ja wstaje i szykuje sie bo jedziemy dzis do Aqua parku pogoda dopisuje wiec trzeba wykorzystać ;) nie piszcie za duzo bo jak wrócę to bede za pewne padnięta [emoji5][emoji5]

@brzudio

reklama
Witam wieczorowo;)

Gratuluje wizyt;)

Aniay to uparciuszek maly ze sie pokazac nie chce hihi;)

Idealka a wy wiecie juz co bedziecie mieli?
Super ze wychwycono to na obrazie bo wiecie zeby to kontrolowac!!

Ja wizyte mam jutro troche strach jest ale malenstwo popoludniu juz ladnie kopniaczki dawalo , teraz czekam na wieczorny koncert[emoji4][emoji4]
Ja tez mam dzis wizyte o 17.20 tylko usg, synek zobaczy swoja siostre, no chyba ze lekarz zmieni zdanie co do plci;)
@MiMeMi , już mi @kamisia1101 o nich pisała. Czytałam o nich i zawierają jakiś specyfik który złuszcza skórę na piętach. Jakoś się boję takich rzeczy :D ale może kiedys się odważę :p

@aniay , @idealka , super wieści :) Idealka, dobrze że teraz to zauważył lekarz :)
Ja uzywalam ostatnio skarpetek regenerum, ale efekt sredni. Moja siostra za to tych silke pil i mowi, ze efekt od razu widac, potem skora schodzi i zostaja ladne stopy. Musze sprobowac. W mojej aptece 12zl
Dziewczyny to normalne jak od kilku godzin dzidzius nie fika? zawsze wieczorem brykal a teraz cisza.... Staram sie nie panikowac, ale zaczynam sie martwic coraz bardziej....
Mi przrd wczoraj ladnie fikala na noc a wczoraj nic nie czulam.
@julia0903 no wlasnie trudno powiedziec jaki to bol trochę jak kłucie trochę nacisk trochę nie wiadomo co i raz na dole po bokach raz wyżej. Dzis od rana tak czuje brzuch nie wiem jak to opisać. Jakbym czuła ze mam cos dużego w brzuchu. Wczoraj sie tez tak dziwnie czułam jakbym była zagazowania strasznie. Mam nadzieje ze to od jedzenia bo kilka dni jadłam w rożnych miejscach u innych ludzi i moze po prostu jelita mi tam szaleją albo cos.
Dostałam wczoraj pierwsza zabawkę od siostry dla Rysia po moim chrzesniaku:) Pamietam jak bawiłam sie z nim ta zabawka jak był malutki a teraz ma 8 lat ;) i zabawkę przejął mój bobasek:) Pozniej wrzucę fotę bo urocza :)
Któraś dzis jeszcze ma to szczescie ze podejrzy malucha?
Jak czujesz, ze sie obzarlas i masz ciezki brzuch moze wez espumisan? Lekarz mowil, ze w ciazy bezpieczny. Jak ostatnio zjadlam fasolki po bretonsku, a wczesniej prawie kilo sliwek, bo mi smakowaly, potem myslalam ze zejde z tego swiata i wlasnie espumisan pomogl dwie kuleczki starczyly.
Dziewczyny, pamietam, ze już był temat fotelików, ale zapamiętałam tylko maxi cosi. Czy któraś może miała do czynienia z fotelikami marki Cybex ? ?Albo z wózkami [emoji5]

My mamy cybex 9-25kg z takim czyms z przodu, ale syn w ogole nie mogl sie ruszac w tym i zdjelismy. Montazu nie ma, bo zapina sie jego i dziecko w pasy z samochodu. Ale teraz chetnie kupilabym recaro.

Do góry