reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

No postanowienie silne mam ;) ja nie jestem typem chomika ale cieeeezko mi idzie zabranie sie za to wszystko a mamy troche tych szaf, szafeczek...ale jakos systematycznie dam rade, nie wszystko od razu ;)
Najlepsze ze zastanawiałam sie juz powoli gdzie dzidzi rzeczy bede składować, myślałam o zakupie jakiejs szafki kolejnej lub komody a tu prosze jak posprzątałam w szafkach u młodego to sie nagle zrobiła jedna cała pusta i mam juz miejsce na ciuszki dla najmłodszego członka rodziny ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam;)

Co do ruchow to ja czuje od tygodnia tylko ze byly to takie musniecia...teraz juz czuc jak dlon sie przylozy;)

Aniay kciukasy za wizyte&&&&
Bedzie git;).

Anula0000 a poszukaj na You Tube czy niema filmikow dla kobiet w ciazy z cwiczeniami na kregoslup?

KolorowaMama ja wizyte mam w srode, ale od ostatniej minely juz 4 tyg.
Napewno jest wszystko w porzadku;)

Olivka85 no zobaczymy co bedzie lekarz mowil...
Moze teraz na tej wizycie bede rozmawiala o porodzie ...

@Anula0000 ćwiczenia na plecy często robi sie na brzuchu i bedzie z tym ciezko teraz u Ciebie. Mozesz na przykład na czworaka podnosić na przemian rękę prawa i nogę lewa wyprostowane i pózniej zamiana, tylko z własnego doświadczenia wiem ze nie tylko o wzmacnianie tu chodzi...ja bym Ci radziła właściwie robic rozluźnianie...teraz wlasnie Twoje plecy i kręgosłup pod wpływem ciężaru sie spinają za bardzo i to moze powodować ból. Ja bym Ci radziła kocie grzbiety, na kleczka wyciąganie rak przed siebie i sięganie jak najdalej i moje najbardziej skuteczne na plecy-siad prosty z wyciągniętymi nogami i sięganie do kostek, stop rękoma...Niby ćwiczenie na tylna cześć nóg ale jak sie robi prawidłowo to ćwiczenie to pięknie rozciągają sie plecy.
Codziennie taki zestaw po 5-10 min dziennie i powinnaś poczuć różnice!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Yoan.m to jaki wplyw ma pelne rozwarcie na kolejny porod sn?
Bo nie slyszlalam o tym;)
Tak zadbaj o meza;)
Napewno doceni twoje zaangazowanie, mojego M niema juz w domu...
Co ty nie chca wpuszczac mezow? No ale dobrze ze jutro M bedzie mogl towarzyszyc;)
Kciuki za wizyte&&&&&

KolorowaMama to faktycznie caly dzien zalatany mialas i napewno wymeczyl Was;)

Kiki wijesz juz gniazdo? Ja tez zaczelam ale pozniej za duzo rzeczy bylo, to na pare dni odpuscilam mega porzadki;)
Ja za pokoj nlodej wezme sie na koncu;) jak wrocimy z wakacji.
Ja juz pieknie posprzatalam garderobe bo ostatnio juz wolala o pomste do nieba[emoji4]
Co do piersi ja mam ladniejsze pelniejsze i cisza nie rosna dalej;) z corka tez mialam tylko pelniejsze ...

aniay ja poczułam ruchy w 17 tyg czasem coś czuję ale rzadko i bardzo delikatnie ale ja mam łożysko na przedniej ścianie może Ty też.

Kiki ja też planuję właśnie wietrzenie szaf.wczoraj zrobiłam porządek w zabawakach syna :)

maryqska ja też mam jakiegoś negatywa za pisownie hihihi ;)

strasznie mnie ostatnio nastraszyla koleżanka ta przegroda czy taśma owodniowa że to dość niebezpieczne i że powinnam od razu iść do innego specjalisty jeszcze no i sama nie wiem co robic ...

dziewczyny ktoś tu kiedyś pisał że jak się wpisuje nick jak się dobrze nie pamięta. może powtórzyć?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Martyna a ty masz ten zespol pasm owodniowych?

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

nie wiem właśnie ten mój lekarz chce mnie z kimś skonsultować ale dopiero za jakieś 2tyg może mniej.na razie tylko stwierdził że to przegroda jakąś później nazwał taśma owodniowa

Cześć dziewczyny [emoji2] U mnie już 18 tc 4d i tez jeszcze nie czuję ruchów [emoji20] ale dla uspokojenia sprawdzam bicie serduszka detektorem tętna [emoji4] a.. I też mam lożysko na przedniej ścianie. Julia, bodajże Ty pisałaś ze masz też ten detektor [emoji5] często go używasz?

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

co do tego co usłyszałam przed cesarką daaaaawno temu- nigdy się nie zastanawiałam ile w tym prawdy, byłąm bardzo młoda raczej nie zanosiło się potem na jakiekolwiek dzieci więcej, a powtarzam tylko to, co usłyszałam od położnej :)
Jutro się zapytam gina jak z porodem, o krew pępowinową też się zapytam i sama nie wiem o co jeszcze :) ale zaraz sobie zrobię listę :)

nie wiem właśnie ten mój lekarz chce mnie z kimś skonsultować ale dopiero za jakieś 2tyg może mniej.na razie tylko stwierdził że to przegroda jakąś później nazwał taśma owodniowa

Oby to byla tylko przegroda owodniowa. Bo to moze wplynac tylko na wczesniejszy porod bo to znaczy ze dzidzius ma mniej miejsca i jak mu bedzie juz za ciasno to poprostu worek peknie. Ale czasem udaje sie donosic normalnie. O zespole tasm owodniowych nie bede ci opowiadac. Znam jedna dziewczyne ktora to miala. Mozesz poczytac w google choc i tak juz pewnie czytalas....

reklama
Cześć dziewczyny [emoji2] U mnie już 18 tc 4d i tez jeszcze nie czuję ruchów [emoji20] ale dla uspokojenia sprawdzam bicie serduszka detektorem tętna [emoji4] a.. I też mam lożysko na przedniej ścianie. Julia, bodajże Ty pisałaś ze masz też ten detektor [emoji5] często go używasz?

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam. Wczoraj dwa razy sluchalam bo dopiero kupilam. Mysle ze tak to 2-3 razy w tyg wystarczy choc pewnie bede czesciej bo to takie fajne [emoji2]

Do góry