reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny, moze znacie jakies cwiczenia wzmacniajac kregoslup, ktore mozna wykonywac w ciazy..... Moj juz zaczyna mnie bardzo bolec, a mam poziome ulozenie kosci krzyzowej i w ogole ciagle cos z tym kregoslupem... Boje sie, zeby nie bylo tak jak po pierwszej ciazy, ze dwa dni po porodzie zblokowalo mnie nad przewijakiem i nie moglam sie podniesc...ech...

reklama
Maryqska pewnie pomyłka z ta oceną:)
Aniay na pewno wszystko jest dobrze i jutro na usg zobaczysz fikajacego bobaska :) Ja tez nic nie czuje sle juz sie tym przestalam przejmować, przyjdzie czas to poczuje.
Nie spałam dzis cała noc myślałam ze sie wykończę. Nie mogłam zasnąć a jak zasnęłam to sie budziłam co chwile,
Dziewczyny prosze tu nie smucić o jesieni bo jeszcze jest ciepło i fajnie i nie ma co przesadzać. Jesień przyjdzie tak czy inaczej bo przyjsc musi ale jesień tez bywa piękna i kolorowa trzeba szukać pozytywów bo jak w sierpniu zaczniemy narzekać to do zimy dostaniemy deprechy :) także na słonko wszystkie po eitamine D i nie chce słyszeć żadnych jesiennych narzekać ;)
Juz nie pamietam oczywiscie co miałam komu odpisać ale polubiłam wpisy :)
Miłego dnia. Fajnie ze weekend dłuższy o jeden dzien jeszcze dzis beda atrakcje :)
Buzka

aniay ja poczułam ruchy w 17 tyg czasem coś czuję ale rzadko i bardzo delikatnie ale ja mam łożysko na przedniej ścianie może Ty też.

Kiki ja też planuję właśnie wietrzenie szaf.wczoraj zrobiłam porządek w zabawakach syna :)

maryqska ja też mam jakiegoś negatywa za pisownie hihihi ;)

strasznie mnie ostatnio nastraszyla koleżanka ta przegroda czy taśma owodniowa że to dość niebezpieczne i że powinnam od razu iść do innego specjalisty jeszcze no i sama nie wiem co robic ...

dziewczyny ktoś tu kiedyś pisał że jak się wpisuje nick jak się dobrze nie pamięta. może powtórzyć?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

aniay ja poczułam ruchy w 17 tyg czasem coś czuję ale rzadko i bardzo delikatnie ale ja mam łożysko na przedniej ścianie może Ty też.

Kiki ja też planuję właśnie wietrzenie szaf.wczoraj zrobiłam porządek w zabawakach syna :)

maryqska ja też mam jakiegoś negatywa za pisownie hihihi ;)

strasznie mnie ostatnio nastraszyla koleżanka ta przegroda czy taśma owodniowa że to dość niebezpieczne i że powinnam od razu iść do innego specjalisty jeszcze no i sama nie wiem co robic ...

dziewczyny ktoś tu kiedyś pisał że jak się wpisuje nick jak się dobrze nie pamięta. może powtórzyć?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Nick wpisujemy poprzedzajac go malpka, czyli malpka i ciurkiem nick...

@maryqska hehe, pewnie ta negatywna to niechcacy...ja czasem jak chce zrobic lapke w gore to mi sie wcisnie w dol, ale od razu cofam wtedy taka ocene i poprawiam sie... Tak to juz jest jak sie pisze z telefonu...

Hahaha ja tam nie przejmuje sie tym, tylko rzuciło mi sie cos na oczy czerwonego [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@maryqska jako megatywna ocena jest również wcisniecie 'nie zgadzam sie' albo informacji 'literowki'
Ja mam jeden post zgloszony I do tej pory nie wiem za co. :)
Poza tym tak jak dziewczyny mowia czasem sie palec na ekranie omsknie.

Dziekuje za wsparcie I dobre słowa. Nie wiem gdzie mam lozysko, moze jutro sie dowiem i wogole duzo pytan jutro bede zadawac.

@Muleenex ja o pierwszej ciazy dowiedziałam sie w 14tc i Maja jest okazem zdrowia i do tego bardzo zdolnym dzieckiem wiec nie martw sie na zapas :)

@aniay ja tez mam wrazenie, ze ruchy czuje rzadziej niz wcześniej i tez juz fiksuje z nerwów a do usg jeszcze 2 długie tygodnie [emoji57] nie wiem czy nie pójdę prywatnie bo zyc mi to nie daje czy wszysyko jest ok.

Malina a powiedz mi druga cesarka dlaczego? Bo mialas pierwsza cesarke?
Chce rozpoznac sie w temacie, bo ja jestem po CC i zastanawiam sie czy mam wybor?
.
ja miałam pierwszą cesarkę - młoda miała ułożenie miednicowe, ale podczas porodu skurcze musiałam przejśc normalnie aż do pełnego rozwarcia i tłumaczyli mi to wtedy tym, że "męczą mnie " po to, abym kolejne mogła urodzić siłami natury....

@kolorowaMama - zdjęcie super, a córunia prześłiczna :*

ja dzisiaj spałam koszmarnie- ten sam koszmar atakował mnie po każdym przebudzeniu! No i wstawałam do otoalety 2 x w nocy, a tu gdzie jesteśmy śpimy na poddaszu, a kibelek jest 2 piętra niżej .... potem powrót na górę do sypialni. Jak zobaczyłam rano temperaturę, to się już nie dziwiłam,że po ostatnim siusianiu zasnęłam w polarze- termometr wskazywał 15 st.
Teraz Was nadrabiam i zaraz pójdę szykować pyszne śniadanko dla mojego kochanego mężusia, na któego przez ostatnie dni trochę warczę....

Hej dziewczynki :) @Anula0000 Postanowiłam ze do przyjścia malucha na świat posprzatam i oczyszcze z niepotrzebnych rzeczy szafy wszystkie - zaczęłam od pokoju synka ;)

A tak to u mnie nic sie nie dzieje. Dzis 16 tc - ruchów na razie nie czuje, jedyne co to moje piersi ciagle rosną i rosną i rosną! Szok po prostu jakie mam juz giganty
emoji23.png

Trzymajcie sie ciepło moje kochane
emoji8.png
no to brawo Ty- takie postanowienie... Sama myśl mnie przeraża jak myślę o takim wielkim sprzątaniu- bo ja chomik jestem :( Moja siostra tak ma, że nie żal jej zbędnych rzeczy i ona ma ład i porządek, a ja choćbym się starała jak nie wiem co, to i tak graciarnia na maxa.... Co do biustu, to ja chyba na razie bez zmian w stosunku do tego, co przybrały moje piersi w pierwszych dwóch miesiącach ciąży.... Są mega gigantami, a ja cały czas się zastanawiam nad biustonoszem do karmienia... Skąd dla zarąbiscie biuściastej kobiety taki wziąć....

a jutro idziemy do doktorka na usg :)) Mój mąż pierwszy raz zobaczy Młodego :) Bo u nas na prenatalnych nie pozwalają wchodzić ""sama pacjentka" krzyczą na facetów....

reklama
Yoan.m kurde pierwsze słyszę o teorii przejęcia skurczy przed cc po to by kojenie rodzic SN [emoji15][emoji15][emoji15]

Ja co prawda tez miałam bóle i pocięli mnie po 16h ale u mnie wyniknęło to z uwagi za spadające tętno u Majki i brak rozwarcia a miałam juz bóle parte groziło pęknięcie macicy.

Do góry