reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

U nas jeszcze sprawdzilo sie cos takiego
1470992760924.jpg

Synek strasznie sie wiercil i budzil sie z dwiema nogami w jednej nogawce pajaca albo wogole nogi przez zapinki wylazily. A tutaj nozki gole pod spodem i spal jak marzenie.

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1470992760924.jpg
    1470992760924.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 243
reklama
Ja najgorszy widok z tego typu to będąc na bilansie z synkiem, przyszła mama z noworodkkem, to był KWIECIEŃ, mały mial kombinezon, rożek, mega gruby koc i wsadz ony w gondole z pokrowcem, czerwony cały był i beczal

U mnie w szpitalu właśnie krzyczą jak dzieciaka się opatula. W Olsztynie jak w marcu leżałam tak samo, bo mimo tylko śpiochów i owiniety w pieluche miał pokrzywke

Hej,

@katem86 mi w drugim trymestrze energia nie wróciła :-( Mam zapał żeby coś zrobić ale pokręci się i sił brakuje....moja gin powiedziała, że nieraz do końca ciąży tak potrafi trzymać.

@Shaer trztmj się ciepło. Dobrze, ze jesteś pod opieką lekarzy

@maryqska miód w ciąży o ile wiem jest ok. Dzieciom do 1 roku życia jak i matki karmiące nie mogą bo może być jakaś bakteria która przenika też do mleka matki.

Trzymajcie się, doczytam Was jak będę siedzieć u fryzjera. Czas na farbę, bo odrosty straszą.

MiMeMi fryzjera masz - super sama przyjemność :) Ja tez musze sie umowic bo ostatnio odwalilam nr z ta farba bez amoniaku i mam na odrostac ciemniejszy kolor :) Ale to przed rocznica slubu sobie ufarbuje zeby byc piękna a to 5.09 :)
Jesli chodzi o ubieranie to mysle se każda skrajność jest nie dobra ani zbyt lekkie ubranie ani zbyt grube. No i jak ktos ma chorowitka to wiadomo ze powinien trochę bardziej dbać zeby maluchowi ciepło było. A nie spik do pasa a dziecko ledwo ubrane. Ale jak zdrowe to zgadzam sie ze powinno byc ubrane lekko.
Tez w ciazy bardziej nerwowa jestem i bardziej mnie wkurzają Krzywe teksty i zachowania ludzi niz przed ciąża :)
Na grupę fb sie nie zapisuje na pewno. Mam Was i wystarczy:)
Shaer dobrze ze ci to zaszyli czy jakos zatamowali. Uważaj na siebie.
Ok zabieram sie chyba do zycia bo leżakuje i internet przeglądam ;) a tu poludnie sie zrobiło

@maryqska super jest ten kanal James Mum Said. juz od kilku lat go ogladam ;-)
@Shaer dzielna jestes I Ty I Twoj synek ze sami sobie dajecie rade w takich trudnych sytuacjach. mam nadzieje ze juz sie lepiej czujesz

co do ubierania dzieci to rzeczywiscie ja sie na poczatku stosowalam do tej zasady tyle warstw co ja + 1 dodatkowa. synek w ogole nie chorowal : )

Ja juz zaczynam dlugi weekend, wlasnie jedziemy na pyszny obiadek a jutro moze jakies wylegiwanie sie na sloneczku. Po powrocie czeka mnie jeszcze najtrudniejszy miesiac w pracy, potem moze bedzie troche lepiej, I od polowy pazdziernika bye bye praco - mam zamiar odpoczac : )
buziaki dla Was w ten piekny sloneczny dzien!

Kurcze jak tak Was czytam to az sie boje jak ja bede ubierac, bo mi jest zawsze zimno! Nawet teraz potrafie spac w grubych skarpetach :/ ale mam niedoczynnosc tarczycy I stad odbieram temperature inaczej.I teraz jak mam wiedziec jak ubrac dziecko?

Kurcze jak tak Was czytam to az sie boje jak ja bede ubierac, bo mi jest zawsze zimno! Nawet teraz potrafie spac w grubych skarpetach :/ ale mam niedoczynnosc tarczycy I stad odbieram temperature inaczej.I teraz jak mam wiedziec jak ubrac dziecko?
Madziulka ty bedziesz miała zasadę tak jak ty minus jedna warstwa ;)

@Madziulka890
U mnie pediatra mowila zeby sprawdzac kark I zeby był raczej chlodny niz spocony. I stopy I dlonie chlodne a nie gorace, choć moja ma od urodzenia lodowate stopy bez wzgledu na to jak sie ubierze.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja zawsze kark sprawdzam dziecku, a wszyscy rece, i to mnie wkurza. Bo moj syn z reguly ma zimne raczki. Czapeczke zakladalam po kapieli chyba przez 2 tyg. Potem juz nie.
Moj maz za to syna najlepiej ubralby w jakis skafander. On zmarzluch jest i nawet w upaly spal pod koldra. Ciagle musze mu mowic ze syn tyle biega ze mu nie potrzeba 5 warstw

Do góry