reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja zawsze kark sprawdzam dziecku, a wszyscy rece, i to mnie wkurza. Bo moj syn z reguly ma zimne raczki. Czapeczke zakladalam po kapieli chyba przez 2 tyg. Potem juz nie.
Moj maz za to syna najlepiej ubralby w jakis skafander. On zmarzluch jest i nawet w upaly spal pod koldra. Ciagle musze mu mowic ze syn tyle biega ze mu nie potrzeba 5 warstw
U mnie bedzie na odwrot. Bo moj anglik to właśnie zima w krotkim rekawku chodzi. Jak przyjechal do polski w lutym, -10 stopni to zalozyl polar bo mu sie chlodno zrobiło.
;)

reklama
Dzieecxyny, czy Wam tez sie ciagle gorąco? Mi ostatnio min stop duszno, a za oknem chłodno:/ już nie wiem co ze sobą zrobić ...
Ja spie przy szeroko otwartym balkonie, maz się nie może nadziwić ze nie marzne :) Jak bym miała spac z nim w sypialni to chyba bym się rozstopila.
Dziewczyny czy wy jestescie na grupie fb styczniowki2017
Ja jestem

Kurcze jak tak Was czytam to az sie boje jak ja bede ubierac, bo mi jest zawsze zimno! Nawet teraz potrafie spac w grubych skarpetach :/ ale mam niedoczynnosc tarczycy I stad odbieram temperature inaczej.I teraz jak mam wiedziec jak ubrac dziecko?
Tak jak pisza dziewczyny, należy sprawdzać kark dziecka, musi być ciepły i suchy. Jeśli jest gorący i mokry to trzeba dziecko ubrać lżej a jak kark jest zimny to trzeba założyć dziecku dodatkową warstwę. No i nie należy się sugerować rączkami i stópkami takich maluchów bo one często maję je chłodne, nawet mimo tego że jest im ciepło :)

@Shaer dobrze, że u Ciebie lepiej a maluszkowi nic nie zagraża.
Mi bardzo podobają się kocyki z włóczki :-)

@katem86 ubieranie to temat rzeka. Staram się swojego nie przegrzewać, ale nieraz trudno ocenić, szczególnie jak wychodzi się na dwór.
Za to moja mama ma niestety tendencję do ubierania małego za ciepło.

Jeszcze odnośnie ubierania. Moja mama mówi, załóż małemu długie spodnie bo ma zimne łydki. A ja mowię sprawdź swoje, bo jest ci ciepło a skóra na łydkach i tak chłodna....

@maryqska nie denerwuj się, ze jeszcze nie czujesz ruchów. Ja też nie czuję (może kilka razy coś podobnego, ale do końca nie wiem). Gin mówiła, że w przyszłym tyg powinnam zacząć czuć (czyli w trakcie 19 tygodnia). Dodatkowo mam łożysko na przedniej ściance, które wytłumia ruchy.

reklama
Shear uff jak dobrze ze już sytuacja opanowana.
Dziewczyny idzie jesień czujecie to?noce strasznie zimne wieczory juz ciemne a w dzień zaledwie 15 stopni. Mam wrażenie ze poza upalnymi dniami w czerwcu lata nie było. Zaledwie kilka razy byłam na plaży nawet się nie wykapalam ani razu. Oby jesień była pogodna bo deprechy dostane .
Co do ruchów ja czuję baaardzo intensywnie w nocy dziś młody kopał od 2 do 4 do tego regularnie rano i na wieczór -wczoraj mój mąż nawet poczuł jak rękę przyłożył. Cuuuudownie z pełną odpowiedzialnoscia powiem wam ze czuje magię i uroki II trymestru

Do góry