reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Shaer Trzymaj się cieplutko i zobaczysz, wszystko będzie dobrze. Wysyłamy Ci tyle pozytywnej energii, że na pewno będzie:)

Moj synek troche mniej poszkodowany. Babcia go zabiera popoludniami, do poludnia jest tatus. Gory prania czekaja a ja leze.... no czekam na ten przyplyw energii w drugim trymestrze i jakos nie przychodzi

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie to samo. Ale ja myślę, że to kwestia motywacji. Ja bardzo lubię prasowanie, ale najgorzej jest się zebrać i zacząć. W ogóle w tej ciąży odkąd nie chodzę do pracy to nie mogę sobie miejsca znaleźć. Wiecznie wymówki mam na wszystko. Taki ze mnie psycholog jak z koziej dupy trąba. Chyba powinnam zmienić zawód, skoro sama siebie nie potrafię ogarnąć. @katem86 daj znać jak dojdzie do Ciebie ten przypływ energii, może i ja się zarażę.

reklama
Shaer to ty masz ponadinteligentne dzieciatko. I wyladowalo w dyzurce pielegniarek. No to dla niego niebo raj jak sadze. Fajnie ze juz w domku jestes. Wiesz nie znam sie na diecie bezglutenowej ale sadze ze moze to byc skutkiem tego ze zjadlas cos niedozwolonego....
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzis.

@julia0903 skrot myslowy, mialo byc mojego byłego faceta.
Tzn byłego meza.
Moj aktualny nie ma innej dziewczyny chyba ze liczyc jego ukochany samochodzik.:)
Co do grzebyka to on najlepiej dziala jak masz włosy w jakimś olejku albo w odrzywce wtedy sie nie placza.

@kolorowaMama mi mama z pl przyslala, nawet nie wiem czy tu w UK jest dostepny jakiś magnez

@Shaer Ciesze sie ze juz lepiej.

W sumie nie wiem co mlody robil. opowiadal mi, ale jakos nie dotarlo to do mnie... I jakos tak wiecie wyrodna chyba jestem, bo jestem tak wycienczona, ze chyba bym nawet nie zarejestrowala ze bawi sie pila mechaniczna...Jedyne o czym marze, to cisza, spokoj, sen itd, zeby nikt nie wolala "maaaaaaamooo" "daaaaj mi" "jestem glodny"itd.

Do tej pory jak zjadlam gluten/pszenice to po prostu wykrecalo mi jelita na lewa strone, czasem tak ze oczy wylazily z orbit (nawet kilka dni) i standardowo - biegunka. A teraz cholerka nie wiem. Jestem tak spompowana, obolala, i drapie mnie w przelyku i to mnie tak irytuje, ze ugryzlabym sie w dupe.
Pociumkalam sobie karmelka ale mnie zemdlilo.

I jednak szpital w duzym miescie to inaczej niz u nas. Nie zeby wszyscy byli jakos slodziutko mili,ale normalni. Pytali, sprawdzali, rzeczowo odpowiadali.
Grunt ze maluch w porzadku i ze udalo sie wszystko zalatwic bez jakiegos otwierania. I ze znieczulenie ktore mialam mu nie zaszkodzi. Minusem bylo ze jednak lepiej spac i nic nie czuc niz byc otumanionym i czuc jak gmeraja, ale nie chcialam ryzykowac.

Dziewczyny czy wy jestescie na grupie fb styczniowki2017? No dzis myslalam ze padne.... debata sie toczy czy dziecku pod spiochy zakladac rajstopki zima i czy powinno chodzic w czapce po domu.... powiedzcie mi czy tylko ja tak chowam dziecko ze moje tam wiecznie raczej rozebrane niz ubrane? No mnie to az irytuje. A potem sie dziwic ze dzieci choruja. No jak sa przegrzane to innego wyjscia nie ma....

@katem86 ja mam takie podejście do ubierania dzieci jak Ty. Nigdy nie przegrzewałam synka bo to gorsze niż dziecku miałoby być trochę zimno. Ubieram synka tak jak siebie. Nie raz widziałam na spacerze matki leciutko ubrane, spocone a dziecko w wózku w kurtce, czapce i jeszcze przykryte kocykiem :/ jestem zdania, że dziecko od urodzenia należy hartować, żeby później nie chorowało :)

Shaer super ze juz w domu i że z dzieckiem wszystko ok to najważniejsze ale mam nadzieję że i Ty szybko dojdziesz do siebie.

Katem wiem o czym mówisz mnie te babki czasem tak rozwalaja że się wpisałam z tej grupy styczniowek na fb.

witam nowa mamę bo jeszcze si nie przywitałam :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja ubieram dziecko tak jak siebie. Ewentualnie oytalam kogos np meza bo po porodzie kilka mies mialam uderzenia goraca. Ogolnie uwazam ze lepiej zeby dziecku bylo chlodnie niz by sie przegrzalo.
Czapeczke mlody mial po myciu lebka na chwilke. Zadnych rajstopek pod body czy pajace. Pielucha, body lub pajac na golw cialko, najwyzej skarpetki na stopki, zeby z golymi nie lezal. I jakos kocyczek, bo jak sie jie rusza szybciej marznie
Sama nosze rajstopy pod spodnie wylacznie przy minusowej temp. Jedyne co to pilnowalam aby uszka byly zakryte od wiatru, bo moj kuzyn w ten sposob jako bobas stracil sluch w uchu (zapalenie ucha i uszkodzenie nerwu sluchowego)

Do góry