reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Zazdrosze Wam ruchów.. Ja dzis zaczęłam 18 tydzień, ale ruchów jeszcze nie czuje. To moja pierwsze ciąża sieć sobie tak tłumacze, ale już jak głupia czekam [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marcje
Pierwsza dzidziucha tez poczulam dosc pozno. Te blisko miesiac wczesniej, bo 1.wiedzialam juz czego szukac (w pierwszej oierwsze ruchy bralam za gazy w jelitach) a dwa brzuszydlo (macica) juz rozciagnieta.
Wtedy byl to 18-19 tydzien. Teraz chyba kolo 15, a teraz czuje juz regularnie.

Zazdroszcze wam ruchow, ja druga ciaza 17+6 i wciaz czekam
Niby costam czasem poczuje ale jak sie na tym skupie to przestaje czuc.
Mnie magia drugiego trymestru omija szerokim lukiem. Mam czasem wiecej energii ale wymiotuje do tej pory.

@katem86 ja jestem ale sie nie udzielam, podczytuje tylko.
@aniay ja panikowałm a teraz maja jest tak przestawiona na angielski tryb ubierania sie ze ja czasmi trzęsę sie z zimna a ona biega na krotki rękaw
@Marcje na cześciej widze niz czuje, czuje zazwyczaj wieczorem ale nie codziennie i a to moja druga ciąża wiec nie przejmuj sie, niebawem poczujesz :)
@aniay ja mam tak samo jak sie skupie i podniosę koszulkę zeby widziec albo położę rękę zeby czuć bardziej to koniec fikołków

Ja dzis miałam przypływ mocy i posprzątałam cały dom, pozmieniałam pościel i piorę juz chyba 4 pralkę bo pogoda ładna to schnie szybko, wszystkie koce, narzuty Uhuhu [emoji16][emoji108]

@katem86 ja jestem ale sie nie udzielam, podczytuje tylko.
@aniay ja panikowałm a teraz maja jest tak przestawiona na angielski tryb ubierania sie ze ja czasmi trzęsę sie z zimna a ona biega na krotki rękaw
@Marcje na cześciej widze niz czuje, czuje zazwyczaj wieczorem ale nie codziennie i a to moja druga ciąża wiec nie przejmuj sie, niebawem poczujesz :)
@aniay ja mam tak samo jak sie skupie i podniosę koszulkę zeby widziec albo położę rękę zeby czuć bardziej to koniec fikołków

Ja dzis miałam przypływ mocy i posprzątałam cały dom, pozmieniałam pościel i piorę juz chyba 4 pralkę bo pogoda ładna to schnie szybko, wszystkie koce, narzuty Uhuhu [emoji16][emoji108]

Moje dziecko ma tak samo :D ale tak jak mówie nie chorowała mi od roku (może raz czy dwa katarek złapała)
więc raczej się dobrze ubiera.

Moja mama jak pierwszy raz przyjechała do Irlandii (Jak tam jeszcze mieszkaliśmy) to się śmiała że od razu widać które dziecko polskie bo ma czapkę założoną :D:D

Ale miałam dzis koszmar
Śniło mi sie, ze miałam wkładkę cała w krwi i ze jechałam do szpitala i ze nawet moja Mama zmarła była chyba
To ona mi mówiła, żebym jechała masakra
Brerr

reklama
Co do ubierania to juz jak Qas czytam to mam nerwy
Masakra
U nas wyobraźcie sobie -10 a dzieciaki po boisku biegają w krótkim rękawku
Ale u nas potrafi być nawet -40
A ja tez zmarzluch w nocy śpię ze skarpetkami a Mazowieckie ciepło w nogi i chłodzi [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry