reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dzień dobry stycznioweczi[emoji295]️
Cieżko Was tutaj nadrobić od wczoraj popoludnia...

@HappyBabyMama, uważam,ze dużo sie tutaj dzieje. Postow jest sporo, nie ma co narzekać [emoji5]
Jeśli chodzi o te ceiczenia, to maja byc takie rozluźniające miednice i mięśnie pośladków itp. Wczoraj poczytałam troche o tym i jest dużo info o ćwiczeniu mięśni kegla. Cwiczycie ?[emoji16]

@MiMeMi ja jeszcze nie wiem czy będe rodzic we Wroclswiu, czy w Legnica(bliżej moich rodzinnych stron) , ponieważ planuje w październiku przeprowadzkę do domu rodziców na rok, jak będe na macierzyńskim. Ale gdybym wybrała jednak Wroclaw, to chyba na Kamienskiego. A Ty?
Gratulacje zdrowej coreczki i udanej rocznicy :)

Co do drugiego dziecka, to ja bym chciała różnice 2-3 lata. Wiec pewnie wrócę do pracy na jakiś czas i pózniej znowu zabawa jak sie uda [emoji5] niech sie jedno najpierw urodzi[emoji6]

@marlena trzymam dzis kciuki[emoji110]

Jeśli chodzi o Hiszpanie, to ja w tym roku w maju zjezdzialam od Barcelony aż po Andluzje[emoji7] Barcelona piękna, kolorowa, ale jest tam straaaasznie dużo ludzi. Zależy czego szukasz;)
Ja polecam z całego serca Andaluzje[emoji173]️ Nerja, piękna miejscowość jakieś 70km od Malagi. No i Sewilla cos pięknego, kolorowa i orientalna [emoji7]

@Nutka, miłego wypadu!

Dziewczyny, muszę sie Wam pochwalić [emoji5] wczoraj mój chłopak oświadczył mi sie[emoji173]️[emoji173]️ nie spodziewałam sie tego w ogóle wczoraj. Strzelalam na piątek, bo mamy rocznice..a tutaj taki psikus[emoji7] bardzo sie wzruszyłam, byliśmy w bardzo klimatycznej restauracji, nawet moja ulubiona piosenkę zamówił żeby w tle leciała[emoji16] straszę sie cieszę i jestem przeszczęśliwa [emoji7]
Miłego dnia wszystkim życzę [emoji295]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje zaręczyn :**

@Marcje gratulacje .
Co do sexu to ja w ciąży mam wielką ochotę wystarczy że leże koło mojego i juz bym mogła a wczesniej różnie bywało,ale ja należę do tych kobiet co pierwsze nie zaczną nie wiem dlaczego daje małe sygnały ale niezaczne niema bata.

@Marcje gratuluję

Tak, rodziłam na Kamińskiego. Tam są same sale do porodów rodzinnych. Tylko oddział nieraz przepełniony. Ja po pooperacyjnym wylądowałam na patologii. Ale położne bardzo sympatyczne.
No i polecam, szczególnie przy pierwszym porodzie, sale pojedyncze, rodzinne. Ja przez ścianę (chociaż była pojedyncza sala porodowa) usłyszałam jak inna kobieta prze i jakie odgłosy przy tym wydaje. I chociaż byłam tak pozytywnie nastawiona na poród sn to po tych odgłosach z lekka spanikowałam. Aż mi trudno sobie wyobrazić jak kiedyś były same sale z fotelami przedzielonymi tylko parawanami..

@Marcje gratuluje! macie juz date slubu czy dopiero jak sie malenstwo urodzi bedziecie myslec nad tym?
@marlena:) kciuki za wizyte dzisiejsza, czekamy na relacje. Ja obstawiam chlopaka. Ale nie przywiazywala bym do tego duzej wagi bo nie ufam swojej intuicji ;)

Moj maluszek juz nie tylko niesmialo daje o sobie znac ale zaczal teraz dosyc regularnie I mocniej fikac, szczegolnie po jedzeniu albo na sam wieczor kiedy juz sie poloze. Cudo! I tego faceci moga nam zazdroscic : )

@Marcje gratuluje! macie juz date slubu czy dopiero jak sie malenstwo urodzi bedziecie myslec nad tym?
@marlena:) kciuki za wizyte dzisiejsza, czekamy na relacje. Ja obstawiam chlopaka. Ale nie przywiazywala bym do tego duzej wagi bo nie ufam swojej intuicji ;)

Moj maluszek juz nie tylko niesmialo daje o sobie znac ale zaczal teraz dosyc regularnie I mocniej fikac, szczegolnie po jedzeniu albo na sam wieczor kiedy juz sie poloze. Cudo! I tego faceci moga nam zazdroscic : )

Mam tak samo jak ty :) Mój M leży koło mnie prawie cały czas wieczorem i trzyma rękę . I jak kopniei maluch to na głos krzyczy czułaś kopie ? :) A ja do niego cytuje " Mi to mówisz przecież czułam" haha :) Zazdroszczą nam strasznie :)

reklama
Dziękuje dziewczyny za gratulacje wszystkie [emoji8]

Nie mamy terminu, ale na pewno jak dzidzia sie urodzi i ja dojadę do siebie. Zawsze marzyłam o ślubie w czerwcu, wiec pewnie za 2 lata jakoś w czerwcu wlasnie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry