reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Witam mam do Was pytanie wybieram się na weekend do hajduszoboszlo:tak:- koleżanki mi odradzają" po co jak i tak się nie poopalasz a i do term też nie wejdziesz bo to jest szkodliwe dla dziecka" :errr: mam mętlik w głowie ... oczywiste jest że plackiem nie będę leżeć i opalać się ale żeby woda lecznicza miałaby mi szkodzić :O
Co wy na ten temat uważacie ?

Katrina a to nie chodzilo przypadkiem o to ze w termach jest ciepla woda, a dlugie kapanie sie w bardziej cieplej wodzie jest w ciazy niewskazane podobno?

no termy są raczej zabronione w ciąży bo gorąca kąpiel powoduje skurcze macicy może też spowodować krwotok a poza tym zbyt wysoka temperatura jest nie zdrowa dla dziecka. Ja bym nie ryzykowała tym bardziej że lekarze odradzaja ale zrobisz jak zechcesz. Poza tym w tych wodach sa rózne minrały które nie sa wskazane w ciązy, no i w ciepłej wodzie masz wiecej bakterii.
Edit: chociaz jak czytam neta to zdania sa podzielone. Podobno z umiarem i w nie zagrozonej ciazy mozna. najlepiej zapytac swojego lekarza chyba bo zna przebieg twojej ciąży

ja pamietam ze mnie polozna w pierwszej ciazy zabronila brac moich uluwionych ciplych kapieli w wannie wlasnie dlatego ze za cieppla temp dla dziecka nie jest wskazana

reklama
Do góry