reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Marcje ja skorzystałam w pierwszej ciąży i bardzo polecam. Miałam koszmarne bóle z krzyża które wymęczyły mnie przez cała noc, rodzic zaczęłam dopiero przed południem wiec byłam juz ledwo żywa a dzieki temu znieczuleniu miałam chwile wytchnienia żeby zebrać siły i urodzić. Tylko że taka dawkę mi zaaplikowała- poprosiłam o jeszcze bo długo nie działalo- że jak jak sie akcja porodowa zaczęła to nie czułam nic-nawet skurczy partych i lekarz trzymał mi rekę na brzuchu i mówił kiedy przeć- ale szybko poszło:). Potem kilka miesięcy po porodzie miałam straszne bóle kręgosłupa- niby po znieczuleniu ale wystarczyła seria masaży i przeszło.

reklama
@ Marlena, to super,ze masz już problem z głowy:)

@Beata93, super brzuchol ;)

Wlasnie u mnie w rodzinie z porodami u moich starszych sióstr było trudno w pierwszych ciążach i wszystkie kończyły sie na cc :( wiec mam przeczucie, ze u mnie może byc podobnie. Ale ogarnę sobie te ćwiczenia i może uda mi sie przygotować do porodu sn:)

Pytałam tez dzis ginekologa i te znieczulenia zewnatrzoponowe i powiedział mi,ze trzeba iść wcześniej do anestezjologa. Jeśli nie bedzie przeciwwskazań, to da karteczke, ktora zabiera sie na poród i jeśli bedzie wolny anestezjolog to dadzą. Tylko to tez zależy od fazy porodu podobno, bo nie w każdej mozna. Macie jakieś doświadczenie z tym znieczuleniem?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O ile wiem wszystki znieczulenia które ida w kregoslup sa niewskazane dla osob ze zwyrodnieniami I pokrzywionym kregoslupem ale nie sa zabronione.
Ja jak rodzilam oliwke to właśnie bylo za późno na znieczulenie chyba przy 5 cm rozwarcia. Koniec końców zostalam tylko na gazie do skorczy partych I bardzo dobrze to wspominam.
Teraz czeka mnie rozmowa z anestezjologiem bo wolalabym uniknac znieczulenia w kregoslup (miałam je raz przy wyrostku a potem przez lata bóle pleców I bóle glowy, tylko że wtedy nikt nie pytal o pokrzywiony kregoslup)

Witajcie dziewczyny,
fanie że jest forum,ja aktualnie nie mam za bardzo koleżanek w ciąży poza jedną która własnie urodziła i nie byłoby z kim gadac a tak wy jesteście i ogromnie mnie to cieszy:D
@kamisia1101 zazdroszcze świeżych warzywek z ogrodu, ja jestem mieszczuch i mi bardzo brakuje ogródka gdzie można coś prosto z krzaczka zjeść.
@MiMeMi ja mam to samo z drętwieniem ręki przy spaniu.czasem sie nawet wybudzam przez to.
@katem86 ja też pisałam czy ktoś oprócz mnie dostaje zadyszki bo ja przejde kawałek i sapie jak parowóz.
@Beata93 fajny brzuchol :)Same ładne babeczki na naszym forum:D
@Marcje jeśli lekarz sam z siebie powiedział że może być problem z porodem naturalnym to lepiej nastaw się na taką możliwość bo lekarze raczej naciskają na naturalne porody a jak już sami mówią o cc to może rzeczywiście może być problem. A co do znieczulenia to dobrze że miałabyś mieć konsultacje z anestezjologiem, mnie zaraz przed porodem spytał tylko o wagę a uważam że taka komsultacja powinna być obowiązkowa dla każdej dziewczyny na wszelki wypadek.

:oo:Co do porodu mój wyglądał i poszedł bardzo szybko bo o 24 odeszły wody i zaczęły się skurcze a o 3:45 już mój Jasiu był na świecie, poród naturalny jako znieczulenie dostałam gaz którego użyłam kilka razy a później zapomniałam o nim tylko fakt faktem że trochę popekalam ale się zagoilo i ładnie zroslo, a teraz z innej beczki może już rozmawialyscie o tym ale pominelam , któraś czuję już ruchy? Ja od 2 dni mam wrażenie że takie delikatne są ale nie jestem pewna czy to dzidzi czy jelita:-p:sorry2:

Dziewczyny co na gardło?? Psikam tantum verde, ale drapie ;/ dziecko kaszle, mam fajna miksturę, ale czosnek mnie odstrasza, ze względu na prace

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry