reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Marcje ja skorzystałam w pierwszej ciąży i bardzo polecam. Miałam koszmarne bóle z krzyża które wymęczyły mnie przez cała noc, rodzic zaczęłam dopiero przed południem wiec byłam juz ledwo żywa a dzieki temu znieczuleniu miałam chwile wytchnienia żeby zebrać siły i urodzić. Tylko że taka dawkę mi zaaplikowała- poprosiłam o jeszcze bo długo nie działalo- że jak jak sie akcja porodowa zaczęła to nie czułam nic-nawet skurczy partych i lekarz trzymał mi rekę na brzuchu i mówił kiedy przeć- ale szybko poszło:). Potem kilka miesięcy po porodzie miałam straszne bóle kręgosłupa- niby po znieczuleniu ale wystarczyła seria masaży i przeszło.

reklama
@ Marlena, to super,ze masz już problem z głowy:)

@Beata93, super brzuchol ;)

Wlasnie u mnie w rodzinie z porodami u moich starszych sióstr było trudno w pierwszych ciążach i wszystkie kończyły sie na cc :( wiec mam przeczucie, ze u mnie może byc podobnie. Ale ogarnę sobie te ćwiczenia i może uda mi sie przygotować do porodu sn:)

Pytałam tez dzis ginekologa i te znieczulenia zewnatrzoponowe i powiedział mi,ze trzeba iść wcześniej do anestezjologa. Jeśli nie bedzie przeciwwskazań, to da karteczke, ktora zabiera sie na poród i jeśli bedzie wolny anestezjolog to dadzą. Tylko to tez zależy od fazy porodu podobno, bo nie w każdej mozna. Macie jakieś doświadczenie z tym znieczuleniem?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O ile wiem wszystki znieczulenia które ida w kregoslup sa niewskazane dla osob ze zwyrodnieniami I pokrzywionym kregoslupem ale nie sa zabronione.
Ja jak rodzilam oliwke to właśnie bylo za późno na znieczulenie chyba przy 5 cm rozwarcia. Koniec końców zostalam tylko na gazie do skorczy partych I bardzo dobrze to wspominam.
Teraz czeka mnie rozmowa z anestezjologiem bo wolalabym uniknac znieczulenia w kregoslup (miałam je raz przy wyrostku a potem przez lata bóle pleców I bóle glowy, tylko że wtedy nikt nie pytal o pokrzywiony kregoslup)

Witajcie dziewczyny,
fanie że jest forum,ja aktualnie nie mam za bardzo koleżanek w ciąży poza jedną która własnie urodziła i nie byłoby z kim gadac a tak wy jesteście i ogromnie mnie to cieszy:D
@kamisia1101 zazdroszcze świeżych warzywek z ogrodu, ja jestem mieszczuch i mi bardzo brakuje ogródka gdzie można coś prosto z krzaczka zjeść.
@MiMeMi ja mam to samo z drętwieniem ręki przy spaniu.czasem sie nawet wybudzam przez to.
@katem86 ja też pisałam czy ktoś oprócz mnie dostaje zadyszki bo ja przejde kawałek i sapie jak parowóz.
@Beata93 fajny brzuchol :)Same ładne babeczki na naszym forum:D
@Marcje jeśli lekarz sam z siebie powiedział że może być problem z porodem naturalnym to lepiej nastaw się na taką możliwość bo lekarze raczej naciskają na naturalne porody a jak już sami mówią o cc to może rzeczywiście może być problem. A co do znieczulenia to dobrze że miałabyś mieć konsultacje z anestezjologiem, mnie zaraz przed porodem spytał tylko o wagę a uważam że taka komsultacja powinna być obowiązkowa dla każdej dziewczyny na wszelki wypadek.

:oo:Co do porodu mój wyglądał i poszedł bardzo szybko bo o 24 odeszły wody i zaczęły się skurcze a o 3:45 już mój Jasiu był na świecie, poród naturalny jako znieczulenie dostałam gaz którego użyłam kilka razy a później zapomniałam o nim tylko fakt faktem że trochę popekalam ale się zagoilo i ładnie zroslo, a teraz z innej beczki może już rozmawialyscie o tym ale pominelam , któraś czuję już ruchy? Ja od 2 dni mam wrażenie że takie delikatne są ale nie jestem pewna czy to dzidzi czy jelita:-p:sorry2:

Dziewczyny co na gardło?? Psikam tantum verde, ale drapie ;/ dziecko kaszle, mam fajna miksturę, ale czosnek mnie odstrasza, ze względu na prace

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry