reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
@Anula0000 ja dzis wyslalm mężowi przesłanie ! Spróbuj i Ty [emoji23][emoji23]
1470735670-faymld.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) Gratulacje udanych wizyt oraz powodzenia na następnych :)

Ja dzisiaj byłam w urzędzie i wszystkie sprawy załatwione tylko do odebrania za tydzien papiery.
Nałaziłam się strasznie i naczekałam ale warto było teraz reszte dnia w pracy trzeba siedziec

Więc miłego dnia kochane :*

Ja chodziłam do szkoły rodzenia i mimo cesarki polecam. Uczylysmy się oddychać, odpoczywać przy porodzie ale też miałyśmy lalki i je przewijalysmy, przystawialysmy do cycki itd. Trochę że śmiechem ale zawsze to wpadło coś w ucho. A no i plan porodu robiłysmy, ale u mnie w szpitalu to o kant kuli :p

U mnie w ogóle te polowkowe, prenatalne to nazwane jest usg anatomiczne :)

@marlena:) fajnie, że jednak nie musiałaś jechać taki kawał drogi, żeby to załatwić :)
@asiz ja rogala do spania będę zamawiała pod koniec tygodnia z allegro i tez już się nie mogę tej przesyłki doczekać! Zamówię rogala Motherhood, trochę kosztuje, ale dziewczyny wcześniej pisały że stosowały, w sumie nawet nie wiem czy w tym wątku, czy w wyprawkowym....I że ten jest spoko, bo się nie "spłaszcza" (nie klapcieje w sensie), a widziałam jak koleżanka sobie zamówiła poduszkę do karmienia jakąś taką zwykłą z allegro i już po miesiącu miała z niej w połowie pustą poszewkę, jakby się to wypełnienie zgniotło....

co do szkoły rodzenia, to na pewno będę chodzić , ale jak dzwoniłam się orientować, to mówili że zapraszają od 20 tc

@askl25 to uważaj na siebie z tą krótką szyjką i naprawdę staraj się nie dźwigać. Jak się zastosujesz to na pewno będzie dobrze :)

@Marcje a jak było u Ciebie w rodzinie z porodami? Naturalnie czy też z problemami jakimiś? Poczytaj o tych ćwiczeniach, bo może da się jakoś rzeczywiście wpłynąć jeszcze na rodzaj porodu :)

Trzymam kciuki za Was dziewczyny :)

U mnie spokój raczej. Byłam dziś w pracy na trochę i niestety mam też tak jak niektóre z Was z tą zadyszką…Niby taka wysportowana i z super kondycją byłam przed ciążą, ale widocznie nie ma to nic do rzeczy. Już się do tego przyzwyczaiłam i wiem, że niektóre czynności muszę wykonywać wolniej, albo po prostu sobie więcej odpoczywać.

@ Marlena, to super,ze masz już problem z głowy:)

@Beata93, super brzuchol ;)

Wlasnie u mnie w rodzinie z porodami u moich starszych sióstr było trudno w pierwszych ciążach i wszystkie kończyły sie na cc :( wiec mam przeczucie, ze u mnie może byc podobnie. Ale ogarnę sobie te ćwiczenia i może uda mi sie przygotować do porodu sn:)

Pytałam tez dzis ginekologa i te znieczulenia zewnatrzoponowe i powiedział mi,ze trzeba iść wcześniej do anestezjologa. Jeśli nie bedzie przeciwwskazań, to da karteczke, ktora zabiera sie na poród i jeśli bedzie wolny anestezjolog to dadzą. Tylko to tez zależy od fazy porodu podobno, bo nie w każdej mozna. Macie jakieś doświadczenie z tym znieczuleniem?

reklama
@ Marlena, to super,ze masz już problem z głowy:)

@Beata93, super brzuchol ;)

Wlasnie u mnie w rodzinie z porodami u moich starszych sióstr było trudno w pierwszych ciążach i wszystkie kończyły sie na cc :( wiec mam przeczucie, ze u mnie może byc podobnie. Ale ogarnę sobie te ćwiczenia i może uda mi sie przygotować do porodu sn:)

Pytałam tez dzis ginekologa i te znieczulenia zewnatrzoponowe i powiedział mi,ze trzeba iść wcześniej do anestezjologa. Jeśli nie bedzie przeciwwskazań, to da karteczke, ktora zabiera sie na poród i jeśli bedzie wolny anestezjolog to dadzą. Tylko to tez zależy od fazy porodu podobno, bo nie w każdej mozna. Macie jakieś doświadczenie z tym znieczuleniem?

To chyba musi być konkretnie na którymś cm rozwarcia, jak będzie za duże to nie dadzą. Właśnie o tym dużo rozmawiałyśmy na szkole rodzenia. Podobno po takim znieczuleniu dziewczyna może się przespać odpocząć, a później akcja szybsza i bardziej boląca ;p Jest jeszcze gaz

Do góry