reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
@Anula0000 ja dzis wyslalm mężowi przesłanie ! Spróbuj i Ty [emoji23][emoji23]
1470735670-faymld.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) Gratulacje udanych wizyt oraz powodzenia na następnych :)

Ja dzisiaj byłam w urzędzie i wszystkie sprawy załatwione tylko do odebrania za tydzien papiery.
Nałaziłam się strasznie i naczekałam ale warto było teraz reszte dnia w pracy trzeba siedziec

Więc miłego dnia kochane :*

Ja chodziłam do szkoły rodzenia i mimo cesarki polecam. Uczylysmy się oddychać, odpoczywać przy porodzie ale też miałyśmy lalki i je przewijalysmy, przystawialysmy do cycki itd. Trochę że śmiechem ale zawsze to wpadło coś w ucho. A no i plan porodu robiłysmy, ale u mnie w szpitalu to o kant kuli :p

U mnie w ogóle te polowkowe, prenatalne to nazwane jest usg anatomiczne :)

@marlena:) fajnie, że jednak nie musiałaś jechać taki kawał drogi, żeby to załatwić :)
@asiz ja rogala do spania będę zamawiała pod koniec tygodnia z allegro i tez już się nie mogę tej przesyłki doczekać! Zamówię rogala Motherhood, trochę kosztuje, ale dziewczyny wcześniej pisały że stosowały, w sumie nawet nie wiem czy w tym wątku, czy w wyprawkowym....I że ten jest spoko, bo się nie "spłaszcza" (nie klapcieje w sensie), a widziałam jak koleżanka sobie zamówiła poduszkę do karmienia jakąś taką zwykłą z allegro i już po miesiącu miała z niej w połowie pustą poszewkę, jakby się to wypełnienie zgniotło....

co do szkoły rodzenia, to na pewno będę chodzić , ale jak dzwoniłam się orientować, to mówili że zapraszają od 20 tc

@askl25 to uważaj na siebie z tą krótką szyjką i naprawdę staraj się nie dźwigać. Jak się zastosujesz to na pewno będzie dobrze :)

@Marcje a jak było u Ciebie w rodzinie z porodami? Naturalnie czy też z problemami jakimiś? Poczytaj o tych ćwiczeniach, bo może da się jakoś rzeczywiście wpłynąć jeszcze na rodzaj porodu :)

Trzymam kciuki za Was dziewczyny :)

U mnie spokój raczej. Byłam dziś w pracy na trochę i niestety mam też tak jak niektóre z Was z tą zadyszką…Niby taka wysportowana i z super kondycją byłam przed ciążą, ale widocznie nie ma to nic do rzeczy. Już się do tego przyzwyczaiłam i wiem, że niektóre czynności muszę wykonywać wolniej, albo po prostu sobie więcej odpoczywać.

@ Marlena, to super,ze masz już problem z głowy:)

@Beata93, super brzuchol ;)

Wlasnie u mnie w rodzinie z porodami u moich starszych sióstr było trudno w pierwszych ciążach i wszystkie kończyły sie na cc :( wiec mam przeczucie, ze u mnie może byc podobnie. Ale ogarnę sobie te ćwiczenia i może uda mi sie przygotować do porodu sn:)

Pytałam tez dzis ginekologa i te znieczulenia zewnatrzoponowe i powiedział mi,ze trzeba iść wcześniej do anestezjologa. Jeśli nie bedzie przeciwwskazań, to da karteczke, ktora zabiera sie na poród i jeśli bedzie wolny anestezjolog to dadzą. Tylko to tez zależy od fazy porodu podobno, bo nie w każdej mozna. Macie jakieś doświadczenie z tym znieczuleniem?

reklama
@ Marlena, to super,ze masz już problem z głowy:)

@Beata93, super brzuchol ;)

Wlasnie u mnie w rodzinie z porodami u moich starszych sióstr było trudno w pierwszych ciążach i wszystkie kończyły sie na cc :( wiec mam przeczucie, ze u mnie może byc podobnie. Ale ogarnę sobie te ćwiczenia i może uda mi sie przygotować do porodu sn:)

Pytałam tez dzis ginekologa i te znieczulenia zewnatrzoponowe i powiedział mi,ze trzeba iść wcześniej do anestezjologa. Jeśli nie bedzie przeciwwskazań, to da karteczke, ktora zabiera sie na poród i jeśli bedzie wolny anestezjolog to dadzą. Tylko to tez zależy od fazy porodu podobno, bo nie w każdej mozna. Macie jakieś doświadczenie z tym znieczuleniem?

To chyba musi być konkretnie na którymś cm rozwarcia, jak będzie za duże to nie dadzą. Właśnie o tym dużo rozmawiałyśmy na szkole rodzenia. Podobno po takim znieczuleniu dziewczyna może się przespać odpocząć, a później akcja szybsza i bardziej boląca ;p Jest jeszcze gaz

Do góry