reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dziewczyny a ja z innej beczki koleżanki bliskiej syn ciągle całymi dniami siedzi w laptopie gra jak jest ciepło to mu za gorąco jak zimno to za zimno i tak ciągle kiedyś chętnie bawił się z Amelką na dworze czy w domu a teraz jak ona idzie do niego to on cały czas gra .Chciała bym jej zwrócić jakoś delikatnie uwage ale nie wiem jak boje że się obrazi ,ale jako 8 latek to moim zdaniem za dużo siedzi w laptopie i napierdziela w te głupie gry.Piszę do niej czy idą na plac to ona że Mateuszowi się nie chce głowa go boli to my idziemy do nich a on gra nie wiem czy ona nie widzi problemu czy nie chce go widzieć..

Dziewczyny a ja z innej beczki koleżanki bliskiej syn ciągle całymi dniami siedzi w laptopie gra jak jest ciepło to mu za gorąco jak zimno to za zimno i tak ciągle kiedyś chętnie bawił się z Amelką na dworze czy w domu a teraz jak ona idzie do niego to on cały czas gra .Chciała bym jej zwrócić jakoś delikatnie uwage ale nie wiem jak boje że się obrazi ,ale jako 8 latek to moim zdaniem za dużo siedzi w laptopie i napierdziela w te głupie gry.Piszę do niej czy idą na plac to ona że Mateuszowi się nie chce głowa go boli to my idziemy do nich a on gra nie wiem czy ona nie widzi problemu czy nie chce go widzieć..
nutka mam w rodzinie identyczny problem i powiem CI tak - jak zwrocisz uwage to bedziesz wróg nr jeden a i tak nic nie zmienią w swoim zachowaniu. Jesli rodzic nie widzi problemu i sam na to pozwala - pewnie z własnej wygody- to wkurzy go jak się na ten temat odezwiesz. Możesz spróbowac ale jestem na 100% pewna że to nie zmieni ich podejscia do gier a na ciebie będa wkurzeni. Mnie szlak trafia jak dzieci się wlampiaja w te głupie gry. Jeszcze tez czasem z ciekawości patrze w co one graja i to nie sa najczesciej takie gry gdzie sie cos osiaga albo przechodzi na kolejne levele itp zeby sie dziecko uczyło , tylko taka chora naparzanka! Krew mnie zalewa i szkoda tych dzieci bo potem sa antyspołeczne i jedyne o czym myslą to o grach. Wiadomo ze sa takie czasy że nie mozna tego zabroić bo dziecko będzie odstawało, ale góra dwie godziny dziennie i koniec a nie cały dzień przed głupia gra, a na dworze czeka super zabawa na słonku.

@nutka13 jesli to bliska kolezanka to bym jej zapytala czy nie uwaza ze syn na komputerze za dlugo siedzi.
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze jest to czasem latwiejsze dla rodzica bo dziecko sie samym soba zajmuje I nie marudzi ze mu sie nudzi.
Sa rodzice ktorzy nie zdaja sobie sprawy z tego ze niekontrolowany czas siedzenia przy ekranie może na dluzsza mete dziecku zaszkodzic, albo boja sie reakcji dziecka. ( ze im zacznie sceny odstawiac)
Jest tyle roznych powodow ze musialabys porozmawiac ze swoja kolezanka. Ja bym zapytala poprostu czy nie uwaza ze jej syn za duzo przy komputetze siedzi i dprawdzila reakcje. (z czego ja mam delikatnosc I takr cegly wiec moze lepiej zeby sie inne dziewvzyny wypowiedzialy ;))

Dziewczyny jestem po wizycie :) Ginekologicznie wszystko ok i na usg też fajnie wszystko było widać :) Lekarz bardzo się starał odpowiedzieć na pytanie o płeć, bo robił usg przez brzuch i dopochwowo, ale….nic nie powiedział jeszcze. Niby było coś między nóżkami, ale nie widać było jąderek, a muszą być widoczne, żeby uznać dzidzię za chłopca. Powiedział więc, że z tego może być jeszcze dziewczynka ;) No więc kolejny miesiąc w niepewności :) Następne usg mam na początku września i to będzie już połówkowe.

@Anula0000 cieszę się bardzo, że sytuacja u Ciebie się poprawiła :))) Oby tak już cały czas :)

reklama
@MartynaM u mnie 15tc wiec nie wiem jak to jest do końca ;) Lekarz powiedział, że takie obrazki jak u mnie sugerują też przerośniętą łechtaczkę ;) Więc może być różnie. W pierwszej ciąży wiedziałam, że chłopak już od 13tc i nie było co do tego wątpliwości, a tu może być jeszcze niespodzianka ;)

Do góry