reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dziewczyny a ja z innej beczki koleżanki bliskiej syn ciągle całymi dniami siedzi w laptopie gra jak jest ciepło to mu za gorąco jak zimno to za zimno i tak ciągle kiedyś chętnie bawił się z Amelką na dworze czy w domu a teraz jak ona idzie do niego to on cały czas gra .Chciała bym jej zwrócić jakoś delikatnie uwage ale nie wiem jak boje że się obrazi ,ale jako 8 latek to moim zdaniem za dużo siedzi w laptopie i napierdziela w te głupie gry.Piszę do niej czy idą na plac to ona że Mateuszowi się nie chce głowa go boli to my idziemy do nich a on gra nie wiem czy ona nie widzi problemu czy nie chce go widzieć..

Dziewczyny a ja z innej beczki koleżanki bliskiej syn ciągle całymi dniami siedzi w laptopie gra jak jest ciepło to mu za gorąco jak zimno to za zimno i tak ciągle kiedyś chętnie bawił się z Amelką na dworze czy w domu a teraz jak ona idzie do niego to on cały czas gra .Chciała bym jej zwrócić jakoś delikatnie uwage ale nie wiem jak boje że się obrazi ,ale jako 8 latek to moim zdaniem za dużo siedzi w laptopie i napierdziela w te głupie gry.Piszę do niej czy idą na plac to ona że Mateuszowi się nie chce głowa go boli to my idziemy do nich a on gra nie wiem czy ona nie widzi problemu czy nie chce go widzieć..
nutka mam w rodzinie identyczny problem i powiem CI tak - jak zwrocisz uwage to bedziesz wróg nr jeden a i tak nic nie zmienią w swoim zachowaniu. Jesli rodzic nie widzi problemu i sam na to pozwala - pewnie z własnej wygody- to wkurzy go jak się na ten temat odezwiesz. Możesz spróbowac ale jestem na 100% pewna że to nie zmieni ich podejscia do gier a na ciebie będa wkurzeni. Mnie szlak trafia jak dzieci się wlampiaja w te głupie gry. Jeszcze tez czasem z ciekawości patrze w co one graja i to nie sa najczesciej takie gry gdzie sie cos osiaga albo przechodzi na kolejne levele itp zeby sie dziecko uczyło , tylko taka chora naparzanka! Krew mnie zalewa i szkoda tych dzieci bo potem sa antyspołeczne i jedyne o czym myslą to o grach. Wiadomo ze sa takie czasy że nie mozna tego zabroić bo dziecko będzie odstawało, ale góra dwie godziny dziennie i koniec a nie cały dzień przed głupia gra, a na dworze czeka super zabawa na słonku.

@nutka13 jesli to bliska kolezanka to bym jej zapytala czy nie uwaza ze syn na komputerze za dlugo siedzi.
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze jest to czasem latwiejsze dla rodzica bo dziecko sie samym soba zajmuje I nie marudzi ze mu sie nudzi.
Sa rodzice ktorzy nie zdaja sobie sprawy z tego ze niekontrolowany czas siedzenia przy ekranie może na dluzsza mete dziecku zaszkodzic, albo boja sie reakcji dziecka. ( ze im zacznie sceny odstawiac)
Jest tyle roznych powodow ze musialabys porozmawiac ze swoja kolezanka. Ja bym zapytala poprostu czy nie uwaza ze jej syn za duzo przy komputetze siedzi i dprawdzila reakcje. (z czego ja mam delikatnosc I takr cegly wiec moze lepiej zeby sie inne dziewvzyny wypowiedzialy ;))

Dziewczyny jestem po wizycie :) Ginekologicznie wszystko ok i na usg też fajnie wszystko było widać :) Lekarz bardzo się starał odpowiedzieć na pytanie o płeć, bo robił usg przez brzuch i dopochwowo, ale….nic nie powiedział jeszcze. Niby było coś między nóżkami, ale nie widać było jąderek, a muszą być widoczne, żeby uznać dzidzię za chłopca. Powiedział więc, że z tego może być jeszcze dziewczynka ;) No więc kolejny miesiąc w niepewności :) Następne usg mam na początku września i to będzie już połówkowe.

@Anula0000 cieszę się bardzo, że sytuacja u Ciebie się poprawiła :))) Oby tak już cały czas :)

reklama
@MartynaM u mnie 15tc wiec nie wiem jak to jest do końca ;) Lekarz powiedział, że takie obrazki jak u mnie sugerują też przerośniętą łechtaczkę ;) Więc może być różnie. W pierwszej ciąży wiedziałam, że chłopak już od 13tc i nie było co do tego wątpliwości, a tu może być jeszcze niespodzianka ;)

Do góry