reklama
Anula0000
Fanka BB :)
@kolorowaMama to bardzo niedobrze... Mam nadzieje, ze to nic powaznego i wszystko szybko wroci do normy... Tulam...Anula super wieści! U mnie za to iskrzy od wczoraj, wisi bomba w powietrzu [emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Truskaweczka2017
Moderatorka
@Anula0000 ale super że zaczęło się między Wami znowu układać trzymam kciuki żeby już tak zostało
Dziewczyny a ja z innej beczki koleżanki bliskiej syn ciągle całymi dniami siedzi w laptopie gra jak jest ciepło to mu za gorąco jak zimno to za zimno i tak ciągle kiedyś chętnie bawił się z Amelką na dworze czy w domu a teraz jak ona idzie do niego to on cały czas gra .Chciała bym jej zwrócić jakoś delikatnie uwage ale nie wiem jak boje że się obrazi ,ale jako 8 latek to moim zdaniem za dużo siedzi w laptopie i napierdziela w te głupie gry.Piszę do niej czy idą na plac to ona że Mateuszowi się nie chce głowa go boli to my idziemy do nich a on gra nie wiem czy ona nie widzi problemu czy nie chce go widzieć..
HappyBabyMama
nutka mam w rodzinie identyczny problem i powiem CI tak - jak zwrocisz uwage to bedziesz wróg nr jeden a i tak nic nie zmienią w swoim zachowaniu. Jesli rodzic nie widzi problemu i sam na to pozwala - pewnie z własnej wygody- to wkurzy go jak się na ten temat odezwiesz. Możesz spróbowac ale jestem na 100% pewna że to nie zmieni ich podejscia do gier a na ciebie będa wkurzeni. Mnie szlak trafia jak dzieci się wlampiaja w te głupie gry. Jeszcze tez czasem z ciekawości patrze w co one graja i to nie sa najczesciej takie gry gdzie sie cos osiaga albo przechodzi na kolejne levele itp zeby sie dziecko uczyło , tylko taka chora naparzanka! Krew mnie zalewa i szkoda tych dzieci bo potem sa antyspołeczne i jedyne o czym myslą to o grach. Wiadomo ze sa takie czasy że nie mozna tego zabroić bo dziecko będzie odstawało, ale góra dwie godziny dziennie i koniec a nie cały dzień przed głupia gra, a na dworze czeka super zabawa na słonku.Dziewczyny a ja z innej beczki koleżanki bliskiej syn ciągle całymi dniami siedzi w laptopie gra jak jest ciepło to mu za gorąco jak zimno to za zimno i tak ciągle kiedyś chętnie bawił się z Amelką na dworze czy w domu a teraz jak ona idzie do niego to on cały czas gra .Chciała bym jej zwrócić jakoś delikatnie uwage ale nie wiem jak boje że się obrazi ,ale jako 8 latek to moim zdaniem za dużo siedzi w laptopie i napierdziela w te głupie gry.Piszę do niej czy idą na plac to ona że Mateuszowi się nie chce głowa go boli to my idziemy do nich a on gra nie wiem czy ona nie widzi problemu czy nie chce go widzieć..
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
@nutka13 jesli to bliska kolezanka to bym jej zapytala czy nie uwaza ze syn na komputerze za dlugo siedzi.
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze jest to czasem latwiejsze dla rodzica bo dziecko sie samym soba zajmuje I nie marudzi ze mu sie nudzi.
Sa rodzice ktorzy nie zdaja sobie sprawy z tego ze niekontrolowany czas siedzenia przy ekranie może na dluzsza mete dziecku zaszkodzic, albo boja sie reakcji dziecka. ( ze im zacznie sceny odstawiac)
Jest tyle roznych powodow ze musialabys porozmawiac ze swoja kolezanka. Ja bym zapytala poprostu czy nie uwaza ze jej syn za duzo przy komputetze siedzi i dprawdzila reakcje. (z czego ja mam delikatnosc I takr cegly wiec moze lepiej zeby sie inne dziewvzyny wypowiedzialy )
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze jest to czasem latwiejsze dla rodzica bo dziecko sie samym soba zajmuje I nie marudzi ze mu sie nudzi.
Sa rodzice ktorzy nie zdaja sobie sprawy z tego ze niekontrolowany czas siedzenia przy ekranie może na dluzsza mete dziecku zaszkodzic, albo boja sie reakcji dziecka. ( ze im zacznie sceny odstawiac)
Jest tyle roznych powodow ze musialabys porozmawiac ze swoja kolezanka. Ja bym zapytala poprostu czy nie uwaza ze jej syn za duzo przy komputetze siedzi i dprawdzila reakcje. (z czego ja mam delikatnosc I takr cegly wiec moze lepiej zeby sie inne dziewvzyny wypowiedzialy )
KIKI83
Dziewczyny jestem po wizycie Ginekologicznie wszystko ok i na usg też fajnie wszystko było widać Lekarz bardzo się starał odpowiedzieć na pytanie o płeć, bo robił usg przez brzuch i dopochwowo, ale….nic nie powiedział jeszcze. Niby było coś między nóżkami, ale nie widać było jąderek, a muszą być widoczne, żeby uznać dzidzię za chłopca. Powiedział więc, że z tego może być jeszcze dziewczynka No więc kolejny miesiąc w niepewności Następne usg mam na początku września i to będzie już połówkowe.
@Anula0000 cieszę się bardzo, że sytuacja u Ciebie się poprawiła )) Oby tak już cały czas
@Anula0000 cieszę się bardzo, że sytuacja u Ciebie się poprawiła )) Oby tak już cały czas
@kolorowaMama Ty kochana lepiej wracaj do Bydzi, następna wizyta na koniec października? to ja do końca września będę miała jeszcze ze dwie lub trzy!
@Anula0000 cudowne wieści- jednak miłość uskrzydla
@KIKI83 no to czekamy dalej na Córeczkę :*
@Anula0000 cudowne wieści- jednak miłość uskrzydla
@KIKI83 no to czekamy dalej na Córeczkę :*
Kiki super a który to tydzień? jaderka to chyba dopiero zastępują koło 20tyg jak nie później. mój gin ocenił że chłop bez jaderek po prostu widać było moszne i siurka więc stawiam że u Ciebie dziewuszka
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
KIKI83