reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Mnie chyba by tym totalnie zaskoczyła i jakby mnie nie zatkało z wrażenia to zapytałabym sie czy mam isc na dietę [emoji23][emoji23][emoji23] głupia pjnda
Aż mi sie podnosi

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja bym już chciała przytyć niestety jestem jeszcze 4kg na minusie. Dalej wymiotuję, więc ciężko o nadrobienie tych kg. Być może po lekach na nadczynność przestanę wymiotować.
Co do alko to jestem abstynentką od września 2014, odkąd dowiedziałam się o pierwszej ciąży. Synka karmiłam do maja, po odstawieniu od razu druga ciąża. Jednak po skończeniu karmienia Helenki pójdę w tango

@maryqska mam 29 lat. Najgorsze jest to ze ona ma racje bo mi sie boczki robią :) Moje dwie siostry miesiąc po ciazy wyglądały jakby nigdy w niej nie były ale moja trzecia siostra przytyła 25 kilo i do tej pory nie moze wrócić do starej wagi a dziecko ma 4 lata wiec nie chciałabym tez tak miec i uważam co jem a w sumie takie teksty to mnie dobijają ze 2 kilo to duZo bo potem czuje sie winna. Ale najwazniejsze zeby bobas był zdrowy i urodził sie o czasie. No nic trudno. Mam na dzisiaj dość dziewczyny. Zmęczona jestem jakos. Znikam. Dzieki wielkie za wsparcie. Dobrej nocy.

@HappyBabyMama dobrze ze na wizycie wszystko ok,a ta uwaga o 2kg to chyba z nudów,lekarze mam wrażenie czasem mają braki w mózgu;)
Anula,6 lat to spora różnica,może chłop dorośnie i się ogarnie jak zobaczy duży brzuch i jak urodzi się dziecko.Może chwilowo przestraszył się co go czeka,ale pójdzie po rozum do głowy.

dodam jeszcze tylko ze mój lekarz mi powiedział ostatnio jak był kg na plusie że wkoncu Pani przytyła.starsznie za to mnie ochrzanial jak chudlam mimo że mu tłumaczyłam że mam straszne mdłości.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w pierwszej przytyłam ponad 20 kg i wróciłam do wagi sprzed ciąży bez specjalnych diet,czy ćwiczeń. Taki chyba organizm. Karmilam przez 4 miesiące tylko. Obrzęki miałam za to spore w ciąży. Ale lekarka nie robiła mi wyrzutów, ani nic. Wiedziała,że wiem że ważę za dużo ;-) Teraz na pewno też nie będę się zbytnio stresować,grunt to jeść zdrowo i w rozsądnych ilościach. Na martwienie się wagą przyjdzie czas :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

@yoan.m niezły numer myslalm, ze takie pomyłki zdarzają sie, na początku ale dzidzia niby ładnie leżała i zawsze widziana była dziewczynka [emoji12]

Ale produkujecie co nadrobię i wezmę sie za jakies robótki w domu to po 2/3h jest co nadrabiać [emoji23]

@Danutka24 ja nie tykam nic co związane z % jakos nie potrafię. Omijam szerokim łukiem, choć czasami mnie korci

Ja mam 4kg na plusie i bardzo sie z nich cieszę [emoji7][emoji12]

Uciekam spac bo jutro czeka mnie dzien z dwójka dzieci, maz ma wolna sobotę [emoji15][emoji12][emoji12][emoji12][emoji12][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny nie nadrobię Was dzisiaj. Spędziliśmy dzisiaj dzień w Krakowie na oglądaniu działek, ale się umęczyłam...
Podczytałam trochę i widzę że było o piwie, więc ja czasem wypiję Karmi lub Lecha free. Niby ma do 0,5 promila ale ludzie, bez przesady ;) tyle to i kefir może mieć ;)
A o nocnikowaniu to czytałam ostatnio że zbyt wczesna nauka, gdy dziecko jest niegotowe nie jest dobra i może powodować nietrzymanie moczu w przyszlości Link do: Zbyt szybka nauka siadania na nocniku może zaszkodzić dziecku! Lekarz urolog radzi, jakich błędów unikać Ja sobie myślałam że odpieluchuje Adasia do narodzin brata, ale teraz wiem... - o głupia ja, że w to wierzyłam :p
Idę spać bo padam...

Do góry