reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Shaer gratulacje chłopaka ! :)
I masz bardzo uzdolnione dziecko.

@HappyBabyMama dobrze że wszystko w porządku :)

Ja was tak witam z rana o 6 :) Moj chlop mnie dzisiaj obudzil o 5 jak wstawał do pracy i nie moge zasnac.
Mam jeszcze czas do pracy to leze sobie.

Co do alkoholu ja tez jestem abstynent jak dowiedziałam się o ciąży. Papierosy też żuciłam i nie pale juz 3 miesiace :) Wszyscy sa z tego powodu szczesliwi :)

@Anula0000 u nas jest na odwrót ja jestem młodsza od mojego faceta o 9 lat i powiem ci ze na poczatku mialam z tym duzy problem oczywiscie moja rodzina tez nei byla zadowolona.. ale trzeba bylo zadecydowac rozstac sie badz sie dotrzec i nie zwraca uwage na to co inni powiedza. Kłocimy sie to normalne ale teraz jak jest dziecko w drodze zaczynamy powoli sie dogadywac. Moze zaczełam ja dorastac szybciej i inaczej ze soba rozmawiamy.

reklama
Marlena u nas jest 11 lat różnicy mąż starszy ale jak juz pisalam jest wspanialy .Ma brata ksiedza wiec wmocno wierzaca rodzine weszlam.Ale do slubu szlam w 6 miesiacu ciazy tesciowa troche nosem krecila.Cala moja rodzina akceptuje meza a moi rodzice wrecz uwielbiaja. Dziewczyny strasznie mii cierpia rece czy wam tez tak sie dzieje

Ja przytylam 1 kg i zaczynam sie robic gruba, tyle tylko, ze ja mialam nadwage. W poprzedniej ciazy duzy nie utylam, ale pozniej jak zakieszkalismy z tesciami zaczelam tyc. W moim przypadku atres polaczony z bezsennoscia dziala na mnie dramatycznie.
Moj syn we wrzesniu skonczy 6 lat, mamy urodziny tego samego dnia i miesiaca. Nie wiem czemu nie moge wyslac zdjecia z komorki na forum (bo te z tabletu sa b slabej jakosci) ale jak m wroci do jednostki to sobie pokombinuje.

W ciazy nie pije zadnego alkoholu, nawet piw czy ajerkoniakow ktore zawieraja jego sladowe ilosci.Tak samo nie biore lekow, poza tymi absolutnie koniecznymi.

Ktoras z Was pytala czy moj m sie cieszy? Badziej moja ciaze przezywaja jego koledzy. On stwierdzil, ze przezywal z pierwszym, teraz to mniej wiecej wie co i jak wiec nie ma sensu sobie glowy zaprzatac. I ze bedzie drugi syn to on wiedzial, jakby byl kon a biegunach to by sie zdziwil.
Wiec jakos... Informuje go tyle o ile, nie chce brac udzialu nie musi.
I wkurza mnie, ze bedzie wymuszal na mnie nadanie jakiegos paskudnego imienia albo organizowanie chrzcin

Mój chłopak jest ode mnie starszy 8 lat i od początku dogadujemy sie swietnie :) zmieniłam sie dzięki niemu i to na plus. Ja ogólnie z natury jestem bardzo impulsywna i nerwowa, natomiast on jest spokojny, wiec mnie bardzo uspokaja. Nasze rodziny jak najbardziej akceptują nasz związek, ważne,ze jesteśmy szczęśliwi.

Miłej soboty mamuśki![emoji295]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@HappyBabyMama nie przejmuj się tym co powiedziała lekarka. Bez przesady, 2 kg to nie jest dużo. Rozumiem jakby to było z 6-10 kg w ciągu miesiąca a nie dwa. Nie myśl o tym. Poza tym uważam, że kilka dodatkowych kg to mala cena za te nasze cudy które nosimy pod sercami :) trochę samozaparcia i po porodzie zgubimy wszystko :) i nie zapominajmy że dziecko, rosnąca macica, wody itp też ważą

@HappyBabyMama nie przejmuj się tym co powiedziała lekarka. Bez przesady, 2 kg to nie jest dużo. Rozumiem jakby to było z 6-10 kg w ciągu miesiąca a nie dwa. Nie myśl o tym. Poza tym uważam, że kilka dodatkowych kg to mala cena za te nasze cudy które nosimy pod sercami :) trochę samozaparcia i po porodzie zgubimy wszystko :) i nie zapominajmy że dziecko, rosnąca macica, wody itp też ważą

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Marlena u nas jest 11 lat różnicy mąż starszy ale jak juz pisalam jest wspanialy .Ma brata ksiedza wiec wmocno wierzaca rodzine weszlam.Ale do slubu szlam w 6 miesiacu ciazy tesciowa troche nosem krecila.Cala moja rodzina akceptuje meza a moi rodzice wrecz uwielbiaja. Dziewczyny strasznie mii cierpia rece czy wam tez tak sie dzieje
Może tak być niestety... Pierścionki nadal Ci pasują? Ciśnienie masz ok?

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

@maryqska mam 29 lat. Najgorsze jest to ze ona ma racje bo mi sie boczki robią :) Moje dwie siostry miesiąc po ciazy wyglądały jakby nigdy w niej nie były ale moja trzecia siostra przytyła 25 kilo i do tej pory nie moze wrócić do starej wagi a dziecko ma 4 lata wiec nie chciałabym tez tak miec i uważam co jem a w sumie takie teksty to mnie dobijają ze 2 kilo to duZo bo potem czuje sie winna. Ale najwazniejsze zeby bobas był zdrowy i urodził sie o czasie. No nic trudno. Mam na dzisiaj dość dziewczyny. Zmęczona jestem jakos. Znikam. Dzieki wielkie za wsparcie. Dobrej nocy.
@HappyBabyMama Ty sie nic nie przejmuj. Ja w ciazy z chlopcami przytylam 28 kg. Od razu po porodzie spadlam 20 kg, a w ciagu kolejnych 5 dni prawie 5(zatrzymanie wody). Karmilam poltora roku piersia i przez kolejny miesiac po porodzie bez problemu zrzucilam te pozostale ponad 3kg. Uszy do gory, najwazniejsze, ze maluch zdrowy

reklama
Do góry