reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dziewczyny wczoraj nie pisałam ale dzis gratuluje wizyt! [emoji7] bardzo męskie towarzystwo u nas hihi
Ja wizytę mam w poniedziałek to moze cos sie dowiem tez.

Co do wagi to przez ostatnie 2 tygodnie lepszego samopoczucia przybyło mi 1.5 kg ale ja ciagle jeszcxe na minusie. Natomiast widze ze sie zaokrągliłam :) chyba czas ruszyć z ćwiczeniami :) @ czoperka od poniedziałku dołącze to Twojego teamu fit [emoji16]

Miłej soboty dziewczynki [emoji847][emoji847]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej laski.

Mni dzis obudził sen, ze dzidzia tak mocno kopie, piekny sen :) otwieram oczy i znowu widze kuleczkę i to jak sie ruszyła :) nie zdarzylam nagrać. Obudziłam mojego B a on, ze moze cos jest nie tak bo on takiego czegoś nigdy nie widział i dziwne to [emoji849][emoji849] no masz Ci los az sama sie zastanawiam. Moze to jelita mi wypycha [emoji15][emoji15]? Wrzucam zdjecie na wątek o brzuszkach i prosze powiedzcie czy to dzidzia czy moze mam paranoje ?!
[emoji173]️
BTW dzis zaczynam 18tc czyli 5m [emoji7][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Dzień dobry. Synek zrobił pobudkę o 8, więc pora wstawać. Ja przez ostatnie 3 dni odczuwam jakieś bulgotki i wydaje mi się, że to Helenka. Nie przypominają ruchów jelit, bo są jak łaskotki.
Miłego dnia

Witam kochane[emoji4]

Wczoraj nic nie pisalam bo sir strulam;(;(
Na obiad cebulka z watrobka...tak strasznie cierpialam...do tego rozwolnienie...i cale popoludnie spedzilam w lozku;(

Dziewczyny gratuluje wizyty i chlopcow[emoji4] cos malo bedzie tu tych dziewczynek!

HappyBabyMama daj spokoj sobie z lekarzem, nie sluchaj co mowi o wadze! Jak sama mowisz najwazniejsze zeby dzidzia zdrowa! Kilogramy da sie zrzucic;)

Kolorowa Mama zaraz poszukam tego filmiku;)
Ja mam czasami uczucie ze to dzidzia ale komu niepowiem to twierdza ze to jelita:/

Kathana moja ostatnimi czasami spi do ok 10...alw przez to ze chodzi pozno spac...jak wrocimy z wakacji trzeba zmienic godziny bo do szkoly bedzie trzeba wstawac przed 7

Milego dnia[emoji4]

@julia0903 wrzuciłam fotki bo bie zdarzylam nagrać :(

@kathana w zasadzie to nie czułam zeby az tak przesunęło sie maleństwo tylko skóra bolała [emoji23] czułam wlasnie takie milusie łaskotanie :)
Ale czekam na kopniaki [emoji5][emoji5][emoji16] pamietam jak moja Maja kopała po żebrach i pęcherzu [emoji12] nie było szans zmartwić sie ze cos jest nie tak była zaprogramowana jak w zegarku

@Danutka24 mi dretwieja Rece, zwlaszcza od rana, paskudna sprawa.
Co do tematu mezow, to moj poprzedni nyl 5 lat starszy a zachowywsl sie jak dzieciak Totalny ignor na wszystko, szedl do pracy a po powrocie gral do wczesnych godzin rannych. Jak bylam w ciazy to tylko mówił mi czego mi nie wolno jesc ale zeby w czyms pomoc albo isc na badanie to przecież moj wymysl jakiś.
Po urodzeniu olci na bardzo krotko sie zmieniło. Co prawda nie przebral ani jednej ppieluchy ale kapal, nosil na rekach itd. Po pol roku wszystko wróciło do "normy"
Według mnie wielu facetow faktycznie nie radzi sobie z naszymi ciazami i uciekaja, ale to nie oznacza ze powinnysmy pozwolic na brak szacunku wobec nas i naszych potrzeb. To nie dzieci zeby ich tlumaczyc ze swoich wybrykow, to dorosli ktorzy powinni ponosic konsekwencje tego Co robia.
A my, mamuski, mauczone podejsciem naszych mam I babc ich ciagle usprawiedliwiamy. Jestem jak najbardziej zwolenniczka dania drugiej szansy ale nie trzeciej, piatej, setnej... Czasem warto zawalczyc ale też postawic granice po ktorej przekroczeniu powiemy dość I bedziemy sie tego trzymac.
Tak naprawde my same robimy z mezow dzieci pozwalajac im nimi byc.
Oczywiście wszystko to generalizacja ale oparta na tym co z bolem serca obserwuje wśród znajomych i wlasnym doswiadczeniu.

reklama
Ja przytylam 1 kg i zaczynam sie robic gruba, tyle tylko, ze ja mialam nadwage. W poprzedniej ciazy duzy nie utylam, ale pozniej jak zakieszkalismy z tesciami zaczelam tyc. W moim przypadku atres polaczony z bezsennoscia dziala na mnie dramatycznie.
Moj syn we wrzesniu skonczy 6 lat, mamy urodziny tego samego dnia i miesiaca. Nie wiem czemu nie moge wyslac zdjecia z komorki na forum (bo te z tabletu sa b slabej jakosci) ale jak m wroci do jednostki to sobie pokombinuje.

W ciazy nie pije zadnego alkoholu, nawet piw czy ajerkoniakow ktore zawieraja jego sladowe ilosci.Tak samo nie biore lekow, poza tymi absolutnie koniecznymi.

Ktoras z Was pytala czy moj m sie cieszy? Badziej moja ciaze przezywaja jego koledzy. On stwierdzil, ze przezywal z pierwszym, teraz to mniej wiecej wie co i jak wiec nie ma sensu sobie glowy zaprzatac. I ze bedzie drugi syn to on wiedzial, jakby byl kon a biegunach to by sie zdziwil.
Wiec jakos... Informuje go tyle o ile, nie chce brac udzialu nie musi.
I wkurza mnie, ze bedzie wymuszal na mnie nadanie jakiegos paskudnego imienia albo organizowanie chrzcin
http://m.fotosik.pl/dodaj-zdjecie
ja pod tym linkiem z telefonu dodaje bardzo wygodnie, sproboj sobie.

Nie daj sobie nic na rzucic skoro chlop sie nie angazuje w ciaze, to niech sie nie angazuje w wybor imienia czy chrzciny.
Moze jeszcze zaswieci slonce dla Was. Slyszalam ze wojskowi cierpia na jakis tam stres, moze teraz to wyszlo i tak sie zachowuje, przez to tez Wasz zwiazek sie nie uklada?

Do góry