reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Malina
A jak postepowac z dzieckiem, ktore ma fantastyczna pamiec i zdolnosc kojarzenia faktow. Z dzieckiem, ktore nie chodzi do szkoly (nie ma zdolnosci - opiniw psychologa)ale ma niesamowita wiedze (glownie z dziedziny biologii, medycyny, geografii, paleontologii i historii) i ktore doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze zdecydowana wiekszosc doroslych jest od niego zwyczajnie glupsza.

reklama
Ile tu mądrych i rzeczowych porad i opinii. Jesteście niesamowite.
Są dziś jakieś wizytujace czy narazie spokój?
Ja mam za sobą kolejna okropna noc. O 3 obudzily mnie kopiarki małego z dnia na dzień coraz mocniejsze. Potem zrobiło mi się dziwnie duszno czułam że mam problem żeby odetchnąć pełna piersią jakby mi ktoś na krtani siedział. Dziwne uczucie i chociaż teraz lepiej dalej mam takie dziwne uczucia. Jak już usnelam przed 6 to wstał mój mąż i mnie budzi bo nie może znaleźć grzebienia [emoji32]myślałam że go zagryze. Jak poszedł do pracy usnelam na godz i obudził mnie koszmar że pan od grzebienia mnie zdradza [emoji33]
Pogoda pod zdechł yo azorem szaro buro i ponuro. Zrobiłam naleśniki na śniadanie i dalej z antkiem lezakujemy.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny,
Bardzo długo z Wami nie pisałam, ale należało się kilka nieprzyjemny spraw plus 14 miesięczniak i mąż, który wraca o 18.
Od tej pory zamierzam z Wami pisać regularnie.
Z dobrych wieści- test harmony wykazał, że będziemy mieć zdrową Helenkę
Z gorszych- czy któraś ma stwierdzą nadczynność tarczycy?
gratuluję Helenki !!!

@Anula0000 nie znamy Twpojej sytuacji dobrze wiec to Ty najlepiej wiesz co naj najlepsze dla Ciebie I Twoich dzieci. Wierze ze podejmiesz dobra decyzje. Pewnie ze ludzie sie zmieniaja, dojrzewaja. Ale mysle ze jesli ktos kto ma Ci byc najblizszy, a sie o Ciebie nie troszczy, nie dba, nie martwi, nie stara sie pomoc, to pytanie czy o to nam chodzi w ‘byciu ze soba’.

@Shaer @Czoperka ja uwielbiam smoothies z ananasa, truskawek albo malin I banana, pyszne I lekko kwaskowe ;)

@Shaer moze problem jest w konkretnym przedszkolu? Nie masz mozliwosci sprawdzic jak jest gdzie indziej? Moze maja inne zajecia, bardziej potrafia zainteresowac dzieci czyms ciekawym?

My przy synku mielismy kosz mojzesza na pierwsze 4-5 miesiecy, bo mieszkalismy w domu. Teraz w mieszkaniu nie ma takiej potrzeby bo I tak bedzie maluch spal zawsze w swoim lozeczku (ktore juz I tak mamy po synku).

ja wczoraj liczylam na romantyczny wieczor z mezem po jego powrocie, abylam tak padnieta po calym dniu pracy, ze o 21 padlam jak dluga ; )
Moze w weekend bedzie troche lepiej ;)

Miesiac po drugich urodzinach nagle zaczal mowic pelnymo zdaniami.
U mnie przy młodszej identycznie :) Starsza bardzo szybko zaczela mówic.

Z gorszych- czy któraś ma stwierdzą nadczynność tarczycy?
Ja mam niedoczynność.

. O 3 obudzily mnie kopiarki małego z dnia na dzień coraz mocniejsze
Łaaaał ja tez coraz częściej czuje maluszka, ale żeby wybudzał w nocy...Kamisia jesteś pewna że nie bliźniaki :D

U mnie przy młodszej identycznie :) Starsza bardzo szybko zaczela mówic.

Ja mam niedoczynność.

Łaaaał ja tez coraz częściej czuje maluszka, ale żeby wybudzał w nocy...Kamisia jesteś pewna że nie bliźniaki :D
Ty mnie nie strasz. Jest jedno płci męskiej. ....no chyba że stary coś dorobił w międzyczasie. A sen ja mam od zawsze płytki i czują jestem. Słyszę nawet jak antos w nocy się kręci na swoim łóżku.

Dziewczyny była z nami na początku taka dziewczyna co miała termin na koniec grudnia, początek stycznia. Pamiętam, że mieszkała w Katowicach z facetem, który już miał dziecko i była młodziutka. Pracowała w antykwariacie. Nie widzę jej na liście i mam nadzieję, że wszystko w porządku, tylko już tu nie pisze?

Hej!

@Truskaweczka2017 dokladnie mam na to samo chcicę często! Dokładnie Lays'y zielona cebulka hahha Nawet teraz na mnie czekają, a dodam, że przed ciążą to sobie robiłam chipsy z jarmużu a nie takie g… no ale jak mi się chce to co? :)

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze :) Dajcie znać po :)

@Niezapominaja nie miałam nigdy doczynienia z dziecmi z ZA, ale wierzę, że Wasze odpowiednie podejście, wiedza oraz terapia przyniosą wspaniałe rezultaty! Trzymam za to mocno kciuki :*

Jeśli chodzi o kołyski to ja sobie chwaliłam na początku coś takiego Link do: KOŁYSKA MILLY MALLY MELODY LUX 4w1 +PILOT +POŚCIEL
przede wszystkim kołyska ma i kółka które pozwalają przemieszczać kołyskę, no i płozy do bujania.
Kołyski już dawno jednak się pozbyłam i mam nagrane już od szwagierki używane inne małe łóżeczko na pierwsze miesiące.
Link do: CHICCO NEXT 2 ME ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE DOSTAWKA +GR
To z kolei ma fajną opcję jakby dostawki do łożka rodziców przez co "obsługa" w nocy powinna być bardzo wygodna ;)

A tak poza tym to wyobraźcie sobie, że jestem z powrotem w Szczecinie. Wczoraj po południu córka znajomych u których nocowaliśmy zaczęła strasznie wymiotować. Tak się biedna męczyła, torsje itd aż do nocy, ale my podjęliśmy decyzję że wracamy, bo nie wiadomo czy coś jej zaszkodziło czy to może wirus…Mam nadzieję, że mimo jakiegoś tam kontaktu z małą, nam nic nie będzie. Zaaplikowałam sobie i rodzince probiotyki i pozostaje czekać na rozwój wydarzeń.
Tak to siedzę dziś w domu z synkiem, bo uznał, że skoro z wyjazdu nic nie wyszło to należy mu się dzień wolnego od półkolonii ;) Miłego dziewczyny :)

Dziewczyny była z nami na początku taka dziewczyna co miała termin na koniec grudnia, początek stycznia. Pamiętam, że mieszkała w Katowicach z facetem, który już miał dziecko i była młodziutka. Pracowała w antykwariacie. Nie widzę jej na liście i mam nadzieję, że wszystko w porządku, tylko już tu nie pisze?
Chyba chodzi Ci o Marlenę :) ona cały czas tu jest i pisze ;)

reklama
Przedstawiam Wam moja nowa wielką miłość
1470387783294.jpg

Załączniki

• 1470387783294.jpg
    1470387783294.jpg
    82,2 KB · Wyświetleń: 227
Do góry