reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Aniay u mnie za to wczoraj było zabawnie. W związku z choróbskiem niespieszno mi było z kąpielami, a co za tym idzie - myciem głowy.. Totalnie się zapuscilam, glowy nie myłam z półtora tygodnia i non stop miałam spięte włosy. Wczoraj wreszcie umylam i wyprostowałam włosy. Jak mój narzeczony wrócił z pracy, stanął jak wmurowany w drzwiach i tekst "o fiu, fiu ale nowa fryyyzuura!" I podgwizdnął z zadowoleniem [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bo ja cierpię katusze, bo nie mamy prysznica i zeby umyć głowę, to muszę wziąć kąpiel.. Na stojąco nie daje rady bo przez zatoki rozwala mi głowę, jak się schylam .. [emoji52]

Aniay u mnie za to wczoraj było zabawnie. W związku z choróbskiem niespieszno mi było z kąpielami, a co za tym idzie - myciem głowy.. Totalnie się zapuscilam, glowy nie myłam z półtora tygodnia i non stop miałam spięte włosy. Wczoraj wreszcie umylam i wyprostowałam włosy. Jak mój narzeczony wrócił z pracy, stanął jak wmurowany w drzwiach i tekst "o fiu, fiu ale nowa fryyyzuura!" I podgwizdnął z zadowoleniem [emoji23]

Dobry patent musze sprobowac sama. :D
Na codzien chodze bez makijazu, umaluje sie ktoregos dnia... Tylko zeby zawalu nie dostal :p

Witajcie dziewczyny, nie piszcie o chipsach bo za mną chodzą ciagle pringles'y i walcze ze sobą żeby ich nie kupić. Dziś chyba zjem naleśniki ze słodkim serkiem i sosem mlinowym,niech no tylko dotrę do domu po pracy:D
Wszystkie zachwalacie te rogale do spania a ja nie wiem jak się tego używaz. To są takie wielkie poduchy w kształcie litery C? Chyba wypróbuje jak tak zachwalacie.
U mnie w mieście tak gorąco,że oszaleć można,mam nadzieje że do wieczora sie ochłodzi. Jedyny plus że pranie szybko schnie.
Jak piszecie o problemach ze starszymi dziećmi to ja mam pytanie czy któraś miała tak my-otóż synek nauczył sie sikać do kibelka i w nocy wstawał raz na sikanie albo wogóle a teraz któraś noc z rzędu sika do łóżka i nie wiem czy to chwilowe po wakacjach czy coś jest nie tak.Zaczynam się martwić.
Kto dziś wizytuje?

@ankamaz moja córka też miała problemy z mówieniem, zaczęłam z nią chodzić do logopedy jak skonczyła 2 latka bo nie mówiła praktycznie nic. ćwiczenia z logopedą i w domu niewiele pomogły, jak miała 3 latka logopeda zdecydowała aby podciąć jej wędzidełko podjęzykowe i nie wiem czy to dzięki temu, czy dzięki temu że poszła do przedszkola zaczęła mówić- bardzo dużo mówić, obecnie ma prawie 7 lat i jest straszną gadułą, pracę z logopedą zakończyliśmy rok temu bo juz nie ma żadnych problemów. Tez obawiałam się że dzieci będą sie z niej śmiać w przedszkolu ale nic takiego sie nie stało. W domu tez nigdy nie robiliśmy wielkiego halo z powodu że trudno ją zrozumieć bo bałam się że zamknie sie w sobie i nawet nie będzie próbować.
Myśle że nie ma co czekać zacząć pracę z logopedą jak najszybciej.

Witajcie dziewczyny, nie piszcie o chipsach bo za mną chodzą ciagle pringles'y i walcze ze sobą żeby ich nie kupić. Dziś chyba zjem naleśniki ze słodkim serkiem i sosem mlinowym,niech no tylko dotrę do domu po pracy:D
Wszystkie zachwalacie te rogale do spania a ja nie wiem jak się tego używaz. To są takie wielkie poduchy w kształcie litery C? Chyba wypróbuje jak tak zachwalacie.
U mnie w mieście tak gorąco,że oszaleć można,mam nadzieje że do wieczora sie ochłodzi. Jedyny plus że pranie szybko schnie.
Jak piszecie o problemach ze starszymi dziećmi to ja mam pytanie czy któraś miała tak my-otóż synek nauczył sie sikać do kibelka i w nocy wstawał raz na sikanie albo wogóle a teraz któraś noc z rzędu sika do łóżka i nie wiem czy to chwilowe po wakacjach czy coś jest nie tak.Zaczynam się martwić.
Kto dziś wizytuje?
ja po 19 wizytuje ;) ale nie wiem czy do babasa zajrzy. ja mma rogala i uwielbiam z nim spac. :)

Kto dziś wizytuje?
Właśnie wczoraj rozmawiałam z sąsiadką, mamą 4,5 letniej córki i opowiadała jak jakiś czas temu córa nie chciała wyjść od znajomych, więc on powiedziała, że idzie sama, mówi, że tylko otworzyła drzwi a ta mała strasznie płakała, później 2 tygodnie sikała jej w nocy, aż po tym czasie córka powiedziała do niej w nocy, żeby jej nigdy więcej nie chciała zostawić i przestała sikać. Ona w ogóle nie połączyły tych faktów.
A mój syn nadal nie prosi, wali pod siebie i mu to w ogóle nie przeszkadza, jak posadzę na nocnik zrobi w nocnik, tak już się bujamy z kilka miesięcy. Jutro razem z ubraniami ciążowymi chcę kupić mu ten nocnik grający, może to go zmotywuje. I książeczki i bajeczki i nic. Zrobi kupę w majty i idzie do łazienki do wanny i czeka.
Bo już naprawdę i prośbą i groźbą i nic. A jeszcze on lubi sobie kupkę walnąć poza domem .. ostatnio sprzątałam sklep bo obsikał pół sklepu.

Właśnie wczoraj rozmawiałam z sąsiadką, mamą 4,5 letniej córki i opowiadała jak jakiś czas temu córa nie chciała wyjść od znajomych, więc on powiedziała, że idzie sama, mówi, że tylko otworzyła drzwi a ta mała strasznie płakała, później 2 tygodnie sikała jej w nocy, aż po tym czasie córka powiedziała do niej w nocy, żeby jej nigdy więcej nie chciała zostawić i przestała sikać. Ona w ogóle nie połączyły tych faktów.
A mój syn nadal nie prosi, wali pod siebie i mu to w ogóle nie przeszkadza, jak posadzę na nocnik zrobi w nocnik, tak już się bujamy z kilka miesięcy. Jutro razem z ubraniami ciążowymi chcę kupić mu ten nocnik grający, może to go zmotywuje. I książeczki i bajeczki i nic. Zrobi kupę w majty i idzie do łazienki do wanny i czeka.
Bo już naprawdę i prośbą i groźbą i nic. A jeszcze on lubi sobie kupkę walnąć poza domem .. ostatnio sprzątałam sklep bo obsikał pół sklepu.
Wspolczuje. Nie pamietam kiedy moja nauczyla sie kozystac z nocnika ale późno.
Pomoglo puszczenie jej z golym tylkiem po domu kilka dni. Latalam za nia z nocnikiem na poczatku I miałam duzo sprzatania ale potem sama biegla. Może jak nie bedzie mial w co robić to cos da.

reklama
@idealka @aniay I dobrze, niech Wasi faceci zdaja sobie sprawe jakie maja laski w domu : )
@Bridget Jones tylko jak bedziesz wybierac rogala to kup dobrego bo kazdy jest inaczej troche zrobiony, wazne co ma w srodku zeby nie 'oklapl' po miesiacu od lezenia na nim
a co do Twojego synka, to moze mial wlasnie jakis stress ostatnio ze nagle mu sie odwidzialo z sikaniem w nocy? slyszlam ze czasami dzieci tak reaguja na duze zmiany
@ankamaz tylko plizzz nie strasz I nie karaj dziecka dlatego ze nie moze zaskoczyc z nocnikowaniem, to nie jego wina I nie robi tego specjalnie, a w taki sposob tylko go zniechecisz I bedzie mial uraz

Do góry