reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Aniay u mnie za to wczoraj było zabawnie. W związku z choróbskiem niespieszno mi było z kąpielami, a co za tym idzie - myciem głowy.. Totalnie się zapuscilam, glowy nie myłam z półtora tygodnia i non stop miałam spięte włosy. Wczoraj wreszcie umylam i wyprostowałam włosy. Jak mój narzeczony wrócił z pracy, stanął jak wmurowany w drzwiach i tekst "o fiu, fiu ale nowa fryyyzuura!" I podgwizdnął z zadowoleniem [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bo ja cierpię katusze, bo nie mamy prysznica i zeby umyć głowę, to muszę wziąć kąpiel.. Na stojąco nie daje rady bo przez zatoki rozwala mi głowę, jak się schylam .. [emoji52]

Aniay u mnie za to wczoraj było zabawnie. W związku z choróbskiem niespieszno mi było z kąpielami, a co za tym idzie - myciem głowy.. Totalnie się zapuscilam, glowy nie myłam z półtora tygodnia i non stop miałam spięte włosy. Wczoraj wreszcie umylam i wyprostowałam włosy. Jak mój narzeczony wrócił z pracy, stanął jak wmurowany w drzwiach i tekst "o fiu, fiu ale nowa fryyyzuura!" I podgwizdnął z zadowoleniem [emoji23]

Dobry patent musze sprobowac sama. :D
Na codzien chodze bez makijazu, umaluje sie ktoregos dnia... Tylko zeby zawalu nie dostal :p

Witajcie dziewczyny, nie piszcie o chipsach bo za mną chodzą ciagle pringles'y i walcze ze sobą żeby ich nie kupić. Dziś chyba zjem naleśniki ze słodkim serkiem i sosem mlinowym,niech no tylko dotrę do domu po pracy:D
Wszystkie zachwalacie te rogale do spania a ja nie wiem jak się tego używaz. To są takie wielkie poduchy w kształcie litery C? Chyba wypróbuje jak tak zachwalacie.
U mnie w mieście tak gorąco,że oszaleć można,mam nadzieje że do wieczora sie ochłodzi. Jedyny plus że pranie szybko schnie.
Jak piszecie o problemach ze starszymi dziećmi to ja mam pytanie czy któraś miała tak my-otóż synek nauczył sie sikać do kibelka i w nocy wstawał raz na sikanie albo wogóle a teraz któraś noc z rzędu sika do łóżka i nie wiem czy to chwilowe po wakacjach czy coś jest nie tak.Zaczynam się martwić.
Kto dziś wizytuje?

@ankamaz moja córka też miała problemy z mówieniem, zaczęłam z nią chodzić do logopedy jak skonczyła 2 latka bo nie mówiła praktycznie nic. ćwiczenia z logopedą i w domu niewiele pomogły, jak miała 3 latka logopeda zdecydowała aby podciąć jej wędzidełko podjęzykowe i nie wiem czy to dzięki temu, czy dzięki temu że poszła do przedszkola zaczęła mówić- bardzo dużo mówić, obecnie ma prawie 7 lat i jest straszną gadułą, pracę z logopedą zakończyliśmy rok temu bo juz nie ma żadnych problemów. Tez obawiałam się że dzieci będą sie z niej śmiać w przedszkolu ale nic takiego sie nie stało. W domu tez nigdy nie robiliśmy wielkiego halo z powodu że trudno ją zrozumieć bo bałam się że zamknie sie w sobie i nawet nie będzie próbować.
Myśle że nie ma co czekać zacząć pracę z logopedą jak najszybciej.

Witajcie dziewczyny, nie piszcie o chipsach bo za mną chodzą ciagle pringles'y i walcze ze sobą żeby ich nie kupić. Dziś chyba zjem naleśniki ze słodkim serkiem i sosem mlinowym,niech no tylko dotrę do domu po pracy:D
Wszystkie zachwalacie te rogale do spania a ja nie wiem jak się tego używaz. To są takie wielkie poduchy w kształcie litery C? Chyba wypróbuje jak tak zachwalacie.
U mnie w mieście tak gorąco,że oszaleć można,mam nadzieje że do wieczora sie ochłodzi. Jedyny plus że pranie szybko schnie.
Jak piszecie o problemach ze starszymi dziećmi to ja mam pytanie czy któraś miała tak my-otóż synek nauczył sie sikać do kibelka i w nocy wstawał raz na sikanie albo wogóle a teraz któraś noc z rzędu sika do łóżka i nie wiem czy to chwilowe po wakacjach czy coś jest nie tak.Zaczynam się martwić.
Kto dziś wizytuje?
ja po 19 wizytuje ;) ale nie wiem czy do babasa zajrzy. ja mma rogala i uwielbiam z nim spac. :)

Kto dziś wizytuje?
Właśnie wczoraj rozmawiałam z sąsiadką, mamą 4,5 letniej córki i opowiadała jak jakiś czas temu córa nie chciała wyjść od znajomych, więc on powiedziała, że idzie sama, mówi, że tylko otworzyła drzwi a ta mała strasznie płakała, później 2 tygodnie sikała jej w nocy, aż po tym czasie córka powiedziała do niej w nocy, żeby jej nigdy więcej nie chciała zostawić i przestała sikać. Ona w ogóle nie połączyły tych faktów.
A mój syn nadal nie prosi, wali pod siebie i mu to w ogóle nie przeszkadza, jak posadzę na nocnik zrobi w nocnik, tak już się bujamy z kilka miesięcy. Jutro razem z ubraniami ciążowymi chcę kupić mu ten nocnik grający, może to go zmotywuje. I książeczki i bajeczki i nic. Zrobi kupę w majty i idzie do łazienki do wanny i czeka.
Bo już naprawdę i prośbą i groźbą i nic. A jeszcze on lubi sobie kupkę walnąć poza domem .. ostatnio sprzątałam sklep bo obsikał pół sklepu.

Właśnie wczoraj rozmawiałam z sąsiadką, mamą 4,5 letniej córki i opowiadała jak jakiś czas temu córa nie chciała wyjść od znajomych, więc on powiedziała, że idzie sama, mówi, że tylko otworzyła drzwi a ta mała strasznie płakała, później 2 tygodnie sikała jej w nocy, aż po tym czasie córka powiedziała do niej w nocy, żeby jej nigdy więcej nie chciała zostawić i przestała sikać. Ona w ogóle nie połączyły tych faktów.
A mój syn nadal nie prosi, wali pod siebie i mu to w ogóle nie przeszkadza, jak posadzę na nocnik zrobi w nocnik, tak już się bujamy z kilka miesięcy. Jutro razem z ubraniami ciążowymi chcę kupić mu ten nocnik grający, może to go zmotywuje. I książeczki i bajeczki i nic. Zrobi kupę w majty i idzie do łazienki do wanny i czeka.
Bo już naprawdę i prośbą i groźbą i nic. A jeszcze on lubi sobie kupkę walnąć poza domem .. ostatnio sprzątałam sklep bo obsikał pół sklepu.
Wspolczuje. Nie pamietam kiedy moja nauczyla sie kozystac z nocnika ale późno.
Pomoglo puszczenie jej z golym tylkiem po domu kilka dni. Latalam za nia z nocnikiem na poczatku I miałam duzo sprzatania ale potem sama biegla. Może jak nie bedzie mial w co robić to cos da.

reklama
@idealka @aniay I dobrze, niech Wasi faceci zdaja sobie sprawe jakie maja laski w domu : )
@Bridget Jones tylko jak bedziesz wybierac rogala to kup dobrego bo kazdy jest inaczej troche zrobiony, wazne co ma w srodku zeby nie 'oklapl' po miesiacu od lezenia na nim
a co do Twojego synka, to moze mial wlasnie jakis stress ostatnio ze nagle mu sie odwidzialo z sikaniem w nocy? slyszlam ze czasami dzieci tak reaguja na duze zmiany
@ankamaz tylko plizzz nie strasz I nie karaj dziecka dlatego ze nie moze zaskoczyc z nocnikowaniem, to nie jego wina I nie robi tego specjalnie, a w taki sposob tylko go zniechecisz I bedzie mial uraz

Do góry