reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Shaer ciesz się chwilą ;) czasem nawet pianie koguta o 5 może byc piękne :)
A ja dzisiaj o 19:40 mam wizytę:) i nie mogę się doczekać.
Dziewczyny które są nad morzem napiszcie jaka pogoda bo skoczylabym na weekend ale pokazują deszcz.
Miłego dnia
ja nie jestem nad morzem ale chyba w całej Polsce zapowiadają teraz na weekend ochlodzenie i deszcze

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
2,5 roczniak, który gada po swojemu, szczególnie jeżeli jest chłopcem to żaden wybryk natury. Ważne żeby potrafił powtórzyć melodię języka. Jeżeli obawiasz się o jego dobry start w przedszkolu to dla świętego spokoju warto wybrać się do logopedy. Dzieci 3 letnie w większości mówią niewyrażnie, z wtrętami z własnego języka, myślę, że nie będzie odstawał i nikt z tego powodu go nie wyśmieje. W placówce dzieciaki są pod opieką logopedy, na początku roku robione są badania przesiewowe i jeżeli specjalista stwierdzi, że np coś nie tak z aparatem mowy, czy dziecko źle układa język, czy konieczne jest wywołanie jakiejś głoski to wtedy razem zabieracie się za robotę. On w przedszkolu, wy w domu. Coś jest na rzeczy z tym sztucznym brakiem kontaktu, zrozumienia. Miałam kiedyś pod opieką bliźniaki. Rodzice Państwo Profesorstwo, zaangażowani w dzieci i ich rozwój. Bliźniaki mówiły we własnym języku, a właściwie wydawały odgłosy do 5 r.ż. Pomogło odseparowanie ich do dwóch różnych grup przedszkolnych. Po miesiącu, każde z dzieci pozbawione brata bliźniaka, rozumiejącego każdy gest, zaczęło mówić pełnymi zdaniami. Chłopcy zaczęli też lepiej funkcjonować w grupie. @ankamaz podejrzewam, że Twój chłopiec idąc do przedszkola o wiele lepiej niż w tej chwili będzie mówił. W tym wieku rozwój dzieci jest megaszybkie, zobaczysz....;)

@Shaer odpoczywaj i żyj chwilą. Muszę powiedzieć, że nie opuszcza mnie wrażenie, że przez ostatnie dwa dni twoje posty są dużo pogodniejsze, zmiana bardzo ci służy:)

Dzięki! :) on mówi bardzo dużo, do obcych też, ale widzę jak dzieci reagują na niego, on wtedy się denerwuje, ale z tym wyręczaniem go coś jest , ja np. mówię, synku a gdzie byłeś z tatą ? a tatuś pięknie odpowiada, że na placu zabaw. Zawsze biję mu brawo, że pięknie mój mąż mówi. Jak syn zaczyna mówić, że chce to czy tamto to ja od razu zgaduje, teraz mi to uświadomiłyście.
Wolę szybciej zareagować niż później, ale zobaczę jak będzie w przedszkolu.
A jeszcze wam napiszę, ze koleżanki syn,też 2,5 roku, mówi bardzo wyraźnie, ale z nim nie ma rozmowy, on po prostu wszystko powtarza, mówisz do niego jak ma na imię, a on odp. "powiedz Julek" , pytasz go gdzie jest tata, a on "gdzie tata" , a ja z moim małym to już nawet kłótnię prowadzę :)

Trzymam kciuki za wizytujące :) ja wizytę 11 sierpnia, ale to jeszcze nie połówkowe :) zaraz znowu zaczną się stresy
@Shaer błogiego odpoczynku ! :) Oby ta chwila trwała wiecznie :)

reklama
Cześć dziewczyny,
Bardzo długo z Wami nie pisałam, ale należało się kilka nieprzyjemny spraw plus 14 miesięczniak i mąż, który wraca o 18.
Od tej pory zamierzam z Wami pisać regularnie.
Z dobrych wieści- test harmony wykazał, że będziemy mieć zdrową Helenkę
Z gorszych- czy któraś ma stwierdzą nadczynność tarczycy?

Do góry