katem86
Fanka BB :)
Eeeej gdzie jestescie? 46 minut i zadnego posta? Spicie juz?
Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny juz spia o tej godzinie tylko nocne marki nie spiaEeeej gdzie jestescie? 46 minut i zadnego posta? Spicie juz?
Moja cora tak naprawde zaczelamowic koło trzeciego roku zycia. Ja w wieku dwoch lat nawijalam pelnymi zdaniami. Moja pediatta ukochana, sama mama dwojki dzieci powiedziala ze dzieci szybciej sie ucza jak sie ich nie rozumie.
Przyklad moja oliwka zamiast mowic pic to wkladala palec do buzi I robiła odglos ssania. Kiedy przestalismy reagowac na to i udawalismy ze nie rozumiemy to nagle okazalo sie ze umie powiedzieć pic.
O ile wiem to do 3,5 roku dziecko ma prawo miec problemy z mowieniem, a dzieci wielojezyczne dluzej.
Jak już tak sluzycie dobrymi radami to powiedzcie mi, mój syn ma 2.5mcy mówi, ale dużo wyrazów bardzo przekreca/niewyraźnie, ja go rozumiem, ale inni Nie bardzo. Np. Zamiast wysoko mówi 'jojo', na wiele rzeczy mówi 'lele' np. Na budowanie, naprawianie. Mówi zdaniami i dużo. Kiedy powinnam iść z nim do logopedy?
Boję się że teraz idzie do przedszkola, będzie najmlodszy, że dzieci będą go przedrzezniac, śmiać się z niego, tak było z mojej siostry synkiem przez co zaczął być bardzo agresywny, nie ma w ogóle pewności siebie, niby lobuziak wielki ale np. Jak ostatnio usłyszał jak kolega mówi że nie chce z nim śpiewać bo on nie umie, to siostrzeniec łzy wielkie, głowę spuścił, ale nikomu nie powiedział, ja widziałam to z boku i normalnie się bardzo wzruszyłam.