reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Truskaweczka dziekuje za pomysł z pokrzywą, na pewno wypróbuję!

Shaer ja mieszkam na Piątkowie [emoji4] najprawdopodobniej zdecyduję się na poród w Raszei. Słyszałam bardzo pozytywne opinie. Ale ostatnio spotkałam znajomą, która rodziła w Świętej Rodziny i była mega zadowolona, do tego wykupiła położną prywatnie .. Tym zrobiła mi mętlik w głowie, bo byłam juz zdecydowana a teraz jeszcze się zastanawiam. Odrzucam jednak Polną i Lutycką. Powiem Ci, ze masakra z tą ilością szpitali. Wolałabym mieć jeden, jak w mieście z którego pochodzę, i nie mieć wyboru [emoji1] a gdzie masz połówkowe? Juz zdecydowałaś, gdzie bedziesz rodzic?

Askl ja zgadzam się z Tobą, co do imion. Jesli ktoś nadaje dziecku imię, jak my nadaliśmy, to oznacza ze imię bardzo się podoba.. Raczej to pozytywne [emoji4] super ze uda się Tobie nazbierać troche kasy z państwa, bo sytuacja nie do pozazdroszczenia..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny, trzymajcie kciuki za mnie bo od rana mam nieadowolonych klientow I problemy do rozwiazywania.
Normalnie sie uwzieli dzis. Potrzebuje duzo pozytywnej energii

Aniay a masz kontakt face to face? Jesli tak, to wypnij brzuszek i delikatnie powzdychaj, moze to rozmiękczy ich serca.. [emoji4] przesyłam moc pozytywnych fluidów !

Dziewczyny z Poznania, ja myslalam by rodzic na Polnej bo mam stamtad lekarke, ale zdaje sobie sprawe ze Polna to masowka ..
Idealka tez slyszalam dobre opinie o Świetej Rodzinie;)
Ja co prawda niejestem z Poznania bo mam ok.30km
Wiesz moze ile kosztuje taka polozna?

Aniay sle pozytywne fluidki:) oj czasami sa takie ciezkie dni , gdzie jakby wszyscy sie zmówili;)

Dziewczyny czy mialyscie taki problem? Mnie bolala dziasla i doslownie wszystkie zeby jak jem cos twardszego to straszny bol dla mnie:/ moze to jakies zapalenie dziasel czy co? Zna sie ktos?

@betina79 ja wróciłam 4 miesiące po porodzie do pracy, zmienialiśmy sie opieką nad dzieckiem w dwójke plus czasem moi rodzice.Ciężko było ale dla mnie to była lepsza opcja,jak był starszy poszedł do złobka. Nie widziałam żeby na nim to jakieś wrażenie robiło, dzieci są malutkie i przyzwyczajają się do życia jakie jest,tak myślę.
@HappyBabyMama jeżeli masz taką potrzebę żeby z dzieckiem siedzieć to super, myślę że to jedyny czas w życiu żeby pobyć w domu poza emeryturą oczywiście;) Ja jakoś taka szurnięta jestem że wysiedzieć w domku za długo nie mogłam. Ale planuje tym razem iść na wcześniejsze L4 żeby ze starszym synkiem posiedzieć w domu zanim się młodsze pojawi, bo myśle że teraz mama tylko dla niego mu się przyda. I na ten czas który spędze tylko z nim bardzo ale to bardzo się cieszę,już planuje co będziemy robić. także rozumiem mamy które chcą w domu z dziećmi być tylko chciałam wiedzieć czy jakaś wariatka jak ja też jest :D

ja jak byłam w ciąży z synkiem to mówiłam że ja chcę z nim być cały rok a najchętniej wogole nie wracała do pracy.szybko mi się zmieniło po porodzie.jak ja tęsknilam za ludźmi za życiem nie w monotonii mimo że kocham synka nad życie. nie mogłam doczekać się powrotu do pracy.no i bach miesiąc przed powrotem okazało się że jestem w ciąży. mimo wszystko mój syn chodzi do zlobka na kilka godzin bo on po prostu to lubi.dzieci zabawę i nie chce stamtąd wychodzić. ale ja akurat mam podejście że dzieci szybciej się wtedy rozwijają niż jak siedzą z mamą w domu.oczywiscie to moje podejście każdy może mieć inne.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry.
Własnie zapisałam sie do ginekologa na polowkowe USG, mam za 2 tygodnie dokładnie w środe na 14.30. Akurat przed urlopem, bo w czawartek lecimy na wczasy. Już sie nie moge doczekac :D

Któras pisała o dziasłach. Ja odkad w ciazy jestem to mi strasznie krwawia i zorbily się wrażliwe, mysle, ze to kolejny "urok" ciązy.

Nie ogarniam jeszcze waszych nicków ;) Sorry.

Aniay a masz kontakt face to face? Jesli tak, to wypnij brzuszek i delikatnie powzdychaj, moze to rozmiękczy ich serca.. [emoji4] przesyłam moc pozytywnych fluidów !

Niestety glownie Telefon I email.
Od tego wszystkiego boli mnie już głowa I zoladek. Wysiadam.

Witam ja po wizycie wszystko ok 15 tydzien i 3 dni dzicia rośnie ciśnienie ok(lekko podwyszszone ale rowerem przyjechałam wiec sie lekarka sie smiała że że daje rade i żeby tak dalej ,żadnych przeciwskazać co do jazdy rowerem nie mam wiec śmigam) waga w miejscu nadal 6,5kilo na minusie wiec jestem zadowolona .A nadal niewiem czy chłopiec czy dziewczynka lekarka mówi że mniej wiecej wie ale jak niema prawie 100% pewności nie mówi.Żadnych sierowań na badania nie mam witaminki łykać i 27 sierpnia następna wizyta,wtedy dostane sierowanie na połówkowe i na badani.Wiec się cieszę

reklama
@nutka13 super ze wizyta udana. uwazaj na tym rowerze! : )
@HappyBabyMama zgadzam sie w 100% - niegdy juz nie bedziemy miec tyle czasu dla nas I dziecka razem jak w tym okresie, wiec jesli tylko ktos ma taka mozliwosc I ochote to trzeba korzystac : )
Ja sie nie zarzekam teraz, jak bede sie czula na silach fizycznie I psychicznie wrocic do pracy po 4 mc po porodzie (praca z domu) to wroce, jak nie, to nie..
@Bridget Jones to mam podobnie, tez uwazam ze akurat synek starszy bedzie najabrdziej 'stratny' na nowej sytuacji, wiec te 2 miesiace wolnego co bede miec przed porodem mam zamiar jemu poswiecic w 100%
@MartynaM to ile w sumie bedziesz miec przerwy w pracy? zycie zdecydowala za Was, nie pozostaje nic jak sie dostosowac. z drugiej strony za jednym razem bedziesz miala porody ciaze I macierzynskie 'z glowy' I potem juz na spokojnie mozesz wrocic do pracy
@aniay czasami sa takie dni ze wszystko sie wali.. Ja wtedy staram sie zrobic w pracy wszystko najlepiej jak moge, ale rownocensie mysle ze to TYLKO praca, a te waze 'rzeczy' ktorymi warto sie przejmowac czekaja na mnie w domu ;)

Do góry