reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Betina No po fryzjerze rewelacja!! Nie pamiętałam juz jakie to przyjemne bo odkąd zaczęły sie mdłości 3 mies temu to nie byłam [emoji33] zdjecia raczej nie bede wklejać - najwyżej kiedyś na zamkniętym ale póki co nie mam dostępu ;) tylko zakupy sie nie udały [emoji23] moj shopping dzis sprowadził sie do kupna pasty do zębów w rossmanie [emoji23]to nie był moj dzien na zakupy zdecydowanie [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
a czemu zakupy sie nie udały? i co chciałas sobie kupić? Aniay dziala w temacie zamknietego :)

reklama
Witam serdecznie [emoji4]

Shaer Twój sen pobił moje [emoji23] u mnie to raczej ja skaczę na boki. Jak się okazuje wiele z nas ma sny erotyczne lub (ta gorsza wersja) sny erotyczne ale z udziałem swojego faceta+osoba trzecia. Nie wiedziałam, ze to takie powszechne [emoji4]

HappyBaby ja tez miałam z trzy dni z ostrym bólem pachwin, kłucia jakby w jajnikach po obu stronach i mega ból macicy, jakby drapanie i jeszcze kłucie jakby w szyjce. Przeszło, fakt faktem trochę bardziej się oszczędzałam. Jak kładłam się, to trochę odpuszczało. Miałam nuz najgorsze myśli, bałam się ze to przez ten natarczywy kaszel ( myślałam juz o oklejającym się łożysku a mój narzeczony wyczytał gdzieś w necie, że kaszel u jakiejś ciężarnej spowodował rozwarcie [emoji50]) wydaje mi się, ze te bóle, to normalne dolegliwości, tylko budzi obawy fakt, że jednego dnia jest super a innego leżę, bo ujść nie mogę. Jutro mam wizytę u gina, wiec jak dowiem się czegoś ciekawego w tym temacie, to dam Ci znać [emoji4]

Ela sądzę, ze jesli pracujesz tyle godzin na stojąco nie od dziś, to nie powinno to stanowić żadnego zagrożenia dla ciąży. Mój lekarz uważa, ze bardziej szkodliwa jest praca siedząca - po tyle godzin. Ja pracuję w księgowości, i na porządku dziennym było siedzenie po 10 godzin przed kompem i dopóki pracowałam miałam plamienia.. Nie zmienia to jednak faktu, ze powoli będzie Ci coraz ciężej.. Do kiedy masz zamiar pracować?

Kiki aż zazdroszczę takich atrakcji, fajny dzionek

Witam nowe styczniówki

Dzieki za odpowiedz. Chciałam pracować do grudnia( termin mam koncem stycznia)zeby pozniej mieć wiecej wolnego po porodzie ale zobaczymy

Co to ten zamkniety?

Betina nie przejmuj sie. Mi sie zwykle zakupy nie udaja. Ostatnio wybralam sie na wyprzedaz do nexta. Myslalam ze ducha wyzione. Pierwszy raz takie cuda widzialam. Ludzie sobie z rak wyrywali kolejka ze pol godziny conajmniej trzeba bylo stac. W rezultacie mialam na reku 3 bluzki i 2 pary spodni ktore gdzies porzucilam bo przerazil mnie ten pociag do kasy.
Powiedzialam ze juz nigdy wiecej wyprzedazy

Betina gdyby miało dziać się coś złego, to już by się działo. Pierwszy trymestr z tym najgorszy był. Nie przejmuj się, ja trochę przeginkę miałam, bo to okres sporządzania sprawozdań rocznych o siedziałam całymi dniami po 10 godzin. Ale zawsze fajnie mieć choć chwilkę przerwy, chociaż przysiady porobić :) czy herbatkę na stojąco wypić [emoji5]

Ela to Ty na wyspach jestes.. Tak mi Was szkoda laseczki, bo jak słyszałam to, co wykorzysta się przed porodem, pózniej jest zabierane z macierzyńskiego ? [emoji45] a ile w ogóle płatnego macierzyńskiego przysługuje ?

Nie. Jade tylko w odwiedziny. Takie dluzsze.
Chetnie bym sie przeniosla tam spowrotem, bo miasto jest urokliwe. Zreszta na pewno je idealizuje, bo obecnego calym sercem i szczerze nie cierpie.
Ale przynajmniej odpoczne.
Na kontrakt nadal czekamy. Bierzemy pod uwage cala Polske,aby tylko sie zalapac.

A czekacie na kontrakt Twojego faceta, czy Ty cos szukasz?

Co to ten zamkniety?

Betina nie przejmuj sie. Mi sie zwykle zakupy nie udaja. Ostatnio wybralam sie na wyprzedaz do nexta. Myslalam ze ducha wyzione. Pierwszy raz takie cuda widzialam. Ludzie sobie z rak wyrywali kolejka ze pol godziny conajmniej trzeba bylo stac. W rezultacie mialam na reku 3 bluzki i 2 pary spodni ktore gdzies porzucilam bo przerazil mnie ten pociag do kasy.
Powiedzialam ze juz nigdy wiecej wyprzedazy

Watek zamkniety dla osob z zewnatrz. Narazie zglosilam o dodanie dziewczyn które sa już troche dluzej na forum, z czasem bede dodawala kolejne. Tak jak sie lepiej poznamy.

Betina gdyby miało dziać się coś złego, to już by się działo. Pierwszy trymestr z tym najgorszy był. Nie przejmuj się, ja trochę przeginkę miałam, bo to okres sporządzania sprawozdań rocznych o siedziałam całymi dniami po 10 godzin. Ale zawsze fajnie mieć choć chwilkę przerwy, chociaż przysiady porobić :) czy herbatkę na stojąco wypić [emoji5]

Ela to Ty na wyspach jestes.. Tak mi Was szkoda laseczki, bo jak słyszałam to, co wykorzysta się przed porodem, pózniej jest zabierane z macierzyńskiego ? [emoji45] a ile w ogóle płatnego macierzyńskiego przysługuje ?

Ha ha, platnego.
Wychodzi okolo 8-9 miesiecy chyba z koncowka nezplatna do roku.
6 tygodni masz platne jako tako a potem marne grosze.

Dziewczyny z uk, któraś z was sie orientuje w benefitach? Bo ja sie panicznie boje macierzyńskiego ze z kasa sie nie wyrobimy.
Niby jest child benefit ale to tez srubki,

przestawic sie z wyplaty na pelny eteat na macierzynskie bedzie mi ciezko.

To mnie uspokoiłyście z ta wydzielina

Moje dziecko jak miało gorączkę w nocy to dzis jakby nigdy nic sie nie działo
Sama nie wiem co o tym myslec, zmęczenie materiału, osłabienie hmmm

Co do sesji, mi sie marzy, w pierwszej to Maz mi porobił kilka fajnych fotek ale w tej chciałabym tak rodzinnie
Szkoda, ze styczen bo fajnie byłoby w plenerze

A co do snów to dzis miałam taki, ze dziecko mi małe porwali [emoji33][emoji33][emoji33]

reklama
Do góry