reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Lindia ja w pierwszej ciazy mialam sesje brzuszkowa - super pamiatka. moze teraz tez sie uda cala rodzinka cos taka zorganizowac, a jak nie to meza poprosze o jakies ladne zdjecia na pamiatke ;)
@marlena:) super pomysl z tym filmikiem. Ja tez co jakis czas trzaskam sobie fote brzucha ale wszystkie jakies beznadziejne mi wychodza, tak na szybko, nawet nie mam czasu ich zgrac. podejrzewam ze do porodu gdzie mi sie juz zdaza pogubic nawet ;)

reklama
Dziewczyny drogie, bo widzę że znacie się na farbowaniu, więc Was się poradzę. Naturalnie mam włosy ciemny brąz, parę lat temu zaczęły wychodzić siwe, więc co jakiś czas stosuję jakąś szamponetkę do kilkunastu zmyć. Niestety szamponetka przyciemniła mi te włosy i nadała jakiś taki połysk, który nie bardzo mi się podoba. Po ciąży chciałabym wrócić do swojego koloru i dodać może jakieś delikatne jaśniejsze refleksy. Po pierwsze po to żeby optycznie rozjaśnić włosy a po drugie dlatego żeby nie było tak szybko widać siwych (im ciemniejsze włosy tym bardziej rzucają się w oczy siwe...chyba). Liczę na to że dzięki tym refleksom nie będę musiała tak często farbować włosów. Czy dobrze myślę? Jak się w ogóle nazywa takie farbowanie? Bo nie chodzi mi o takie klasyczne pasemka czy balejaż, ale o takie jakby "słoneczne refleksy" co dość naturalnie wyglądają ;)

Ja w pierwszej ciąży nie miałam sesji brzuszkowej, w tej też nie będę robięa takiej typowej. Fotografia jest za to pasją mojego M więc fotki z ciąży będę miała :)
@Happy3 a co u Ciebie? Dawno sie nie odzywałaś

Dziewczyny drogie, bo widzę że znacie się na farbowaniu, więc Was się poradzę. Naturalnie mam włosy ciemny brąz, parę lat temu zaczęły wychodzić siwe, więc co jakiś czas stosuję jakąś szamponetkę do kilkunastu zmyć. Niestety szamponetka przyciemniła mi te włosy i nadała jakiś taki połysk, który nie bardzo mi się podoba. Po ciąży chciałabym wrócić do swojego koloru i dodać może jakieś delikatne jaśniejsze refleksy. Po pierwsze po to żeby optycznie rozjaśnić włosy a po drugie dlatego żeby nie było tak szybko widać siwych (im ciemniejsze włosy tym bardziej rzucają się w oczy siwe...chyba). Liczę na to że dzięki tym refleksom nie będę musiała tak często farbować włosów. Czy dobrze myślę? Jak się w ogóle nazywa takie farbowanie? Bo nie chodzi mi o takie klasyczne pasemka czy balejaż, ale o takie jakby "słoneczne refleksy" co dość naturalnie wyglądają ;)

Nie wiem jak to sie nazywa ale u mnie przy ciemnych wlosach I siwych sprawdzilo sie uzywanie farb z numerem nie mniejszym niz 7. Wszystko ponizej tego wychodzilo mi prawie czarne. A teraz mam właśnie takie jasne refleksy pomimo tego ze kolor jest zawsze ciemniejszy niz na opakowaniu.
Druga rzecz ze po ciazy może Ci wiecej siwych odrosnac I wtedy już szamponetka nie da rady.

Wlasnie... Zauwazylqm, ze przez ciaze zmienil mi sie kolor wlosow. Z ciemnego blondu(jasnego orzecha) mam jakis taki myszaty. W pierwszej ciazy mialam wlosy jak krol lew - piekne, blyszczace i bujne. rosly jak szalone i zwijaly sie w lekkie fale. (Jedyny minus ze te poza lbem tez szybko rosly)

W piatek mam wizyte. Moze dowiem sie kto mieszka w moim brzuszku.

Wlasnie... Zauwazylqm, ze przez ciaze zmienil mi sie kolor wlosow. Z ciemnego blondu(jasnego orzecha) mam jakis taki myszaty. W pierwszej ciazy mialam wlosy jak krol lew - piekne, blyszczace i bujne. rosly jak szalone i zwijaly sie w lekkie fale. (Jedyny minus ze te poza lbem tez szybko rosly)

W piatek mam wizyte. Moze dowiem sie kto mieszka w moim brzuszku.
też mam w piatek wizyte :)
wiecie co głupoty te suwaczki mówia w 14 tygodniu mówi mi że dziecko ma ok 7 cm a mój synus miał w 12 tygodniu prawie 8 cm, poza tym jest napisane że najwyzszy czas by pomysleć o prenatalnych - jak prenatalne robi sie do 13 tygodnia :) głupoty jakięś

Witam serdecznie [emoji4]

Shaer Twój sen pobił moje [emoji23] u mnie to raczej ja skaczę na boki. Jak się okazuje wiele z nas ma sny erotyczne lub (ta gorsza wersja) sny erotyczne ale z udziałem swojego faceta+osoba trzecia. Nie wiedziałam, ze to takie powszechne [emoji4]

HappyBaby ja tez miałam z trzy dni z ostrym bólem pachwin, kłucia jakby w jajnikach po obu stronach i mega ból macicy, jakby drapanie i jeszcze kłucie jakby w szyjce. Przeszło, fakt faktem trochę bardziej się oszczędzałam. Jak kładłam się, to trochę odpuszczało. Miałam nuz najgorsze myśli, bałam się ze to przez ten natarczywy kaszel ( myślałam juz o oklejającym się łożysku a mój narzeczony wyczytał gdzieś w necie, że kaszel u jakiejś ciężarnej spowodował rozwarcie [emoji50]) wydaje mi się, ze te bóle, to normalne dolegliwości, tylko budzi obawy fakt, że jednego dnia jest super a innego leżę, bo ujść nie mogę. Jutro mam wizytę u gina, wiec jak dowiem się czegoś ciekawego w tym temacie, to dam Ci znać [emoji4]

Ela sądzę, ze jesli pracujesz tyle godzin na stojąco nie od dziś, to nie powinno to stanowić żadnego zagrożenia dla ciąży. Mój lekarz uważa, ze bardziej szkodliwa jest praca siedząca - po tyle godzin. Ja pracuję w księgowości, i na porządku dziennym było siedzenie po 10 godzin przed kompem i dopóki pracowałam miałam plamienia.. Nie zmienia to jednak faktu, ze powoli będzie Ci coraz ciężej.. Do kiedy masz zamiar pracować?

Kiki aż zazdroszczę takich atrakcji, fajny dzionek

Witam nowe styczniówki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

I mam jeszcze pytanie do dziewczyn co maja większa wydzielinę czy ona jest bezbarwna
Bo moja jest taka żółtawa
Nie mam innych objawów ale juz sama nie wiem ;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam taka żółtawą ale nie codziennie.ja pytalam lekarza i robiłam wymaz z pochwy i lekarz powiedzial ze ciężko o dobrą biocenoze pochwy w ciąży i ze nic sie nie dzieje jak jest nawet taka żółta.

reklama
Do góry