reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja ciążówki noszę prawie od początku. I już wiele osób zauważyło, ale w poprzedniej ciąży to na tym etapie to mi jeszcze daleko było do ciążowego brzuszka, dopiero na koniec sierpnia mnie wywaliło :p (miałam termin na tydzień wcześniej niż teraz)
Zobacz załącznik 765318

Kochana wierz mi że ja tęsknie za czasami kiedy miałam B.
Długo byłam płaska deska a poterm z A do D w ciągu roku (na piersiach mam więcej rozstępów niż skóry)
Fajna z ciebie kobietka! Ja tak podobnie do ciebie wyglądam, jak juz komuś się pochwalę to słyszę często 'oo tak właśnie myślałam'.
Cycki moje też jedne wielkie rozstępy, też tęsknię za B, nakładałam stanik push UP i były takie fajne, okraglutkie, a teraz to tylko oby nie wypadly flaki że stanika i bluzka bez dekoltu.
Myślę że fizycznie podobne jesteśmy do siebie :)

reklama
Co do staników do karmienia, to pamiętam jak przed pierwszą ciążą przyjaciółka mi mówiła że to zbędny wydatek i że ona w zwykłym sportowym szmaciaku chodzi. Więc nie kupiłam. I pierwsza rzecz jaką zrobiłam po wyjściu ze szpitala to była wizyta w sklepie po porządny stanik do karmienia :p ja bym nie dała rady bez niego! Piersi miałam ogromne, obolałe i to była ulga jak zakładałam porządny stanik co dobrze trzymał. No i wygoda moim zdaniem przy karmieniu. Dopiero później poczytałam jak bardzo można sobie zepsuć piersi chodzeniem w złym staniku albo bez podczas karmienia.

A co do rozmiarów to ja przed ciążą miałam jakieś klasyczne 75C, po ciąży miałam chyba 75E (ale to jakaś inna rozmiarówka była, taka szczegółowa), a po karmieniu chyba mam B :p na szczęście hormony ciążowe zaczęły działać i czuję że moje piersi wreszcie odrastają :p

@Anula0000 czyli wniosek nasuwa się sam - dieta a kolki to dwie różne sprawy, skoro miałaś ścisłą dietę i jedno dziecko miało kolki a drugie nie :) Jesteś żywym przykładem, że wpływu nie ma :)

@KIKI83 ja piję, parzoną z jednej łyżeczki, z mlekiem. To mój rytuał kiedy Adaś idzie na drzemkę. Uwielbiam ten moment :D Ilość mleka tak naprawdę nie ma znaczenia. Jak wsypiesz łyżeczkę kawy to niezależnie od tego czy dolejesz do tego szklankę mleka czy wipijesz bez mleka to kofeiny będzie tyle samo ;)

@Marcje ja do karmienia kupiłam a takim bieliźniarskim z biustonoszami. Miałam polskiej firmy za jakieś 85 zł i był bardzo dobry.

@ankamaz ja w ciążowych nie chodze i nie widać jeszcze że jestem. Chyba że wieczorem, jak mam obcisłą bluzkę :)

Fajna z ciebie kobietka! Ja tak podobnie do ciebie wyglądam, jak juz komuś się pochwalę to słyszę często 'oo tak właśnie myślałam'.
Cycki moje też jedne wielkie rozstępy, też tęsknię za B, nakładałam stanik push UP i były takie fajne, okraglutkie, a teraz to tylko oby nie wypadly flaki że stanika i bluzka bez dekoltu.
Myślę że fizycznie podobne jesteśmy do siebie :)
to zdjęcie z przed 10ciu lat :D jak zerkniesz na temat o brzuszkach to zobaczysz jak wybrzuszona jestem :p

Niedziely ranek a ja spać niemoge w nocy czułam jakis niepokuj czoraj zrobiłam bigos z selera naciowego super pycha.Dziś na odpust do mamusi a potem na piknik dla dzieci ma byc wszystko za darmoche. Oglondam transmisjie z dni młodzieży i wzruszam się bardzo ,jakie to piękne i duchowe.

Aniay
Ja jestem z tych cycatych. W poprzedniej ciazy doszlam do rozm. 80G/80I. Teraz mam jeszcze stary rozmiar 75F/75G w zaleznosci od kroju.
Polecam Corin, Dalia Ewa Bien dla "cycatek"ja kupuje za okolo 200 zl
Jak zaczynam tyc to od razu idzie mi w brzuch, boczki i cycuchy. Nie pamietam abym kiedykolwoek miala rozmiar B... moze jako 13-14 latka. A male biustonosze sa takie urocze!

Brzuszek mam, ale nosze luzniejsze bluzki. W spodnie sie mieszcze "sprzed" , w zasadzie mm tylko dwie ciazowe rzeczy.Aczkolwiek ewidentnie widac juz, ze jestem w ciazy.

Nutka13
A mnie wlasnie odwrotnie. SDM irytuja tak, ze slysze slowo"pielgrzymi" w radiu i od razu wylaczam. Ale z Euro mialam to samo. Moze to po prostu jestem znudzona walkowaniem jednego tematu w kolko.

Nie dam sobie ręki uciąć bo wydaje sie mi, ze za wcześnie, ale wsiadając po pracy do samochodu poczułam takie "bum" [emoji7][emoji7] no nie wierze, ze to jelita, jakos nigdy ich tak nie czułam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry