reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witam w niedzielny poranek. Dziewczyny, a Wy co myslicie o spiworku do spania? Czy ktoras z Was uzywala?
u nas był na początku później około 10miesiaca znowu zaczęłam używać. poleciła nam go babka od snu bo my walczyliśmy z nie spaniem syna i pomagała nam konsultantka snu.podobno dużo osobom pomogła nam niestety nie. bardzo polecala śpiworek. po pierwsze dziecko się nie nakryje na glowke więc nie ma możliwości że coś się złego stanie (to chyba najbardziej dotyczy noworodkow) no i dziecko nie odkryje się więc nie obudzi się z zimna.u nas był całkiem spoko przynajmniej z powodu zimna się nie wybudzal :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Anula0000 u nas się sprawdził w okresie jesienno-zimowym. Adasiowi było obojętne pod czym śpi, więc zakładałam śpiworek, żeby się nie rozkopywał albo nie zakrywał buzi :) Bliżej wiosny synek stał się bardziej mobilny i zaczął wędrować po łóżeczku, więc zmieniliśmy na kocyk, żeby go nie ograniczał.

Ja planuje zakup spiworka. Nie sprawdzi sie to się sprzeda.
Wczoraj sie tak objadlam ze od wczoraj cała noc do teraz boli mnie brzuch :(

ja mialam ze trzy spiworki ale wszytskie uzylam doslaownie kilka razy
na poczatku nie potrzeba bo dziecko jest tak malutkie i nieruchawe ze sie jeszcze nie rozkopuje.
a potem jak juz zaczal sie ruszac bardziej to wlansie mialam wrazenie ze krepuje mu to ruchy ; )

Ja przy obu córkach na początku używałam rożka, teraz tez planuje zakupić rożki. Cały czas się zastanawiam czy kupic tradycyjne łóżeczko czy turystyczne.

Miałam jeden śpiworek ale nigdy go nie użyłam. Podobnie jal Askl używałam rożka a później kocyka. Poza tym wszystko zależy od dziecka bo jedne chcą w nim spać a inne nie.

Hej,

Podróż minęła Adasiowi nawet ok. Tylko troszkę na początku marudził. Za to dzisiaj od rana szaleje, totalnie roznosi go. Pewnie odreagowuje nowe miejsce.

Własnie planowane cc zazwyczaj robią w 38 tyg, a ja bym chciała jak najbliżej terminu. A jakby się akcja sama rozpoczęła to byłoby lepiej. Ale jak wczesniej wspominałam, nie chcę pozostawiać przypadkowi lekarza, który będzie ciął i szył. Za jakiś czas zacznę ten temat rozgryzać.

Ja piorę w yelpie i loveli. Płuczę podwójnie i nie używam płynów do płukania. Prasowałam bo nie lubię pogniecionych ubranek.

Ostatnia edycja:
Kiki, ja też kawę z mlekiem pijam. Tez jestem niskociśnieniowcem. 90/60 w ciąży to u mnie tez standard. Jedna kawa nie zaszkodzi.

reklama
Do góry