reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Katem, chyba 90% z nas przeżyło ciężko początek karmienia, części się udało a części nie. Myślę że możesz sobie dać szansę i spróbować, bo zwykle przy drugim dziecku jest łatwiej. Ale nie rób nic tylko dlatego bo inni naciskają. Słuchaj siebie i rób jak Ty uważasz za słuszne, a innych miej w nosie. Jeśli dasz sobie luz i pomyślisz "ok spróbuję, ale bez nerwów, z założeniem że jeśli znów będzie źle to odpuszczam od razu" to tylko zwiększa szansę powodzenia :)

PS. Widziałyście filmik jak babka rodzi sobie dziecko w rzece? To się nazywa lajtowy poród :D Link do: Ten film z porodu w lesie ma już cztery lata, ale ludzi wciąż brzydzi i szokuje. 52 miliony obejrzeń. Widzieliście?

Ostatnia edycja:
reklama
To nie o to chodzi ze sie boje ze bedzie ciezko. Poprostu dla mnie kp jest czyms... ochydnym. Wiem ze moze to sie wydac dziwne ale ja jestem osoba otyla. Jak se pomysle ze mam temu dzieciakowi pakowac ten cyc do buzi, ze musze to robic w miejscach publicznych, przy gosciach ktorzy przychodza i co 3 minuty na zawolanie i nje miec chwili dla siebie bo nikt inny go nie nakarmi no to to jest dla mnie trauma. Serio jak patrze jak kolezanki karmia piersia i te dzieci wisza na tym cycu calymi godzinami i wiecznie jak placza to pierwsze co to cyc na wierzch no to sorry ale dla mnie tragedia. Moj maz karmil mojego syna butelka gdy ja np odsypialam i bardzo sobie to cenilam. A mam takie poczucie ze jak bede kp to bede chodzacym cyckiem a nie kobieta i matka. I to uczucie jakbym oblala meza mlekiem podczas sexu np, albo gdyby zlapal mnie za sutek i by sie napil.... okropienstwo. Poza tym kolejna kwestia to koniecznosc trzymania diety podczas kp. Ja uwielbiam jesc i nie wyobrazam sobie jak bym sie miala caly czas kontrolowac ze tego nie tamtego nie..... no kurde nie wiem czy tylko ja widze same minusy kp czy wy tez widzicie jakie jest moje podejscie do tego....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe Dziewczyny :):)

Cześć, jestem w 20 tyg. ciąży. Moje rozstępy są coraz większe. Próbowałam już wszystkich olejków, oliwek, balsamów znanych z reklam telewizyjnych i nic. Ostatnio moja ginekolog, mówiła, że inna jej pacjentka używała olejku z firmy Repahage (czy jakoś tak). Nigdy o nich nie słyszałam. Któraś z Was może używała jakiś produktów od nich? Próbowałam już wszystkiego dlatego zastanawiam się czy nie kupić, ale nie znam nikogo, kto używał :( Pomóżcie!

Wiesz, dużo zależy od genów, kondycji skóry i czasami już tak bywa, że po prostu zmieniamy się w zebry. Ja z własnego doświadczenia wiem, że mojej skórze nic nie pomoże. W pierwszej ciąży finalnie stosowałam Palmersy i ciężko je było wtedy dostać w Polsce, to sprowadzałam z USA i co? I dupa! Pomagało, ale cudów nie było. A rozstępy miałam praktycznie wszędzie. A w drugiej ciąży popękałam dokładnie tam, gdzie nie zdążyłam w pierwszej. Teraz pokornie czekam na kolejne paski. Mam nadzieję, że Palmersy Ci pomogą, albo wypróbuj Mustele (koleżanki zachwalały).

Marysqa mój ginekolog fascynuje się wszystkimi nowinkami, ale przepraszam nie chciałam cię straszyć, nie pomyślałam, że ty przecież z Kanady i może planujesz lot. Przepraszam:(

Nie, nie mnie nie
Ja nigdy o tym nie słyszałam a koleżanka leciała do pl jest w ciazy
Ja nie polecialabym jakos po stracie dmucham i chucham

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Katem nie ma czegoś takiego jak trzymanie diety w ciazy
Polecam Ci poczytać tu
Hafija.pl
Moze znaleźć dobrego doradcę laltacyjnego
Jak początki mogą być ciężkie tak pózniej moze być duzo przyjemniej
kp 26 mcy
Nie żałuje
Choc podawałam sie
A nawet nie musiałam sie nigdy obnażać
Zawsze sa pokoje do karmienia np. w galeriach
Czy sie poświęciłam? Nie ja tego tak nie uznaje
Tak wyszło
Nie żałuje

Ech z tymi rozstępami
Ja dzis zakupiłam bio oil i jestem zaskoczona, zapachem i wchlanialnoacia
Naprawde super
Teraz, zeby pamietać o regularnym smarowania
Palmersa miałam, ale ten zapach taki średni
Napewno zamowie mustele, albo poproszę kogoś z pl zeby przywiózł, bo chce spróbować

maryqska polecasz ten bio oil? Fajny zapach i konsystencja i wchłanialnosc tak?
Mi sie wydaje ze z tym lotem samolotem to troszke naciągane :) promieniowanie kosmiczne? To ludzie którzy duzo latają np miedzy stanami ( ja do jednego stanu leciałam prawie 11 godzin) to by chyba bardzo chorowali jakby tak było. No ale jak ktos nie musi to lepiej niech nie leci.
Co tam u was od rana?
U mnie zaraz bedą montować klimę super:) chociaż dzis troszke chłodniej bo w nocy padalo. A wieczorem robimy wypad na weekend do rodziców :)

reklama
ja zadnej specjalnej diety przy kp nie mialam, a waga leciala ze hoho ;) mlodemu nic sie nie dzialo niewazne co jadlam. oczywiscie poza alkoholem i grochem moze z kapusta ; ) a jak chcialam na drinka wyjsc to tez nie bylo problemu, odciagalam i po robocie : )

ja za chwile wybywam na wizyte do mojej gin.

milego dnia mamusie!

Do góry