reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Przyluz reke do pleców w tym miejscu co boli ( lewa jesli po lewej stronie, dlonia na zewnatrz) i lekko uderz w nia druga reka, jesli poczujesz wiekszy ból to nerki i to znaczy natychmiast do lekarza.

Dziękuje bardzo :* Zrobiłam jak uważasz .. podczas póknięcia nie bolało ale po poczułam bardziej ten ból nie dużo mocniej ale troche bardziej tak ..

reklama
Witam kochane[emoji4]

Marlena zrob jak pisze aniay , ja to w tych bolach to sie nieznam:/ ale jak sie beda powtarzac to do lekarza uciekaj! Po co masz cierpiec?

KolorowaMama Co do karmienia KP to mam takie samo podejscie jak ty, chcialabym sprobowac ale jak wyjdzie?! Z corka sie nie udalo i bardzo sie na mnie to odbilo...

Ja niemam zamiaru nikogo do niczego namawiac[emoji4] kazdy ma swoje przekonania[emoji4]

Aniay no na aplikacji mi niedziala z ta @[emoji4]

MiMeMi zycze ladnej pogody nad morze .
Musze zobaczyc za tym olejkiem BioOil w aptekach;)

MartynaM twoj syn na nogach od 5 a moja jeszcze spi[emoji4]

Betina kciuki za wizyte[emoji4]

Dziewczyny wczoraj wieczorem lekarka wyslala mi sms z wynikami Pappy i plakalam ze szczescia bardzo niskie ryzyko, niespodziewalam sie takich wynikow!!!!

Marlenka, każda sytuacja jest inna a Twoja jest taka, ze miałaś problem z nawodnieniem. Źle nawodniony organizm może mieć wpływ na nerki. Jesli to mocny ból, to kontaktowałabym się z lekarzem. Ja kiedyś miałam problemy z nerkami, obudziłam się rano i nie mogłam zwlec się z łóżka. U mnie wtedy były to niedobory żelaza. Badanie moczu, łykanie żelaza i wszystko dobrze się skończyło.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja wlasnie od lekarza wróciłam. Od jakiegoś czasu dretwieje mi odcinek na zewnętrznej części uda. Lekarz pierwszego kontaktu powiedział ze pewnie ucisk na kregoslup mam i takie daje to objawy i ze to normalne w ciąży.Zostalam przyjeta bez kolejki bo powiedziałam ze jestem w ciąży i się boje ze się czyms zaraże .

Marlena wydaje mi się ze ból nerek nie jest normalny w żadnym stanie.

W ciazy podobno latwo o infecje ukladu moczowego wlasnie przez to ze nie kazda z nas nawadnia sie tyle ile potrzeba. A nawet 2% odwodnienie moze sie przyczynic do infekcji

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam kochane[emoji4]

Marlena zrob jak pisze aniay , ja to w tych bolach to sie nieznam:/ ale jak sie beda powtarzac to do lekarza uciekaj! Po co masz cierpiec?

KolorowaMama Co do karmienia KP to mam takie samo podejscie jak ty, chcialabym sprobowac ale jak wyjdzie?! Z corka sie nie udalo i bardzo sie na mnie to odbilo...

Ja niemam zamiaru nikogo do niczego namawiac[emoji4] kazdy ma swoje przekonania[emoji4]

Aniay no na aplikacji mi niedziala z ta @[emoji4]

MiMeMi zycze ladnej pogody nad morze .
Musze zobaczyc za tym olejkiem BioOil w aptekach;)

MartynaM twoj syn na nogach od 5 a moja jeszcze spi[emoji4]

Betina kciuki za wizyte[emoji4]

Dziewczyny wczoraj wieczorem lekarka wyslala mi sms z wynikami Pappy i plakalam ze szczescia bardzo niskie ryzyko, niespodziewalam sie takich wynikow!!!!
Gratuluje[emoji5] super [emoji108]

Ja przy KP tak się dobrałam do łososia ( na gorąco), jadłam przez 3 dni,tak mi smakował. A dziecko... dostało takiego rozwolnienia i kolek, że dostałam opierdziel od położnej [emoji52] tak, to wszystko jadłam. Tylko,że ja karmilam naprzemian z butlą.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

A to jest normalne ze nerki bolą w ciązy czy własnie nie ?

Nigdy nie jest normalne zeby nerki bolały, jak bola to już jest źle także ja bym natychmiast do lekarza szla bo może byc infekcja, kolka albo problemy ze wzgledu na ilość picia.
Z nerkami nie ma zartow.
I lepiej dmuchac na zimne.

reklama
Marlenko
To raczej jelita lub nerki.Aniay ma racje. Jak nerki to od razu do lekarza. Moglo Cie przewiac (tak nawet latem) moze tez byc cos co zalega w jelicie a nawet jajnik. Jedz i sprawdz. Lepiej o siebie dbac za bardzo niz za malo.
Zapewne sprawdza Ci mocz. W razie czego popros sama o kroplowke nawadniajaco- elektrolitowa. Zleci szybko a dzidziusia i Ciebie nawodni i odzywi.
Od jakis 2 tyg. tez mam problem z piciem. Mdli mnie nawet od wody...

Co do tematu karmienia piersia. Ja mysle katem ze problem tkwi w psychice. Moze w braku akcpetacji swojego ciala. Ja karmilam mojego syna b. dlugo. Nigdy nie obnazalam sie publicznie, bo dla mnie to ohydne jak kobiety wywalaja mleczne,obrzmiale cyce w miejscach publicznych i karmia.B ez wzgledu na to czy sa otyle czy bardzo chude. Dla mnie to intymna rzecz. A w restauracji wrecz oblesna zwlaszcza dla mlodych mezczyzn.

Ja nie potepiam karmienia mm. To wybor matki. Tak naprawde malo sie u nas mowi o tym. Albo jest terror kp albo olewanie tematu. W szpitalach dzieci sa na sile dopajane mm, ja osobiscie modle ale abym mogla karmic dziecko piersia. I bede prosila aby mojemu dziecku nie podawano mm, bo uwazam je za ostateczna ostatecznosc.
Pomijajac kwestie tego w jaki sposob jest pozyskiwane i z czego. Jest jedna z wazniejszych przyczyn NEC(martwicze zapalenie jelit) u wczesniakow i nie zawiera przeciwcial jak mleko matki.
Pierwsze dziecko probowalam ok. 9mca przestawic na mm, ale cwaniak sie nie dal. Odrzucal butle, smoki, odrzucal mm, po prostu pil z kubka. Uparty typ, po tatusiu :)

Ostatnia edycja:
Do góry