reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

aa jeszcze tylko do samolotow, to ja lecialam juz w tej ciazy dwa razy (a w sumie to 4 bo tam i z powrotem ;) ), najpierw w 4 tc kiedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy a potem zaraz na poczatku 4 mc. Mam jeszcze zabookowany lot na przelomie 6/7 miesiaca i mam nadzieje ze tez wszystko bedzie ok. Ubiore rajtuzy przeciwzakrzepowe i bedzie git ;) Tyle ze to krotkie loty bo 2,5 h
Z lotu do stanow zrezygnowalam, a mialam leciec pod koniec 6 mc. Ale na taki dlugi lot juz bym sie bala ze cos sie moze stac..

reklama
No ja niestety podczas karmienia musiałam stosować scisla diete ( chyba dwa miesiące-nie pamiętam dobrze) obie moje córki miały wczesne kolki. Przy starszej w czwartej dobie jej zycia wypilam sok marchwiowy, nie wiedziałam ze nie wolno. Skonczylo się tym ze pielęgniarki robily jej lewatywę, strasznie się nacierpiała. A moja dieta skladala się z gotowanych ziemniakow ,marchwi, piersi z kurczka itp. Najgorsze ze zaraz po porodach była wigilia i musiałam patrzeć na te wspanialosci . Jednak gotowana rybka to nie to samo co smażone warzywa i ryba do potrawy po grecku :) jestem pewna ze teraz znow będzie powtorka. Pocieszajace jest to ze po obydwu porodach szybko zgubiłam kilogramy (duże kilogramy, przytylam 20+)

Hej,

Wczoraj to chyba poszła produkcja postów nadprogramowa, cieżko Was nadrobić ;-)

Tak na szybko i z pamięci.

Biooil dostępny jest w aptekach i chyba w drogeriach. Podobno mogą być podróbki więc omijalabym Allegro. Tymbardziej, ze ja za 125 ml zapłaciłam 38 zł w aptece internetowej.

O tym promieniowaniu w samolotach słyszałam dawno w jakimś programie. Jest większe ryzyko zachorowań na raka u personelu samolotowego. A i stewardesy miały problemy z ciążami.

Anula, kciuki za badanie i odpoczywaj. Ja wierzę, że to tylko formalność i będziesz z ulgą czekać do stycznia.

Witam nowe styczniówki.

Ja dzisiaj ostatni dzień pracy przed urlopem, jupiii. Ale dzisiaj muszę jeszcze pakowanie ogarnąć bo jutro też wyjeżdżamy nad morze. Zobaczymy jak nam droga pójdzie z półtoraroczniakiem.

Maryqska, znajdź w googlu przepis na szarlotkę sypaną. Nie wyrabia się w ogóle ciasta :-)

To nie o to chodzi ze sie boje ze bedzie ciezko. Poprostu dla mnie kp jest czyms... ochydnym. Wiem ze moze to sie wydac dziwne ale ja jestem osoba otyla. Jak se pomysle ze mam temu dzieciakowi pakowac ten cyc do buzi, ze musze to robic w miejscach publicznych, przy gosciach ktorzy przychodza i co 3 minuty na zawolanie i nje miec chwili dla siebie bo nikt inny go nie nakarmi no to to jest dla mnie trauma. Serio jak patrze jak kolezanki karmia piersia i te dzieci wisza na tym cycu calymi godzinami i wiecznie jak placza to pierwsze co to cyc na wierzch no to sorry ale dla mnie tragedia. Moj maz karmil mojego syna butelka gdy ja np odsypialam i bardzo sobie to cenilam. A mam takie poczucie ze jak bede kp to bede chodzacym cyckiem a nie kobieta i matka. I to uczucie jakbym oblala meza mlekiem podczas sexu np, albo gdyby zlapal mnie za sutek i by sie napil.... okropienstwo. Poza tym kolejna kwestia to koniecznosc trzymania diety podczas kp. Ja uwielbiam jesc i nie wyobrazam sobie jak bym sie miala caly czas kontrolowac ze tego nie tamtego nie..... no kurde nie wiem czy tylko ja widze same minusy kp czy wy tez widzicie jakie jest moje podejscie do tego....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak masz takie podejscie to od razu zakup sobie butelki i sie nie denerwuj na zapas, dodatkowy stres jest Ci teraz nie potrzebny. Jak juz urodzi dziecko sama zdecydujesz czy dalej tego nie chcesz. Do stycznia duzo moze sie wydarzyc.

Bio oil mialam probke. Pani na targach mowila ze ta mala buteleczka starcza na 2 mce. Konsystencja lekko jak oliwka ale lepiej sie wchlania mi sie podobalo. Chyba teraz sobie kupie.

Mnie znow boli glowa. Jak codzień to jakis koszmar.

A ja tak z przekory napiszę. Pojawia się na forum początkująca BB w 20 tyg i pisze ni z tego ni z owego jak to lekarz polecał jakiś olejek na rozstępy Coś mi to szeptanym marketingiem podśmierduje....

@betina79 kciuki za wizytę

@katem86 nikt nie ocenia kp. Nie bój się naszych opinii. Mam wrażenie, ze to tez kwestia Twojej akceptacji i skojarzeń, moze lekkich kompleksów?. Ja przez całe życie jakoś nie wyobrażałam sobie jak mi dziecko pierś ssie. Wręcz nie lubiałam przy przytulankach pieszczot piersi. Nastawiałam się troszkę na kp z własnego egoizmu. Wiedziałam, że szybciej zrzuca się kilogramy, a wytwarzana oksytocyna powoduje, ze szybciej obkurcza się macica i brzuch wchłania.
U mnie udało się kp bezproblemowo (tylko trochę mojego płaczu przy nawale, bo wiedziałam ze mogą zrobić się zastoje, których się bałam, głownie przez opowieści innych osób, wiadomo - hormony wtedy szaleją plus troszkę płaczu mojego dziecka, które dostawało wcześniej butlę w szpitalu bo po cc byłam). Ale jak się rozkręciliśmy to było super. A moj cycoholik do 8-9 miesiąca nie chciał nic z łyżeczki jeść i tylko cycek. W CH są pokoje do karmienia i z nich korzystałam. W domu tez dyskretnie karmiłam jak goście przychodzili (luźna bluzka wystarczała, nikomu cycka nie pokazywałam). Także ja miło wspominam ten czas. Odstawiłam starszaka w jego 15 miesiącu jak w ciąży byłam (gin kazała). Dodatkowo (nie wiem jak bardzo ma to znaczenie bo nie analizowałam bardzo tematu z braku czasu) moje dziecko bardzo lubi samo jeść. Podobno jak dziecko ssie pierś to bardziej przypomina to późniejsze gryzienie. Mój czesto odmawia łyżeczki, woli jeść stałe rzeczy. A ostatnio znajoma co ma ciut starsze dziecko pytała się jak karmimy bo jej dziecko tylko rozdrobnione rzeczy z łyżeczki je. Odmawia kanapek itd. I tak sobie skojarzyłam własnie to jedzenie i karmienie piersią.

Ale szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Jak wybierzesz butle to Twoja sprawa.

A, i ja na diecie nie byłam - omijałam tylko groch i kapustę.
A jak mi smakowały rzeczy tłuściutkie od masełka, mniam ;-)

Hej :)

To była moja jedna z najgorszych nocy od kąd jestem w ciązy dziewczyny :(
Wstałam w nocy z takim bólem po lewej stronie pleców że z ledwością doszłam do łazienki.
Pózniej przepłakałam z bólu jakies 2 h i zasnełam. Rano mnie nie bolało ale teraz znowu zaczyna.
Czy któraś miała taki ból i to w takim dziwnym miejscuu ?

Marlena, nie mam pomysłu. Nisko, wysoko ten ból? Jak będzie dokuczać to może wybierz się do lekarza?

reklama
Na środku między biodrem a żebrami z boku .. i promieniuje do w stronę brzucha ..
Przyluz reke do pleców w tym miejscu co boli ( lewa jesli po lewej stronie, dlonia na zewnatrz) i lekko uderz w nia druga reka, jesli poczujesz wiekszy ból to nerki i to znaczy natychmiast do lekarza.

Do góry