reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ela2016 kciuki za wizyte;)

Malina mozesz napisac jakie ryzyko wyszlo?
Gratuluje[emoji4] teraz troche spokoju bedzie!

Ryzyko wynikające z wieku dla Zespołu Downa 1:230
Mój wynik 1:1800

Ryzyko wynikające z wieku dla Edwardsa 1:2000
Mój wynik 1:10000

Nie stwierdzono podwyższonego ryzyka wystąpienia Zespołu Patau.

Madziulka napewno będziesz pięknie wyglądać. Wysokie dziewczyny mają to szczęście, że brzusio chowa się dłużej i zazwyczaj jest zgrabniejszy. Pomyśl sobie jak wyglądać będę ja, 155 cm i giga brzuch. Jak kula.

Kolorowa, dobrze, że masz beck up w Polsce i superowego męża, który rozumie twoje potrzeby.

Powodzenia dla wszystkich wizytujących

reklama
A mi sie śniło ze dostałam okresu i tez byłam przerażona, ale dzis nawet takie drobne koszmarki mi sie śniły na szczescie bi bałam sie tej nocy sama w domu - jeszcze dwie uh.
Oliwka no ja mieszkam kilo galerii mokotow na Mokotowie a bardziej Służewiu koło tzw mordoru he he. A ty? Moze uda nam sie kiedys umowic.
Dziewczyny dzieki za wszystkie rady tak wam sie pozalilam w dołku ale oczywiscie wiem ze mozna mnostwo rzeczy robic i staram sie je robić tylko jak mam gorszy dzien to nic mi sie nie chce i siedze i narzekam i wyolbrzymiam i marudzę;).
Ja wyprawkę zacznę kupować po 6 M-cu na razie mam zero rzeczy a musze wszystko kupic.
Wczoraj miałam stresa i od razu bolał mnie brzuch kurde. Ale juz M bezpieczny na miejscu wiec dzisiaj relaksik, a w sumie to buszowanie po meblowych bo musze w końcu mieszkanie dokończyć do stycznia.
Britget jak było w Chorwacji? Odpoczęłas?
Truskaweczka trzymam kciuki ale bedzie dobrze na pewno:) jesteśmy z tobą:)
Trzymam tez kciuki za wynik pappa.
To miłego dnia. Udanych wizyt gości, przeprowadzek, odpoczynku i pracy:)
To masz dzis co robic, wiec nie jest tak zle:) ja mieszkam na Grochowie przy petli Goclawek. Jak czujesz sie samotna to pisz. Moge podac Ci swoj numer kom. Jesli chcesz.

Ja tez bede rozgladac sie za chusta. Wszelkie rady przyjme:)

Kciuki za dzisiejsze wizyty:)

KolorowaMama super ze masz taka mozliwosc pracy w Polsce;) to motywuje do powrotu;)

Malina to piekne wyniki!!!!!

No niestety jem normalnie tak jak przed ciaza a waga non stop do przodu leci! Jestem tym sfustrowana...ale godzic sie niebede...
Ja jak tyje to idzie w brzuch i boczki wiec ja fajnej sylwetki w ciazy niemialam:/

gratuluję wyników i trzymam kciuki za dzisiejsze :) my właśnie jedziemy na wakacje i mój roczniak non stop placze i krzyczy co chwila postój. zaraz oszaleje... właśnie sobie wyobrazilam że za rok dwójka tak będzie krzyczeć...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

A u nas się sprawdził i laktator i przewijak :) przewijak był w użyciu non stop dopóki młody się nie nauczył siadać.

Maryqska, fajnie z tą pracą :) chustę polecam tkaną, ze splotem skośko-krzyżowym, raczej cienką, bawełnianą, ewentualnie z jakąś domieszką. Ja pewnie kupię Little Frog lub Lenny Lamb. Z tą pierwszą elastyczną to niekoniecznie. Możesz od początku używać tkanej :) ja w zimie będę nosić po domu, trzeba przyzwyczaić malucha i siebie od początku, bo po kilku miesiącach już może być trudno :) Aha i ponoć dobrze jest się spotkać z doradcą na początku, żeby się dobrze nauczyć. Ja dużo nosiłam Adasia, ale teraz zamierzam się spotkać z doradcą, bo to nieduże pieniądze, a chciałabym wiązać dobrze.

Hej dziewczyny, ale tutaj produkujecie od rana:) ciekawa jestem tych chust i chętnie tez więcej dowiem .
Czoperka, co to za doradca i gdzie go znaleźć ?

A propo doradcy, jaki macie stosunek do pomocy położnej przed porodem już? Jakoś po 20 tyg przysługuje na NFZ podobno pomoc położnej aż do porodu i jeszcze po, korzysta któraś z Was z tej pomocy ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

MartynaM o kurde wspolczuje przeprawy! Ale to niepowiedziane ze kolejne dziecko bedzie tak sie buntowac[emoji4]

Marcje wiesz co mi siw wydaje ze opieka nad ciezarna jest od 12 tc przynajmniej widzialam kiedys kartke u nas w przychodni ...
Wiesz ze zapomnialam ze taka pomoc jest mozliwa.
No trzeba pomyslec za jakis czas o poloznej

Ale u nas dzis parno..ale pochmurno ciekawe czy jakas burza sie pojawi!

Hej dziewczyny, ale tutaj produkujecie od rana:) ciekawa jestem tych chust i chętnie tez więcej dowiem .

A propo doradcy, jaki macie stosunek do pomocy położnej przed porodem już? Jakoś po 20 tyg przysługuje na NFZ podobno pomoc położnej aż do porodu i jeszcze po, korzysta któraś z Was z tej pomocy ?

ja pierwsze słyszę o takiej możliwości, ale przed orodem to ja nie otrzebuje. Po porodzie jak najbardziej.

reklama

Teraz sa nowe standardy, jak ja rodzilam 5 lat temu byla tylko szkola rodzenia, a teraz wlasnie od 20tc na kazdej wizycie do lekarza polozna bedzie prowadzic taka mini szkole rodzenia i takie tam.

Moj syn przed chwila na placu zabaw rozcial sobie brode, wiec juz wrocilismy do domu. Ale ledwo tam siedzialam bylo tak duszno.

Do góry